Skjerf

Her er skjerfet alle nordmenn vil ha

Skjerfene med stjerneprint fra det danske merket Beck Söndergaard har rett og slett tatt helt av.

POPULÆRE SKJERF: Skjerfene med stjerneprint fra danske Beck Söndergaard er blitt svært populære i Norge. Forklaringen? Sjekk produsentens egen teori lenger ned. Foto: Aina Kristiansen
POPULÆRE SKJERF: Skjerfene med stjerneprint fra danske Beck Söndergaard er blitt svært populære i Norge. Forklaringen? Sjekk produsentens egen teori lenger ned. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


- Dette er den absolutte bestselgeren her i Norge. I Danmark lurer de på om nordmenn spiser stjerner, sier Anne Kindem, daglig leder i Kindem Agenturer.

Hun snakker om skjerfene med stjerneprint fra det danske merket Beck Söndergaard.

SE OGSÅ: Slik skal tilbehøret se ut i 2011

Så mye selger de

KK.no var tilstede da Kindem Agenturer ga en sniktitt på trendene for høsten 2011 – og heldigvis ser det ut til at populære plagg fra i fjor, som saueskinnsjakken og cargobuksen, holder seg. Men en annen ting som er svært populært er stjerner på skjerf.

- Det har tatt helt av i Norge. Vi selger faktisk mer skjerf her enn i Danmark.

Og det var i 2008 det eksploderte. Kindem Agenturer solgte 48 000 Beck Söndergaard-skjerf i Norge dette året – hvor den definitive bestselgeren var stjerneskjerfet. I 2009 ble det solgt 9000. Og skjerfene selges ikke på annethvert gatehjørne heller.

- Vi velger kun ut de vi mener er de beste butikkene, og vi er nødt til å si nei til mange.

Derfor er det så populært

- Hvorfor tror du stjerner er blitt så populært?

- Vel, i Norge er det jo kanskje slik at hvis noe slår an, så slår det veldig an. Vi ser også at norske kvinner er veldig glad i enkle print, som for eksempel prikker, dyreprint, peace-tegn – men stjerner er utvilsomt det mest populære printet, sier Anne Kindem.

- Beck Söndergaard er dessuten kjent for sin gode kvalitet på skjerf i ull- og silkeblanding. Skjerfene er heller ikke så veldig dyre. 700 kroner for et kvalitetsskjerf er noe de aller fleste kan unna seg. Og siden det er ull/silkeblanding kan det så å si brukes året rundt.

Slik styler du

Har du et favorittskjerf – med eller uten stjerner - kan du bruke det på en rekke forskjellige måter.

På 50- og 60-tallet var det trendy å knyte dem rundt hodet. Denne trenden ser vi er kommet tilbake i år, med turbanaktig dandering av sjalet rundt hodet. Sjekk hvordan du gjør det her

Små silketørklær toppet antrekket samtidig som de beskyttet frisyren mot vær og vind. Små skjerf er også søte når de knytes en gang rundt halsen, mens større skjerf og sjal surres flere ganger eller henger ganske enkelt rett ned.

Mange liker også å bruke flere skjerf samtidig, slik Mischa Barton gjør på bildet til høyre. Vil du gå for denne looken, så finn farger som matcher, og sørg for at resten av antrekket er relativt enkelt, slik at du ikke ender opp med å se ut som en fillehaug.

Anne Kindem, daglig leder Kindem Agenturer. Foto: Aina Kristiansen
Anne Kindem, daglig leder Kindem Agenturer. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Gjør som Mischa Barton, og bruk to skjerf på en gang. Foto: All Over Press
Gjør som Mischa Barton, og bruk to skjerf på en gang. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer