JULEGENSER: Disse artige julegenserne er superpopulære! Du finner mange flere nederst i saken. Foto: Produsentene
JULEGENSER: Disse artige julegenserne er superpopulære! Du finner mange flere nederst i saken. Foto: Produsentene Vis mer

Ugly Christmas Sweater

Her finner du årets beste julegensere

Ønsker du å gjøre noe nytt på juleverkstedet kan du også lære hvordan du kan lage din egen genser her!

Å bruke en «Ugly Christmas Sweater» (stygg julegenser) denne desembermåned har blitt litt av en trend. Det hele kommer fra USA, hvor det ofte er vanlig (du har sikkert sett det i et par julefilmer) at familier stiller opp på årets julekortbilde med hjemmestrikkede gensere de har fått fra bestemor. De klør, de blinker, de glitrer, de er ikke spesielt fine. Dermed har dette fenomenet fått navnet «Ugly Christmas Sweater». 

I stedet for å være noe stygt, har det blitt en skikkelig trend og mange av genserne er ganske så søte. Det var derfor ikke en vanskelig oppgave da vi skulle finne frem noen julegensere som er i butikk nå. Du finner dem nederst i saken! Men dersom du ikke har så lyst til å kjøpe en genser, kan du selvfølgelig lage en selv! Stine Therese Strand er moteansvarlig i KK og i helgen lagde hun sin egen genser på juleverksted (se bilde lengre ned). LES OGSÅ: Trendplaggene du strikker selv

- Du kan enten starte med en enkel genser og lage din egen helt fra bunnen av, eller så kan du ta utgangspunkt i en ferdigkjøpt julegenser og «pimpe» den opp litt ekstra. Det er gøy at genseren er skikkelig glorete! Sy på bjeller, julekuler, glitterbånd og sløyfer. 3D-effekt er et must for å få en skikkelig bra julegenser. TGR, Nille, Søstrene Grene og Panduro har flust av ting du kan sy, feste eller lime på. Pynten som blir til overs kan du bruke når du skal pakke inn årets julegaver. Det er alltid hyggelig når innpakningen har forseggjorte detaljer.

- Et annet tips for å gjøre julegenseren til et blikkfang er å pynte den opp med lys. Kjøp en batteridrevet lyslenke og surr den rundt deg selv, det gir skikkelig julestemning! Gina Tricot, Kappahl, H&M, Cubus – stort sett alle kjedebutikkene har julegensere i år, men en del av dem er allerede utsolgt. Et tips er å sjekke secondhand-butikker, de har ofte originale varianter som ingen andre har. Og Ebay og Etsy har haugevis av modeller, og flere av selgerne der tilbyr seg å lage unike gensere på bestilling.

Getting crafty with it

Et bilde publisert av Stine Therese Strand (@stinetherese)

Kjendisene elsker det

Det var heller ingen vanskelig oppgave å finne kjendiser i julegensere. Dette er nemlig noe de elsker å bruke i løpet av høytiden, og nå har Whoopi Goldberg (61) lansert sin egen julegenserkolleksjon. Da hun var gjest på talkshowet til Jimmy Fallon, viste hun frem alle de koselige genserne hun har laget. 

LES OGSÅ: Hanneli Mustaparta har laget strikkekolleksjon sammen med Sandnes Garn

JULEGENSER: Meghan Trainor,  Selena Gomez og Miley Cyrus. Foto: Scanpix
JULEGENSER: Meghan Trainor, Selena Gomez og Miley Cyrus. Foto: Scanpix Vis mer

I tillegg har vi sett superstjerner som Meghan Trainor (23), Miley Cyrus (24), Niall Horan (23), Demi Lovato (24), Sam Smith (24) og Olly Murs (32) i de artige genserne. De fire sistnevnte hadde nemlig funnet sin helt egne, og ganske så kreative, julegenser og la det ut i en Twitter-post som når har blitt «retweetet» 18.000 ganger. Klikk på linken under så får du se det morsomme bildet av sangstjernene. 

Sjekk KKs store årshoroskop!