Trenchcoat:

Her er sesongens fineste trenchcoats

Vi er så klare for vår!

TRENCHCOAT: Jakken er et sikkert vårtegn - vi har samlet sammen noen av sesongens fineste til deg! FOTO: NTB Scanpix
TRENCHCOAT: Jakken er et sikkert vårtegn - vi har samlet sammen noen av sesongens fineste til deg! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Trenchcoat er ikke et norsk ord, men likevel er det et ord vi bruker i det dagligdagse. Spesielt nå som våren nærmer seg! Man kan for så vidt kalle en trenchcoat for en frakk, men det blir igjen et litt for vagt ord.

For en trenchcoat skal se ut på en viss måte. Det er en grunn til at knappene sitter der de skal, at det er et belte i livet, og at det ofte er påsydde detaljer på skuldrene. Du vet, det lille tøystykket som er festet med enda en knapp. Og det er en grunn til at det heter nettopp trenchcoat.

Vi skal tilbake til første verdenskrig for å ta en titt på den første trenchcoaten. Den ble nemlig lagd for offiserer i militæret. Detaljen på skulderen på jakken er der fordi det en gang var ment for å feste på utsmykninger som sa noe om rangeringen din i militæret. Jakken har også fått navnet trenchcoat fordi den nettopp ble brukt i «the trenches» (på norsk: grøft) under krigen.

LES OGSÅ: Nå skal plaggene dine være gjennomsiktige

TRENDY: Flere moteprofiler velger en trenchcoat når våren begynner å nærme seg. FOTO: NTB Scanpix
TRENDY: Flere moteprofiler velger en trenchcoat når våren begynner å nærme seg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Den tradisjonelle fargen på en trenchcoat er khaki og den som anses som klassikeren, er trenchcoaten fra Burberry. Men i dag kommer jakken i mange andre farger og med andre detaljer. I dag forbinder du nok ikke en trenchcoat med krig, men heller med vårsesongen. Denne tidløse jakken gjør comeback år etter år i nye design og farger. Designere tolker nemlig trenchcoat-en på hver sin måte, men har fremdeles bevart kjennetegn som gjør jakken til en trenchcoat.

Vi ser blant annet at Designers Remix har gått for en rosa variant denne sesongen med volanger, mens Vero Moda velger en langt mer tradisjonell look. Vi har samlet sammen noen av sesongens fineste trenchcoats slik at du er klar for vårsesongen!

LES OGSÅ: Se niesen til prinsesse Diana på catwalken til Dolce & Gabbana

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer