Moteuka i København:

Her går «Young Royals»-stjernen sin første motevisning

– Jeg husker ingenting.

DEBUT: Nikita Uggla, kjent fra Netflix-serien «Young Royals», gjorde sin catwalk-debut for Ganni under den danske moteuka. FOTO: SIMON BIRK
DEBUT: Nikita Uggla, kjent fra Netflix-serien «Young Royals», gjorde sin catwalk-debut for Ganni under den danske moteuka. FOTO: SIMON BIRK Vis mer
Publisert

Til stormende applaus entrer Nikita Uggla catwalken under Ganni sin motevisning under den danske moteuka.

Nærmest over natten er den svenske 20-åringen blitt et navn på alles lepper. Hun spiller rollen som Felice i Netflix-suksessen «Young Royals» som forøvrig er hennes skuespiller-debut. Med det følger blant annet 146 000 følgere på Instagram.

Serien, som nettopp er blitt bekreftet for en andre sesong, beskrives som en blanding av «The Crown» og «Skam», og handler om prinsen av Sverige, spilt av Edvin Ryding, som må ta noen tøffe valg i klinsjen mellom kjærlighet, plikt og fasade.

SERIESUKSESS: «Young Royals» beskrives av mange som sommerens seriesnakkis. Her er Nikita Uggla i rollen som Felice. FOTO: NETFLIX

SERIESUKSESS: «Young Royals» beskrives av mange som sommerens seriesnakkis. Her er Nikita Uggla i rollen som Felice. FOTO: NETFLIX

Vis mer

Til Vogue Scandinavia forteller Uggla at hun var veldig nervøs før catwalk-debuten.

– Jeg husker ikke hva som skjedde, bare at jeg gikk og gikk og så gikk av. Jeg tror jeg spilte. Kanaliserte en supermodell slik som Kendall Jenner, eller noe, sier hun.

– Moderne og modig

Kreativ leder i Ganni, Ditte Reffstrup sier til motemagasinet at hun oppdaget serien mer eller mindre tilfeldig i sommerferien da hun trengte noe å se på under en flytur.

– Jeg ble så forelsket i alle skuespillerne. Det var veldig moderne og veldig modig.

Det skal ha vært vennskapet mellom rollekarakteren Felice og Sara, spilt av Frida Argento, som appellerte til Reffstrup.

– Vennskap mellom kvinner er veldig viktig for meg. Mine kvinnelige venner er som en andre familie for meg. De vennskapene er de du lener deg på uansett hva som skjer.

PÅ CATWALKEN: Nikita Uggla entret catwalken til stor applaus under Ganni-visningen. FOTO: SIMON BIRK
PÅ CATWALKEN: Nikita Uggla entret catwalken til stor applaus under Ganni-visningen. FOTO: SIMON BIRK Vis mer

Norsk stjerneskudd

En annen som imponerte under den danske moteuka var norske Ceval Omar.

Den norsk-somaliske modellen skrev historie da hun i fjor var den første svarte plus-size transmodellen i Vogue. Siden har hun tatt moteverdenen med storm. Hun har vært avbildet på forsiden av flere av verdens ledende motemagasiner, figurert i store motekampanjer og gått på catwalken for internasjonale designere og merker.

NORSK STJERNESKUDD: Ceval Omar på catwalken for Rotate under den danske moteuka. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK
NORSK STJERNESKUDD: Ceval Omar på catwalken for Rotate under den danske moteuka. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK Vis mer

Under moteuken i København var hun å se på catwalken for blant andre Stine Goya, Rotate, (di)vision og norske Holzweiler.

Endelig virker det som om mangfold er regelen heller enn unntaket på catwalken.

Det skulle bare mangle, tenker du kanskje. Men fakta er at moteverdenen lenge har vært mer eller mindre hermetisk lukket.

I FOKUS: Endelig er det fokus på mangfold i moteverdenen. Her fra Designer's Remix-visningen under den danske moteuka. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK
I FOKUS: Endelig er det fokus på mangfold i moteverdenen. Her fra Designer's Remix-visningen under den danske moteuka. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK Vis mer

Fokuset på mangfold og inkludering som en del av demokratisering av motebransjen har imidlertid åpnet det hele opp, og selv om veien frem fortsatt er lang er vi i det minste på riktig spor.

For både designere og motemerker slik som Gestuz, Holzweiler, Stine Goya, Baum und Pferdgarten, Designers Remix, Ganni og Rotate hadde alle mangfold blant modellene. Og best av alt: Det var verken påtatt eller krampeaktig, men helt naturlig.

Akkurat slik det bør være.

NORSK PÅ NORSK: Ceval Omar for Holzweiler. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK
NORSK PÅ NORSK: Ceval Omar for Holzweiler. FOTO: COPENHAGEN FASHION WEEK Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer