Badetøy

Her er sommerens fineste badetøy!

Sterke farger, tropiske mønstre og sporty innslag - her er det noe for enhver smak.

SOMMERENS FINESTE BADETØY: Sterke farger, tropiske mønstre og sporty innslag - årets badetøy er langt fra kjedelig.  Foto: Bik Bok
SOMMERENS FINESTE BADETØY: Sterke farger, tropiske mønstre og sporty innslag - årets badetøy er langt fra kjedelig. Foto: Bik Bok Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er rett rundt hjørnet og det er på tide å gå til innkjøp av nytt badetøy. I et hav av modeller, mønstre og farger synes jeg det selv er vanskelig å velge. Hvilken modell kler egentlig kroppen min og hvilke farger og mønstre er sesongens hotteste? Dette er spørsmål jeg ofte stiller meg selv.

Vi har derfor tatt en prat med eksperter på årets badetøysmote og plukket ut våre favorittbikinier og badedrakter. Husk at det ikke er en fasit på hva du skal velge eller hvilken bikinier som passer kroppen din best. Det viktigste er at du føler deg vel og prøver deg frem til riktig modell til din kropp. Likevel finnes det et par triks og råd vi ønsker å dele med dere.

Etniske mønster, farger og sporty innslag

I år er det etniske mønstre og mønster med mye farger som gjelder - i tillegg er blått årstidens mest moteriktige farge. Sporty innslag er også lov i år. Ellers gjelder det som i alle andre bikinisesonger å velge badetøy etter kroppsfasong, sier Linn Fagermoen i Lexington.

De sporty referansene finner vi også i blant annet Bik Bok sitt brede sortiment. Skjæringsdetaljer er en sterk trend sammen med topper inspirert av sportsbh. Sterke farger og tropiske print er gjennomgående i hele kolleksjonen.

- Når man skal kjøpe badetøy er det viktigste å tenke på hva som passer til akkurat din kropp. Ikke henge seg så mye opp i hva som er trendy eller ikke trendy, men noe du selv føler deg vel i.

Du kan lese mer om badetøy for deg med former her!

Ett hett prøverom-tips når man skal ut på bikini shopping er å ta på seg riktig undertøy for å kunne se nøyaktig hvordan badetøyet sitter.

- En hudfarget stringtruse er midt i blinken, sier Julia Gammeleng, produktutvikler på Bik Bok.

Viktig å tenke på

Når du velger bikini kan det være lurt å tenke på hva man ønsker å fremheve og hva man eventuelt ikke ønsker å ha fokus på. Husk at farger og mønstre fremhever, mens mørkt badetøy gir en slankere silhuett. Eksempelvis vil en bikinioverdel med mønster, frynser og lignende gi en illusjon av større bryster, gjerne med litt padding for ekstra form og løft.

Våg å bruke tilbehør på stranda

På stranden skal du våge å bruke farger, gjerne mikse og matche ulik overdel og underdel. Kjøper du dessuten individuelle over- og underdeler finner du lettere modellene som passer deg aller best, ettersom man ofte har forskjellig størrelse oppe og nede. Tilbehør som smykker og sjal på hodet gir en fin sommerlook med mer personlighet. Hvilken strandstil har du?

-Vi mener virkelig at man skal tilføye strandlooken det lille ekstra med tilbehør og sterke farger. Husk å prøve badetøyet på og spør om hjelp. Det er alt for mange som velger feil størrelser, sier Maria Andersson, butikksjef hos Triumph.

Baderakt er superhot

Badedrakten er kommet for å bli! Den kommer i ulike modeller og fasonger - alt fra den retro femtitalsstilen til sent åtti og tidlig nittitallsmodellen med høyt skårne ben og enkle skulderstropper. Så her tørr jeg å påstå at det er noe for enhver smak og kroppsform. Badedrakten er dessuten ikke bare egnet til stranden, men passer perfekt kombinert med et skjørt, olashorts eller jeans til fest.

- Nytt for sommeren 2016 er fargeskalaen, utover farger som blått og korall kommer brunt, beige, kobber og gull, sier Madeleine von Schedvin, designmanager i Nelly.com.

Tips

En siste lite tips dersom du skal dra på badetøy-shopping snart er å smøre kroppen med litt selvbruning. Det gir den vinterbleke huden litt mer liv og øker selvtilitten i prøverommet.

Og husk (tips fra Cubus sin badetøysavdeling):

Store bryst: Velg en bikini som gir ekstra god støtte. Gjerne med litt bredere stropper og bøyle, og som går i Cup-sizes, for å få en perfekt tilpasning og hold.

Brede skuldre: Bikini overdeler med bredere stropper gir illusjon om smalere skuldre, gjerne i en ensfarget, mørkere farge, enn underdelen, for å gi inntrykk av mindre byste.

Flat rumpe: Velg en bikiniunderdel med mønstre, detaljer og en annen lysere/friskere farge enn overdelen, som gir en illusjon om en mer formfull rumpe. Rynkesøm bak på underdelen er supert, da den gir en hjerteformet fasong. Cheeky og Brazilian modeller er bra fasonger her.

Stor rumpe: Bikiniunderdelene bør være ensfarget, i mørkere farge enn overdelen og med høy skjæring for å skape en illusjon om lengre ben. 

Love handles og muffin tops: Highwaisted underdeler, tankini’s og badedrakter er supre til å skjule dette.

Kort overkropp: Bruk halterneck fasong, slik at fokus flyttes opp til nakke og skuldre, bruk sammen med underdeler som er lave på livet, slik at man får en illusjon av en lengre overkropp.

Korte ben: Underdeler med høy skjæring gir illusjon av lengre ben.

Store lår: En bikiniunderdel med skjørt skjuler øvre del av lårene og gir en fin fasong.

Gravid: Tankini er perfekt, da den dekker men ikke strammer over magen

Foto: Bik Bok
Foto: Bik Bok Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer