Motenyheter:

Her er ukens motenyheter!

Mye har skjedd på kort tid.

MOTENYHETER: Den suksessfulle bloggeren Chiara Ferragni avslørte gledelig nyhet på Instagram. FOTO: NTB Scanpix
MOTENYHETER: Den suksessfulle bloggeren Chiara Ferragni avslørte gledelig nyhet på Instagram. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en uke er forbi og vi sitter som alltid igjen med mange motenyheter. Samtidig som en stor designer takker for seg, åpnes det ny butikk i Oslo og motebloggere deler gledelige avsløringer på Instagram. Her er ukens motenyheter:

Christopher Bailey forlater Burberry

Etter 17 år forlater nå Christopher Bailey det britiske motehuset Burberry. Nyheten ble delt av motehuset selv, og det sies at Bailey vil sitte i styret fram til mars 2018 og forlate Burberry for fullt i desember neste år. Marco Gobetti vil ta over etter 46-åringen.

De siste to årene er det flere designere som har valgt å forlate noen av verdens største motehus: Hedi Slimane i Saint Laurent, Alber Elbas i Lanvin og Riccardo Tisci i Givenchy er bare noen av eksemplene. Men skal vi tro ryktene, er han ikke den eneste som snart blir listet opp i samme rekke:

FERDIG ETTER 17 ÅR: Christopher Bailey forlater Burberry. Foto: Scanpix
FERDIG ETTER 17 ÅR: Christopher Bailey forlater Burberry. Foto: Scanpix Vis mer

Phoebe Philo skal visstnok forlate Celine

Ifølge Business of Fashions kilder skal LVMH ha startet å intervjue flere kandidater til å erstatte Phoebe Philo som designer for Céline. Én av kildene skal ha sagt at denne prosessen har pågått i flere måneder, mens LVMH skal ha nektet for at Philo skal forlate motehuset.

Ryktene i moteindustriene sier at Ports 1961-designer Natasja Cagalj, tidligere designer hos Stella McCartney, er blant kandidatene til stillingen vi ennå ikke er sikre på om er ledig. Grunnen til at Cagaljs navn stadig nevnes skal være på grunn av deres likheter innen design.Navn som Michael Rider, som ifølge hans LinkedIn-profil jobber hos Céline, og Ilaria Icardi, designer hos Victoria Beckham, har også blitt nevnt.

RYKTENE FLORERER: Skal vi stole på kildene til Business of Fashion, forlater Phoebe Philo motehuset Celine. Foto: Scanpix
RYKTENE FLORERER: Skal vi stole på kildene til Business of Fashion, forlater Phoebe Philo motehuset Celine. Foto: Scanpix Vis mer

Chiara Ferragni er gravid

Bloggeren bak den suksessfulle nettsiden «The Blonde Salad», italienske Chiara Ferragni, annonserte denne uken at hun og forloveden Fedez venter sitt første barn sammen. Nyheten delte hun med sine 11 millioner følgere på Instagram med et ganske så søtt bilde. «Hei, dere ... Vi skal bli foreldre snart! Jeg er fem måneder på vei og vi klarer ikke vente med å møte «baby raviolo». Livet er fantastisk.»

LES OGSÅ: Dette er verdens mest populære jentenavn

Sapatos x byMAGMALOU

14. november lanserer byMAGMALOU sin aller første skokolleksjon i samarbeid med Sapatos. I høst presenterte også det norske merket sin samarbeidskolleksjon med tidligere redaktør og moteblogger Vanessa Rudjord. Ideen om en å lage sko skal ha kommet etter visningen deres for vår- og sommersesongen hvor Sapatos var skoleverandør.

– Vi gleder oss over å samarbeide med en annen norsk gründerbedrift, og er ikke minst stolte over de lekre modellene designsamarbeidet har resultert i. Vi liker at byMAGMALOU designer klær for norske kvinner, med en liten ekstra touch, og det vil også denne samarbeidskolleksjonen bære preg av, sier produktsjef i Sapatos, Monika Drangsland, i en pressemelding sendt ut av pressebyrået Presskontakerna.

INNGÅR SAMARBEID: byMAGMALOU og Sapatos presenterer skokolleksjon i november. Foto: Scanpix
INNGÅR SAMARBEID: byMAGMALOU og Sapatos presenterer skokolleksjon i november. Foto: Scanpix Vis mer

Lindex fortsetter bærekraftig arbeid

I disse dager lanserer Lindex nye plagg fra deres Even Better Denim-kolleksjon som skal være mer bærekraftige enn noensinne. Ifølge en pressemelding fra kjedebutikken krever vaskeprosessen for ett par jeans 50-70 liter vann når det blir gjort på den konvensjonelle måten. Nå har de kommet fram til en vaskeprosess som bare krever én flaske vann!

Plaggene i kolleksjonen skal også være laget av mer bærekraftige materialer som resirkulert bomull og polyester.

Flere merker har kastet seg på denne bærekraft-trenden. Tidligere i år fylte COS 10 år og i den anledning ble det laget en helt spesiell kolleksjon. Designerne har laget klærne med utgangspunkt i ett stort tøystykke. For å bruke opp alt av dette har de derfor designet plaggene utifra hvordan de kan bruke hele biten med tøy.

- Designtemaet så på dette som en mulighet til å leke og eksperimentere med hele prosessen ved å skjære ut tøystykker. Vi vil fortsette å ha fokus på bærekraftig bruk av stoff og tenke fremover med nye teknikker, har COS' kreative direktør Karin Gustafsson tidligere fortalt.

FWSS åpner ny butikk

Norske FWSS (Fall Winter Spring Summer) fikk i høst nye designere etter at Nina Granerød og Froda Grønvold forlot selskapet. Etter at Trami Ngo og Cathrine Børter tok over som sjefdesignere har merket fått ny logo og splitter ny butikk i Oslos hotteste shoppingstrøk: Prinsens gate.

LES OGSÅ: Ser du hva disse øredobbene skal ligne på?

NY BUTIKK: FWSS har åpnet butikk i prinsens gate i Oslo. Foto: FWSS
NY BUTIKK: FWSS har åpnet butikk i prinsens gate i Oslo. Foto: FWSS Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer