Norsk mote

Her er superstjernen i norsk design

– Det er sprøtt hvor liten verden er!

PÅ SETT: Selena Gomez i kåpe fra norske Envelope1976. FOTO: Instagram @coldplay.
PÅ SETT: Selena Gomez i kåpe fra norske Envelope1976. FOTO: Instagram @coldplay. Vis mer
Publisert

Fra tid til annen dukker internasjonale superstjerner opp i norsk design. De siste par årene har det imidlertid skjedd med stadig mindre mellomrom ettersom norsk mote har vunnet terreng og satt seg selv på motekartet også internasjonalt.

– Jeg satt oppe og jobbet sent da jeg tilfeldigvis oppdaget at vi var tagget i et bilde på Instagram, forteller Celine Aagaard, kreativ leder Envelope1976.

Selena Gomez bar en jakke fra det norske motemerket. Og ikke nok med det. Hun har den på i musikkvideoen til låten «Let Somebody Go» som hun har gjort sammen med Coldplays Chris Martin.

DESIGNER: Celine Aagaard er kreativ leder i motemerket Envelope1976.
DESIGNER: Celine Aagaard er kreativ leder i motemerket Envelope1976. Vis mer

Aagaard beskriver det som «en stor overraskelse». Kåpen Gomez har på er modellen Pisa i fargen Volcano som på merkets nettsider beskrives som «en klassisk og elegant ullkåpe» uten knapper og med knytbart belte og store lommer. Jakken har en prislapp på 5600 kroner.

KÅPE: Det er denne kåpen Selena Gomez har på seg i musikkvideoen. FOTO: produsenten.
KÅPE: Det er denne kåpen Selena Gomez har på seg i musikkvideoen. FOTO: produsenten. Vis mer

– Det er klart at det betyr mye for oss å se at både kjente og ukjente bærer plaggene vi har designet. Ikke minst er det en anerkjennelse med tanke på at det finnes så mange andre merker der ute som man kan velge som er mer kjent enn oss.

Den norske moteprofilen synes det er spennende at de velger norsk design.

– De har kjøpt kåpen selv, så jeg hadde ingen anelse om at hun skulle styles i Envelope1976, forteller Aagaard til KK.

– Jeg har selv vært Coldplay-fan, og jeg har jo faktisk intervjuet Selena i Los Angeles i min tid som redaktør i Topp. Det er sprøtt hvor liten verden er! Hun husker det neppe, men det er gøy likevel!

GOD KJEMI: Chris Martin og Selena Gomez på sett. FOTO: Warner Music.
GOD KJEMI: Chris Martin og Selena Gomez på sett. FOTO: Warner Music. Vis mer

Sammen med makker Pia Nordskaug står Aagaard, som også er bærekraftsekspert i Vogue Scandinavia, bak det norske motemerket Envelope1976 som de to startet i 2018. Merket fikk raskt internasjonal oppmerksomhet, og ble allerede året etter lansering det første norske merket med en hel kolleksjon på tvers av tre kontinenter via luksusnettgiganten Net-a-porter. I fjor åpnet duoen sin første konseptbutikk i hjembyen Oslo etter å ha hatt ulike pop-up-konsepter i både Oslo og Drøbak.

– Her vil badedrakter henge side om side med en tung håndstrikket genser og et par dressbukser hele året, sa hun til KK da.

Det norske motemerket har siden starten hatt fokus på mer ansvarlig mote, bærekraft og multibruk. Det skal speiles både i merkets sesongløse kolleksjoner og i konseptbutikken i Oslobukta som er blitt bygget og består av gjenbruksmaterialer og restemateriell fra andre prosjekter.

– For oss har grunnverdiene vært å bygge opp et konsept med fokus på bærekraft i alle ledd, sa Aagaard til KK den gang.

Her er superstjernen i norsk design
Her er superstjernen i norsk design
Her er superstjernen i norsk design

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer