Klær

Her er VM-genseren

- Den er under gavegrensa, bedyret en lett humoristisk «designminister» til pressen. Se hele kolleksjonen under.

KAN BEHOLDE DEN: Næringsminister Trond Giske mottok et eksemplar av den offisielle VM-genseren fra Dale. Han kunne forsikre de fremmøtte om at genseren var under gavegrensen.
KAN BEHOLDE DEN: Næringsminister Trond Giske mottok et eksemplar av den offisielle VM-genseren fra Dale. Han kunne forsikre de fremmøtte om at genseren var under gavegrensen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatertDe norske idrettsstjernene var samlet i hovedstaden, da de offisielle VM-genserne ble lansert onsdag.

Og selv om mønstrene var tradisjonelle, var det nye takter fra ullprodusenten Dale, som har stått bak VM- og OL-genserne siden 1956.

Næringsminister Trond Giske, som for anledningen titulerte seg som «designminister», fikk en genser i gave.

- Den er under gavegrensa, forsikret han til de oppmøtte.

LIKER ROSA: Alpinist Nina Løseth mener kvinnelige, norske idrettsutøvere er flinkere til å kle seg enn mange andre. Her blir hun intervjuet av Arne Hjeltnes i forbindelse med lanseringen av de nye VM-genserne. Ved siden av står alpinist Kjetil Jansrud. Foto: Per Ervland
LIKER ROSA: Alpinist Nina Løseth mener kvinnelige, norske idrettsutøvere er flinkere til å kle seg enn mange andre. Her blir hun intervjuet av Arne Hjeltnes i forbindelse med lanseringen av de nye VM-genserne. Ved siden av står alpinist Kjetil Jansrud. Foto: Per Ervland Vis mer

Kler seg maskulint

Alpintutøver Nina Løseth poserte i sin rosa strikkejakke, som hun skal representere Norge i under VM i Garmish-Partenkirchen neste år.

Og hun benyttet anledningen til å skryte av klesstilen til norske idrettsutøvere.

- Nordmenn kler seg bedre enn utlendinger, sier hun.


Til KK.no utdyper 21-åringen hva hun mener.

- Mange kvinnelige idrettsutøvere kler seg veldig maskulint. De går helst rundt i treningsklær og joggesko, men vi nordmenn og skandinaver kler oss mer normalt, vil jeg si.

LES OGSÅ: Therese Johaug gjør det igjen

Hvem skal de pynte seg for?

Hun tror mye av grunnen til at mange prioriterer avslappede treningsklær er at de hovedsakelig omgås kvinner.

- I miljøet tenker man ikke så mye på å pynte seg, for hvem skal man pynte seg for? Det er et jentedominert miljø med kvinnelige utøvere og mange kvinnelige trenere, sier Løseth.

Selv sier hun ikke nei takk til å pynte seg litt uansett.

- Jeg liker å være litt jente-jente. Se ok ut, og shoppe, sier hun.

Alpinisten, som debuterte i verdenscupen i 2006, er derfor svært fornøyd med den rosa genseren hun pakker i kofferten foran VM:

- Fargen er super. Det er en skikkelig jentefarge, sier Løseth.

LES OGSÅ: Få vi se Mette-Marit i så sexy klær

Ville beholde arbeidsplassene

De nye VM-genserne, som også kommer i egne varianter for Ski VM i Oslo som skal være i februar, representerer en større omlegging hos ullvareprodusenten Dale.

- Dale har vært gjennom åtte tøffe år, og det har mange årsaker. Manglende omstilingsevne, vekst i bruken av fleece og syntetiske materialer, samt det at konkurrentene la produksjonen til utlandet, bidro til denne situasjonen. Nå er nye ledere og eiere på plass, vi har fokusert på kostnadskontroll og fått inn nye kvaliteter og moderne design. Utviklingen er snudd, og vi vil i 2010 gå med overskudd for første gang på ni år, sier ny hovedeier Hilde Midthjell.

LES OGSÅ: Dette sier mye om norsk smak

For henne er det også et viktig prinsipp å beholde produksjonen og arbeidsplassene i Norge.

- Dale står for norsk kvalitet og tradisjon. Det er mer norsk enn melkesjokoladen, sier hun. (Freia melkesjokolade produseres i Norge, men ble kjøpt opp av Kraft General Foods i 1992-1993 Red. Anm.)

Se bilder av Dales nyeste kolleksjon her:


Designerne lar seg inspirere

"Nye" Dale vil fortsatt tilby tradisjonelle strikkegensere, men satser også på mer moderne kvalitetsplagg som skal egne seg til både jobb, sport og fritid.

- Ull er jo helt i tiden, det samme med tradisjonsmønstre og strikk. Bare se på Dolce & Gabbanas inneværende vinterkolleksjon, sier Midhjell.
KAN BEHOLDE DEN: Næringsminister Trond Giske mottok et eksemplar av den offisielle VM-genseren fra Dale. Han kunne forsikre de fremmøtte om at genseren var under gavegrensen.
KAN BEHOLDE DEN: Næringsminister Trond Giske mottok et eksemplar av den offisielle VM-genseren fra Dale. Han kunne forsikre de fremmøtte om at genseren var under gavegrensen. Vis mer
EIER: Hilde Midthjell er ny hovedeier i Dale, som onsdag også åpnet ny konseptbutikk på Karl Johan i Oslo
EIER: Hilde Midthjell er ny hovedeier i Dale, som onsdag også åpnet ny konseptbutikk på Karl Johan i Oslo Vis mer
I VINDEN. Dolce & Gabbanas underlinje, D&G, viste antrekk med norskinspirerte mønstre for vinteren 2010-2011. Foto: All Over Press
I VINDEN. Dolce & Gabbanas underlinje, D&G, viste antrekk med norskinspirerte mønstre for vinteren 2010-2011. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer