Motenyheter

Her er ukens motenyheter

Vi har blant annet tatt en titt på en kolleksjon laget av avfall!

UKENS MOTENYHETER: Denne kjolen er laget av avfall. Foto: H&M
UKENS MOTENYHETER: Denne kjolen er laget av avfall. Foto: H&M Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mye har skjedd i motebildet den siste uken. Her er noen av nyhetene du kan ha gått glipp av:

Lagde vipper etter brystkreft

Codilia Gapare står bak det nye vippemerket C-Lash av Eylure. Dette er løsvipper som er spesiallaget for vippeerstatning. I 2014 fikk kvinnen bak vippene brystkreft og med behandling begynte hun å miste håret sitt. Hun bestemte seg derfor for å lage en kolleksjon med vipper som er spesiallaget for de som har mistet sine naturlige vipper. Men vippene kan selvfølgelig også brukes av dem som er på utkikk etter litt ekstra vipper.

Foto: Eylure
Foto: Eylure Vis mer

Ulvang samarbeider med Marius®

Ulvang har inngått et samarbeid med Marius® og laget gensere i 100 prosent ull i det velkjente Marius-mønsteret. I pressemeldingen sendt ut av Ulvang kommer det frem at kolleksjonen består av gensere, sokker og luer som er ØKO-TEX-sertifisert.

Foto: Ulvang
Foto: Ulvang Vis mer

Kolleksjon laget av avfall

Den nye H&M Conscious Exclusive-kolleksjonen inneholder blant annet noen fantastiske kjoler som kunne passet inn på hvilken som helst rød løper. Men visste du at disse plaggene faktisk er laget av avfall?

«Hensikten er å se potensialet som finnes i avfall, og å la seg inspirere av kreativiteten som kommer av gjenbruk», står det i pressemeldingen sendt ut av H&M. Kolleksjonen er i salg fra 1. desember.

Foto: H&M
Foto: H&M Vis mer
Foto: H&M
Foto: H&M Vis mer

Dette er årets best kledde kjendiser

Har du fått med deg at KK og Se og Hør har sammen med Jan Thomas kåret årets best kledde kjendiser?

Les intervjuet med den kvinnelige vinneren her.

Les intervjuet med den mannlige vinneren her.

Lokale Oslo-butikker forvandlet over natten

Den globale pandemien vi fremdeles befinner oss i har gjort det vanskelig for butikker over hele verden å overleve. Mange har måtte stenge dørene på grunn av koronaviruset, og det blir ikke lettere nå som det er lockdown i de største byene.

24. november var det mange som sperret opp øynene på Grünerløkka i Oslo da de lokale butikkene var helt forvandlet. Over natten hadde nemlig de bak Instagram-kontoen @BeholdOslo hengt opp skilt foran butikkene hvor det sto ting som: «Egon åpner kanskje snart». «H&M coming soon», «Her åpner Starbucks» og «Subway opening soon. Probably»

Til MinMote forteller en av initiativtagerne Sollin Sæle at de ser hvordan butikkene i nærmiljøet sliter og blir lagt ned en etter en.

– Vi er for lokale butikker. Vi opplever at folk bryr seg om nedstengninger for sent, og reagerer først når Espresso House eller McDonalds flytter inn. Derfor tenkte vi å varsle folk på forhånd før hele Grünerløkka ser ut som Karl Johan eller et kjøpesenter, sier hun og legger til at folk må tenke godt gjennom hvor de handler julegavene sine i år.

Moniker lanserer Moniker Man

Kjøpesenteret Valkyrien har virkelig åpnet opp en helt ny shoppingverden for Oslo og deres besøkende. Her finner vi blant annet konseptbutikken Moniker.

Det er nå ett år siden Anett Ringstad Jalland og Jørgen Jalland åpnet dørene til moteuniverset, men de var faktisk bare så vidt i gang. I år har de også åpnet Moniker Sport og nå er det ikke lenge før herreavdelingen Moniker Man står klar.

Gina Tricot hylles for ny kolleksjon

Vi måtte stoppe opp da vi scrollet gjennom nyhetene til Gina Tricot her om dagen. Da så vi nemlig at en av modellene deres satt i rullestol. Dette er noe du ikke ser ofte hos de store kjedebutikkene. Vel, egentlig ser man vel dessverre aldri det?

Modellen er faktisk designeren Louise Linderoth. Sammen med den svenske kjedebutikken har hun designet en jeanskolleksjon med en sittende stilling i bakhodet.

«Louise Linderoth är designern som inte är rädd för att våga utmana den traditionella modescenen. Hon inspirerar med sitt brinnande engagemang för ett innovativt skapande och älskar mixen av problemlösning och estetik med kroppen i fokus», står det på nettsiden til Gina Tricot.

Foto: Gina Tricot
Foto: Gina Tricot Vis mer
Foto: Gina Tricot
Foto: Gina Tricot Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer