Birkenstock

Her er skoene alle snakker om

Birkenstock har fått en makeover.

SAMARBEID: Dior og Birkenstock vil stå øverst på motefolkets ønskeliste, mener motemagasin. FOTO: NTB
SAMARBEID: Dior og Birkenstock vil stå øverst på motefolkets ønskeliste, mener motemagasin. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du eier kanskje allerede et par. Den tyske helseskoen er ikke bare behagelig å ha på, den er også superpopulær – også i moteverdenen. Det er i og for seg ingen nyhet, men nå kommer skoen i en ny utgave signert Dior.

Det franske luksusmotehuset har nemlig gjort sin egen versjon av Birkenstock – et samarbeid mellom de to som nettopp ble vist under Diors herremotevisning i Paris.

Det er Diors Kim Jones som har satt sitt preg på merkets Tokio-mule, først lansert av Birkenstock i 1987, og deres Milano-sandal i duegrå filt og semsket skinn – visstnok som en «moderne homage til funksjon og eleganse». De skal være inspirert av Jones' forkjærlighet for hagearbeid blant annet med broderte blomster laget i Diors egne atelierer.

Women's Wear Daily spår at skoen vil stå øverst på motefolkets ønskeliste. Den kommer i tre varianter, og vil være i salg først til sommeren, nærmere bestemt juni.

Det er ikke første gang Birkenstock gjør et samarbeid med et stort motehus. De har tidligere samarbeidet med blant andre Proenza Schouler, Jil Sander og Valentino. Da som nå var hypen et faktum. Moteprofiler som Kendall Jenner, Gigi Hadid, Elsa Hosk og Kaia Gerber sverger også til skoen – gjerne med sokker i sandalene – og under koronas evige hjemmekontor-opplegg har skoen tronet på topp over det vi søkte mest etter i 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer