Frisyrer:

Her er tiårenes mest populære frisyrer!

Slik har hårtrendene forandret seg de siste 100 årene.

FRISYRER: Denne frisyren var populær på 70-tallet. Er det noe vi vil se mer av i tiden fremover? FOTO: NTB
FRISYRER: Denne frisyren var populær på 70-tallet. Er det noe vi vil se mer av i tiden fremover? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hårtrendene gjennom de 100 siste årene har forandret seg drastisk, og det er interessant å se på hvilke frisyrer som fortsatt er aktuelle etter så mange år. Hvert år ser vi tydelig noen frisyrer som skiller seg ut, enten det er bob, pannelugg eller en spesiell farge.

Flere hårsveiser er blitt født på ny, bare med en ny og moderne tvist, mens enkeltes glansdager er forbi. Alt fra 80-tallets tuperte permanenter til 20-tallets glamorøse bølger, listen er lang. Her ser du de mest populære hårfrisyrene fra de siste 100 årene!

1920-tallet: Kort og glamorøst

Hvis du har sett filmen «The Great Gatsby» og lagt merke noen av hårfrisyrene, så er det et godt utgangspunkt for hvordan håret visstnok skulle være for 100 år siden.

Tiåret hvor mange kvinner begynte å utforske liberalismen, og korte, glamorøse bølger med eventuell hodepynt var slagordet. Dette var også årene hvor kvinner som Coco Chanel forandret synet på mote, og bob-frisyren regjerte verden over.

1930-tallet: Asymmetrisk og elegant

Et tiår senere var den glamorøse looken fortsatt aktuell, men litt mer eksperimentell når det kom til lengder og inndelinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.