Her er ukens motenyheter

Spennende samarbeid, modelldebut, nyåpninger og kontroversielle catwalker!

UKENS MOTENYHETER: Norsk merke samarbeider med anerkjent luksusnettbutikk! Foto: Petronelle Grøtvedt
UKENS MOTENYHETER: Norsk merke samarbeider med anerkjent luksusnettbutikk! Foto: Petronelle Grøtvedt Vis mer
Publisert

Man sier at når et nytt år kommer, kommer det også nye muligheter med. Det skal vise seg å stemme for svært mange i mote- og skjønnhetsbransjen. Her er ukens motenyheter:

Samarbeider med luksusnettbutikk

Det er ikke lenge den norske moteprofilen Celine Aagaard har drevet merket sitt Envelope1976, men det er tydelig at det har falt i smak hos store moteaktører verden over.

Sammen med Pia Nordskaug og eco.logic har hun laget flere bærekraftige kolleksjoner. Nå er de aktuelle med en helt egen kolleksjon for selveste Net-a-porter.

Foto: Petronelle Grøtvedt
Foto: Petronelle Grøtvedt Vis mer
Foto: Petronelle Grøtvedt
Foto: Petronelle Grøtvedt Vis mer

Motebransjen donerer store summer til Australia

Kering-gruppen, som blant annet eier Saint Laurent, Balenciaga og Gucci, har åpnet opp lommeboka si og skal donere store summer til brannene i Australia. Det er faktisk snakk om én million australske dollar. Det tilsvarer over seks millioner norske kroner.

PVH, som eier Tommy Hilfiger og Calvin Klein, vil gi 100 000 australske dollar til australske Røde Kors. Det tilsvarer over 600 000 norske kroner. Det er Business of Fashion som først var ute med nyhetene.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Spennende nyåpning

Mye skjer i Bogstadveien i Oslo om dagen. Lenge har et stort bygg i Valkyriegata vært dekket til, og en endelig har vi fått vite hva som kommer dit! Sammen med andre butikker og restauranter skal Moniker åpne dørene!

Et moteunivers med merker som Acne Studios, Ganni og spennende navn som Magda Butrym og The Attico. Vi gleder oss til åpningen i april 2020!

Nominert til Gullbarbie

Hvert år deler organisasjonen Press - Redd Barna Ungdom ut en verstingpris til den som er best på å få unge til å føle seg verst. I fjor var det Victoria's Secret som stakk av med «seieren».

«Prisen går til den medie- og reklameaktøren som bruker ensidige skjønnhetsidealer, gamle kjønnsroller og unødvendig seksualisering for å selge noe. Det er urettferdig at noen tjener penger på at ungdom får dårlig psykisk helse», står det på organisasjonens nettside. Her er årets nominerte:

Blogg.no
Facetune
Dagbladet

Her er ukens motenyheter

Er geit greit?

Herrenes moteuker er i gang for fullt, og nylig viste Valentino frem sin siste kolleksjon. Her var det ikke nødvendigvis klærne som fikk oppmerksomhet, men heller det noen av modellene bar på.

To av herrene som gikk ned catwalken bar nemlig på to små geitekillinger. Dette falt ikke helt i god jord hos KK-redaktør Ingeborg Heldal.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Det ser kanskje søtt ut ved første øyekast, men en geit har ingenting på en catwalk å gjøre. Det er ofte høy musikk og masse mennesker. Det kan fort bli stressende for både mennesker og dyr!

Kaja Ringnes Efskind, kommunikasjonsrådigver i Dyrevernalliansen, sier seg enig i dette.

– Dette fremmer ikke akkurat respekt for dyr. Dyr hører ikke hjemme på catwalken, og det er vanskelig å forestille seg at de opplever dette som annet enn negativt og stressende, sier hun til Melk og Honning.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Åpner makeupskole

Den kjente, norske makeupartisten Linda Wickmann starter sin egen makeupskole! Denne nyheten kunne Wickmann selv dele på sin egen Instagramkonto. Skolen, som har fått navnet Linda Wickmann School of Makeup, åpner i Oslo i februar 2020.

Med seg på laget har hun makeupartist Rafit Noy og frisøren Nikola Grozdic, som skal være med som gjesteforelesere.

Marius åpnet Valentino-visning

Nok et norsk, friskt pust er kommet inn i modellbransjen! Marius Ruuds modellkarriere startet med et pang da han denne uken var å se på catwalken for både Valentino og Raf Simons. Vi gleder oss til å følge med på 19-åringens karriere fremover!

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Arket lanserer løpekolleksjon

Flere og flere merker utvider stadig inventaret sitt med treningstøy. Nå er Arket klare for å presentere sin aller første løpekolleksjon. Den har fått navnet ARKET ®RUNNING og er laget av bærekraftige materialer.

I en pressemelding sendt ut av merket kommer det frem at funksjon i plaggene har vært det viktigste med denne løpekolleksjonen.

Foto: Arket
Foto: Arket Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer