Mote

Her får du pant på klærne dine

– Det er synd om kjedene utnytter ordninger som folk forbinder med gjenbruk og bærekraft til å kjøre på med «business as usual».

I RETUR: Stadig flere norske merker vil gi deg pant for dine gamle klær. FOTO: Ilag
I RETUR: Stadig flere norske merker vil gi deg pant for dine gamle klær. FOTO: Ilag Vis mer
Publisert

Panteordningen i Norge har den høyeste innsamlingsgraden i verden. Nå vil aktørene i motebransjen gi deg pant også på de gamle klærne dine.

Miljøorganisasjonene har lenge ment at det er en god ide med pant på gamle klær på samme måte som man panter flasker. Men hva om panteordningen bare blir en unnskyldning for å handle enda mer?

Har pantet klær i 15 år

Stormberg var den første norske klesprodusenten som laget en panteordning for klærne sine – på samme måte som man panter flasker kan man levere inn gammelt tøy som man får pant på. Det har vært en ordning med suksess, sier kommunikasjonssjef Ida Kristine Moe.

– Tilbakemeldingene har vært positive. Mange av våre kunder setter pris på å bruke denne løsningen når de rydder garderoben mellom sesonger. For dem som ikke har noen som kan arve tøy, eller som ikke selv ønsker å selge brukt, så kan det være en god løsning å benytte seg av en panteordning der tøyet går til gjenbruk.

– Så dette er ordning som vil videreføres?

– Helt klart! Vi jobber også med et prosjekt for reparasjon og bruktsalg av tøy som kommer inn via panteordningen. Dette for å bidra til at mest mulig vil bli brukt igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer