Større Lepper

Her er sminketriksene som gir større lepper

Nei, du trenger ikke utsette deg for sprøyter eller skalpell.

STØRRE LEPPER: Lyst på litt større og fyldigere lepper? Alt du trenger er en lipliner og et par leppestifter.  Foto: NTB Scanpix
STØRRE LEPPER: Lyst på litt større og fyldigere lepper? Alt du trenger er en lipliner og et par leppestifter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Store lepper har vært i vinden i en årrekke og med Kylie Jenner (19) i spissen ser ikke trenden ut til å forsvinne med det første. (Pssst, slik gir du leppene dine en 3D-effekt!)

Plastiske inngrep er uaktuelt for de fleste av oss, så et avvaskbart alternativ er langt mer fristende. Likevel er frykten for å ende opp med klovnemunn skremmende for mange. Vi har derfor spurt A-laget av makeupartister om hvordan man kan skape illusjon av litt fyldigere lepper og ikke minst, styre unna de verste sminkeblemmene.

- Har du har tørre lepper bør du begynne med en god leppeskrubb og leppepomade. Behold fukten mens du legger resten av sminken, for så å fjerne den før du legger leppestift eller gloss, sier Linda Wickmann, som er Makeup ansvarlig for Max Factor. 

KYLIE JENNER: Kylie Jenner (19) har åpnet øynene våre for store lepper.  Foto: Xposure
KYLIE JENNER: Kylie Jenner (19) har åpnet øynene våre for store lepper. Foto: Xposure Vis mer

LES OGSÅ: Få myke, sprekkfrie lepper på 1-2-3

Lipliner er ikke skummelt!

Wickmann mener man ikke skal være redd for den fryktede liplineren og at rett bruk er nøkkelen til et godt resultat.  

- Tegn så vidt på yttersiden av leppen. Pass på at streken ikke blir for langt ut. Leppestiften forsvinner i løpet av dagen og da risikerer du å ende opp med kun en liner rundt leppen, sier hun.

Blyanten kan dessuten gjøre at leppestiften sitter lengre. Wickmann anbefaler derfor å legge liplineren over hele leppen. 

På dager med mer tid kan man dessuten prøve seg på Ombre-teknikken. Metoden krever litt mer utstyr: to ulike liplinere, helst to forskjellige leppestifter og en lipgloss involvert. 

- Da tegner du opp med liplineren i den mørkeste av tonene i ytterkanten av munnen og halvveis inn mot midten, deretter gjør du det samme fra midten og ut mot ytterkanten med den lyseste fargen, forklarer Wickmann.

Videre fyller man inn med leppestiftene, og her kommer et nøkkelpoeng: Sett av tid til å blande overgangen mellom fargene godt. Dette gir et mykt skifte fra det lyse til det mørke. Legg så på en gloss oppå den lyseste leppestiften. Glossen skal være den lyseste av fargene du bruker. 

- Avslutt gjerne med litt highlight i amorbuen for litt ekstra effekt, tipser hun. 

LIPLINER: Visste du at en lipliner kan gjøre at leppestiften sitter lengre?  Foto: NTB Scanpix
LIPLINER: Visste du at en lipliner kan gjøre at leppestiften sitter lengre? Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Highlighter: Sminkeproduktet som fremhever dine beste trekk

Kan du dette lure trikset?

Det er ikke bare liplineren som drar lasset. Ifølge Wickmann vil produkter med litt glans også ha forstørrende effekt. Matte leppestifter derimot, kan gjøre det motsatte. Hun minner om at glossen dog forsvinner raskere, men har et lurt triks for å hindre at de fuktige leppeproduktene sklir ut.

- Dersom man ønsker å legge mye gloss eller en leppestift med mye fukt, kan man bruke en Universal lipliner, forteller hun.

Produktet legges på yttersiden av leppen, eller rett på yttersiden av liplineren.

- Dette er en fantastisk voksbarriere som gjør at leppestiften eller glossen ikke blør ut. Den er gjennomsiktig slik at den  heller ikke synes, tipser Wickmann.

EKSPERTEN: Linda Wickmann, som er Makeup ansvarlig for Max Factor.
EKSPERTEN: Linda Wickmann, som er Makeup ansvarlig for Max Factor. Vis mer

LES OGSÅ: Slik sminker du perfekte, røde lepper

Alle farger er lov

Men det er ikke bare produkt på avveie som kan virke avskrekkende på de fleste av oss: I en vrimmel av fargenyanser er det lett å bli svimmel. Her har makeupartisten også noen tips om hvordan man kan navigere seg frem på fargekartet.

- Det viktigste er å finne en lipliner som matcher leppestiftene, i iallfall så nær som mulig, sier hun og forklarer at hun selv alltid tester liplineren på hånden og  påfører leppestift oppå for å se om fargene blandes godt sammen.

Når det kommer til nei- farger, ringer det ingen alarmer hos Wickmann. 

FEIL FARGETONE: - En feil mange gjør er at de velger feil fargetone i forhold til hva de kler. Det vil si om du passer varme eller kalde toner. Foto: NTB Scanpix
FEIL FARGETONE: - En feil mange gjør er at de velger feil fargetone i forhold til hva de kler. Det vil si om du passer varme eller kalde toner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

-Mange føler at mørke farger gjør leppen smalere, men jeg synes det heller er viktig å bruke en mørkere farge om det er det man kler enn å velge en hudfarget leppestift. Det blir man fort litt blass av, sier makeupartisten. (Pssst, her ser du 5 leppestifter alle bør eie)

Den vanligste feilen vi gjør når vi skal sminke leppene større 

- Du velger feil fargetone i forhold til hva du kler. Det vil si om du passer varme eller kalde toner. For eksempel ved valg av rød leppestift kan man velge mellom en rød leppestift med gult i, det vil si en varm farge, eller med blått i, det vil si kald farge, sier hun. 

Hun forteller at mange velger en blå tone for å oppnå hvitere tenner, men hun mener man likevel burde test ut om man faktisk kler fargen. Her røper hun dessuten en snedig løsning for å finne ut hva man egentlig kler. 

- Sjekk blodårene på innsiden av håndleddene: Har du blodårer med grønnskjær er du varm, mens har du blodårer med blåskjær er du kald, sier hun. 

EKSPERTEN: Jens Wiker, makeup- og hårstylist hos Gevir og Stylemanagement.
EKSPERTEN: Jens Wiker, makeup- og hårstylist hos Gevir og Stylemanagement. Vis mer

LES OGSÅ: Slik fikser du knust sminke

Mange velger for mørke farger 

Jens Wiker, makeup- og hårstylist hos Gevir og Stylemanagement, støtter Linda på at alle farger kan brukes. 

- Det kommer også an på hvilket uttrykk man er ute etter, men man kan bruke hvilke farger man vil. Man må bare være flink til å blende fargene inn i hverandre, sier Wiker.

Han mener for dårlig blending av produkt og for mørke farger er de vanligste feilene folk begår når de skal sminke leppene større. 

- Man kan bruke opptil tre forskjellige farger, hvis man legger den lyseste fargen innerst. Problemet er at folk ikke klarer å fade fargene fra liplineren mot leppestiften, sier han. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer