Vår/sommer 2013

Her er printet som blir superhot

Til våren skal du kle deg i etniske mønster, afrikansk tribal og dyreprint.

I BUTIKK SNART: Never Denims nye Black Label-kolleksjon "Etno Street" er i butikkene fra uke fem (siste uken i januar). Den er inspirert av etnisk print, 90-tallet og afrikanske mønstre.  Foto: Never Denim
I BUTIKK SNART: Never Denims nye Black Label-kolleksjon "Etno Street" er i butikkene fra uke fem (siste uken i januar). Den er inspirert av etnisk print, 90-tallet og afrikanske mønstre. Foto: Never Denim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mønster og print har vært en av trendene som har dominert motebildet de siste årene, og så langt har det ikke vært grenser for hva du kan og ikke kan gjøre når det gjelder miks-matching av print.

Skal vi tro vår/sommervisningene for 2013 - som ble avholdt i høst, er ikke mønstertrenden noe som vil dø ut med det første.

Som KK.no tidligere har skrevet, går sesongens mønster på kryss og tvers, og kommer i stort sett alle farger og former. Hos Acne, Dolce & Gabbana og Marc Jacobs er det stripene som dominerer.

Men du bør også se også opp for rutene, blomstene og ikke minst sammensetningen av farger og mønstre som hos Proenza Schouler og Preen, hvor også dyremønsteret sniker seg inn.

Se flere bilder av mønster på catwalken nedenfor:


LES OGSÅ: Stripene gjør comeback

Etniske mønster og 90-tallet

Årets første kolleksjon fra Never Denims Black Label, er også et godt eksempel på at trenden med mønster og print holder koken.

Etno Street - som kolleksjonen heter (i butikkene fra uke fem) er inspirert av tidlig 90-tallet, i kombinasjon med en afrikansk «vibe» (se bilder og priser på kolleksjonen nederst i saken!).

Ifølge Martin Gustafsson, som er produktsjef for Never Denim, er det særlig etnisk print vi bør holde øynene åpne for i vår.


- Vi ser veldig mye etniske print akkurat nå, ja, selv mer grafiske og urbane print kommer i vår. I den nye kolleksjonen har vi valgt å blande dette med denim, i en slags 90-tallslook som er veldig kul, sier han til KK.no.

Også Solveig Elton Jacobsen, som er designer hos Bik Bok, tror print vil være hot-hot-hot i tiden fremover.

- Til våren kommer geometrisk print med mosaikk mønstre og innslag fra Marokko og Nord-Afrika, og mot sommeren går vi lenger sør og inn i jungelen og mikser dyreprint med afrikanske print og sterke farger. Vi har virkelig tro på at dette blir superhot, sier hun til KK.no.

LES OGSÅ: Motereglene du har lov til å bryte

Mønster-på-mønster

Er du virkelig tøff, er mønster- på-mønster trenden noe som vil dominere motebildet, og da gjerne i matchende sett.

- Print panelling - altså mix av ulike print i samme plagg, og matchende sett blir fortsatt stort, sier Elton Jacobsen:

- Og jeg tror både bh-toppen, miniskjørtet og mønstrede bukser blir «must haves».

Gustafsson har stor tro på mønster i kombinasjon med denim.

- Pysjamasbuksen tror jeg vil holde seg hot, og den mønstrede jeansjakken, eller jeansvesten er et klart «må ha», sier han.


LES OGSÅ: Slik vil Bik Bok se deg kledd i vår

Slik styler du trenden

Det å style mønster kan for mange fremstå som ganske komplisert. Nedenfor får du derfor Elton Jacobsen og Gustafssons tips til hvordan du kan style trenden hvis du er:

1) Tøff stilmessig og liker å prøve nye ting
Elton Jacobsen: - Style det på en sporty måte, og miks inn elementer som sweat shirts med front print og matchende sett.
Gustafsson:- Da ville jeg kjørt en stil som Etno Street. Bruk masse mønster, lag på lag, eller print-på-print.

2) Du er ganske klassisk
Elton Jacobsen: - Bukser med print er veldig kult, og lett å style med en basic t-skjorte og høye hæler. Man ser sofistikert og trendy ut på samme tid.
Gustafsson: - Da ville jeg valgt et plagg i paisley-mønster.

3) Ikke er fan av mønster egentlig, men har lyst til å prøve
Elton Jacobsen: - Vel, da er dette virkelig tiden for å slippe seg løs å prøve. Man trenger ikke være redd for å stikke seg ut i jungelen av print som kommer nå fremover!
Gustafsson: - Da synes jeg man skal se på mønster som ikke har så mye kontrasterende farger i seg.

Se flere bilder og priser av Etno Street-kolleksjonen nedenfor:


ULIKE PRINT: Som du ser er alt av print lov denne våren. Her kan du mikse og matche om hverandre akkurat som det selv passer.  Foto: Never Denim
ULIKE PRINT: Som du ser er alt av print lov denne våren. Her kan du mikse og matche om hverandre akkurat som det selv passer. Foto: Never Denim Vis mer

LES OGSÅ: Slik styler du de mønstrede buksene

STILIG: Her ser du deler av den nye Never Denim Black Label-kolleksjonen "Etno Street".  Foto: Never Denim
STILIG: Her ser du deler av den nye Never Denim Black Label-kolleksjonen "Etno Street". Foto: Never Denim Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer