Motenyheter

Her er ukens motenyheter

Vi informerer deg om det siste fra mote- og skjønnhetsverdenen.

SAKSØKES: Eierne av motemerket The Row, Mary-Kate og Ashley Olsen, saksøkes av tidligere kollega. Foto: NTB Scanpix
SAKSØKES: Eierne av motemerket The Row, Mary-Kate og Ashley Olsen, saksøkes av tidligere kollega. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det går sjelden en uke forbi uten at det har skjedd noe nytt i motebransjen. Denne uken byr blant annet på lanseringer og en modelldebut for en norsk influenser!

Gucci lanserer maskara

Flere motehus skaper både klær og sminke. Chanel er blant merkene som har vært på skjønnhetsmarkedet i lang tid, mens italienske Gucci lanserer nye produkter støtt og stadig. Nå er de aktuelle med sin aller første maskara!

Foto: Gucci
Foto: Gucci Vis mer

Kristine Ullebø på catwalken i Paris

Den norske influenseren Kristine Ullebø gjorde nylig sin catwalkdebut i Paris. Ullebø gikk for Rick Owens under moteuken i den franske hovedstaden, og på første rad satt blant andre stjerner som Usher og Game of Thrones-skuespiller Gwendoline Christie.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Verdens dyreste veske?

En klassisk Birkin-veske i skinn er allerede dyr nok (alt fra 60 000 kroner og opp), men nå har du altså muligheten til å skaffe deg en enda dyrere veske!

Vestiaire Collective selger vintageplagg- og tilbehør fra noen av verdens største motehus. En Birkin-veske fra Hermès er det nok mange som gjerne skulle hatt, men prislappen er veldig stiv. Vel, ifølge franske Vogue har Vestiaire Collective fått inn en Birkin-veske som er enda dyrere.

Denne varianten har nemlig diamanter og koster dermed over 220 000 euro. Det tilsvarer over 2,5 millioner norske kroner! Så, hva sier du? Ny veske?

Foto: Hermes
Foto: Hermes Vis mer

Avlyser Fusion

Den norske mote- og kunstfestivalen utsettes på grunn av koronaviruset.

– Det var en beslutning som vi alle var enige om. Det var absolutt ikke lett, men folkehelsen kommer først. Vi er flere som har jobbet uendelig hardt i et halvt år for å få stablet alt på beina, og når alt er klart og folk skal få oppleve det så må vi utsette det hele. Det gjør vondt. Jeg er fortsatt utrolig lei meg, men vi velger å se fremover og komme sterkere tilbake når pandemien har lagt seg, sier Fusion-sjef Ditte Kristensen til Melk og Honning.

LuisaViaRoma x Moiré

Det norske merket Moiré skal samarbeide med luksusnettbutikken LuisaViaRoma om en bærekraftig kolleksjon. Selve kolleksjonen består av seks plagg i denim: fire jakker og to par jeans.

I tillegg til å ha fokus på bærekraft, er også mangfold og inkludering noe de to samarbeidspartnerne brenner for. Plaggene norske Moiré skaper skal derfor passe alle uansett alder, størrelse og kjønn

«For oss har det alltid handlet om mer enn produktet, vi ønsker å fokusere på menneskene som bærer det, det handler like mye om å formidle gjennom klær og inkludering», sier Charlotte Fische, Creative Director hos Moiré, via en pressemelding sendt ut av merket.

Kolleksjonen er i salg fra mai.

Foto: Moire
Foto: Moire Vis mer

Saksøkes

Mary-Kate og Ashley Olsen ble i svært ung alder kjente skuespillere og holdt på med den karrieren i flere år før de valgte å satse på motebransjen. De har blant annet gjort det svært godt med luksusmerket sitt The Row.

David Schulte fungerte som president for søstrenes merke frem til oktober i fjor. Ifølge WWD skal exit-en hans i The Row vært nokså brå og at han nå saksøker motemerket til Olsen-tvillingene. Grunnen til det er ennå ikke kjent.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer