Kate Winslet

Her gjør Kate Winslet (nesten) alt riktig

Se og lær av superstjernen (38).

SER DU HVA SOM FUNKER HER?: Skuespiller Kate Winslet elsker å gå i kjoler som får fram den flotte figuren, og kler seg ofte i såkalte effektkjoler - i denne saken stjeler vi alle triksene hennes. Foto: All Over Press
SER DU HVA SOM FUNKER HER?: Skuespiller Kate Winslet elsker å gå i kjoler som får fram den flotte figuren, og kler seg ofte i såkalte effektkjoler - i denne saken stjeler vi alle triksene hennes. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det en som stadig vekk tar pusten fra oss alle på den røde løper, så er det skuespiller Kate Winslet (38).

Ikke bare er hun dyktig på filmduken, men «The Reader»-stjernen er også svært flink til å kle fram sine flotte former.

Og hun gidder ikke å bry seg med trivialiteter som hvordan rumpa ser ut når hun er gravid, og flat mage blir simpelthen nedprioritert. 

Kler seg i tryllekjoler

Etter 20 år i rampelyset, har hun også lært seg noen triks om hva hun skal ta på seg på fest. De siste årene har hun dessuten forelsket seg helt i den såkalte effekt-kjolen, som mange også kaller for mirakelkjolen. Mange designere har hatt den på tegnebordet, deriblant engelske Stella McCartney.

Kjolen nærmest retusjerer kroppen med sitt solide stretchy stoff, og har detaljer som gir deg en x-effekt og en råflott midje. Men selv om denne kjolen framhever kroppens proposjoner på en fin måte, kan den også gjøre det motsatte.

Her er syv kjoler 38-åringen har hatt på seg de siste årene, og hvorfor de funker (eller ikke funker helt) - og hva vi kan lære av dem.

LITE FLATTERENDE V-UTRINGNING: Kate Winslet ser som regel ALLTID smashing ut, men her er overdelen litt for stram, bh-en feil og utringningen en smule for kort. Foto: REX/Broadimage/All Over Press
LITE FLATTERENDE V-UTRINGNING: Kate Winslet ser som regel ALLTID smashing ut, men her er overdelen litt for stram, bh-en feil og utringningen en smule for kort. Foto: REX/Broadimage/All Over Press Vis mer

Materialmiss

Ifølge moteekspertene i Daily Mail, ser Winslet ut som gallionsfiguren på et skip med fulle seil i kjolen hun hadde på seg på premieren til filmen «A Little Chao» på filmfestivalen i Toronto forrige helg.

Hvorfor? Jo, for mens det sorte skjørtet gjør at hun ser smal og slank ut under bysten, gjør den skinnende olivengrønne overdelen det motsatte. Kjolens altfor stramme v-utringning kombinert med feil valg av bh og stramme ermer, er heller ikke så flatterende for Kates armer.

MAGISKE HVITE LINJER: Kate Winslet i kjole fra Narciso Rodriguez på filmfestival i Santa Barbara i 2009. Foto: IMAGO/ All Over Press
MAGISKE HVITE LINJER: Kate Winslet i kjole fra Narciso Rodriguez på filmfestival i Santa Barbara i 2009. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

Full klaff

En effektkjole i sort og hvitt, signert Narciso Rodriguez? Det er ikke uten grunn at Winslet ofte er å se i en slik. Den får fram timeglassfiguren hennes, samtidig som at armene kommer helt til sin rett.

Se bare hvordan de hvite partiene på kjolens midje og hofter gjør alt for figuren, og på linjene som løper nedover langs lårene og gjør at hun ser ekstra slank og høy ut. Den knelange lengden er dessuten svært kledelig.

KJOLEPERFEKSJON: Kate Winslet var et syn i denne kjolen fra Stella McCartney på filmfestivalen i Venezia i 2012. Foto: REX/David Fisher/All Over Press
KJOLEPERFEKSJON: Kate Winslet var et syn i denne kjolen fra Stella McCartney på filmfestivalen i Venezia i 2012. Foto: REX/David Fisher/All Over Press Vis mer

Nydelig silhuett

Ja, vakre Kate har nydelige former, og hun vet hvordan hun skal vise dem fra sin beste side. Noe hun gjorde til fulle i den kroppsnære it-kjolen fra Stella McCartney, som ble verdensberømt over natten etter at Kate gikk i den på filmfestivalen i Venezia i 2012.

Hemmeligheten er det knelange smale skjørtet, som framhever hoftene. Den svarte stripen i siden har dessuten en slankende effekt, i tillegg til at den gir inntrykk av en smalere midje.

LIKE FIN I RØDT: Stella McCartneys it-kjole kommer i flere farger. Foto: All Over Press
LIKE FIN I RØDT: Stella McCartneys it-kjole kommer i flere farger. Foto: All Over Press Vis mer

...og her er den i rødt

PERFEKT OSCARVINNERKJOLE: Ja, Kate Winslet kunne ikke ha hatt på seg en finere kjole da hun vant statuetten for beste kvinnelige skuespiller for filmen The Reader. Foto: REX/All Over Press
PERFEKT OSCARVINNERKJOLE: Ja, Kate Winslet kunne ikke ha hatt på seg en finere kjole da hun vant statuetten for beste kvinnelige skuespiller for filmen The Reader. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Pur eleganse

På Oscar-utdelingen i 2009, var Kate et syn for øyet. Hvis du lar øynene vandre nedover den grå silkekjolen hennes fra Yves Saint Laurent, skjønner du kanskje hvorfor.

Den asymmetriske overdelen gir henne nydelige skuldre, det vakre stoffet smyger seg akkurat passe stramt over bysten, før et tynt silkebelte snurper inn midjen på delikat vis. Så flommer så kjolestoffet nedover hoftene på elegant vis.

I STELLA MCCARTNEY: Kate, her funker alt! Foto: IMAGO/ All Over Press
I STELLA MCCARTNEY: Kate, her funker alt! Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

Prikketrikset

Når Kate Winslet går i figurfikse kjoler fra Stella McCartney, blir det ofte full klaff. Her jobber kjolens linjer i Kates favør, mens prikkene gir henne en sexy silhuett.

De delikate sandalene gjør antrekket ekstra chic, og frisyren setter prikken over i-en. Dessuten er lengden helt perfekt.

UHELDIG LENGDE - FOR SPORTY ERMER: Kate ser naturligvis helt nydelig ut, men da hun var på Prix de Diane Longines i Chantilly i Frankrike i sommer kunne hun med fordel valgt en litt annen kjole.  Foto: Lionel Urman / Splash News/ All
UHELDIG LENGDE - FOR SPORTY ERMER: Kate ser naturligvis helt nydelig ut, men da hun var på Prix de Diane Longines i Chantilly i Frankrike i sommer kunne hun med fordel valgt en litt annen kjole. Foto: Lionel Urman / Splash News/ All Vis mer

Rund hals og korte ermer

På Prix de Diane Longines i Chantilly i Frankrike i sommer, gikk Kate nok en gang i en kjole signert sin favorittdesigner, Narciso Rodriguez.

Den er jo litt sporty og kul, men det er ikke sikkert at den runde halsen passer Kate like bra. Rund hals kan ofte gjøre at vi får litt større byste - ofte er det penere med v-hals, spesielt hvis plagget har korte ermer.

At kjolen er stram nederst, er heller ikke en veldig flatterende detalj når du er velsignet med flotte former.

Enkelt oppsummert

Ok, hva har vi lært? Jo, for å få en effektkjole til å funke, må vi se etter en kjole som går til rett over knærne, og som er realitivt ettersittende, slik at vi får fram formene våre på en flatterende måte. Men kjolen må ikke være for stram nederst.

Effektstripene må gjerne være i svart, hvitt eller hudfarget/gjennomsiktig. Vi må prøve oss fram, og se om stripene som går ned langs sidene, gjør noe fint for figuren vår. På sitt beste vil de gi inntrykk av smalere midje, samt hofte, og få oss til å se slankere ut.

Har du litt ekstra rundt magen, kan også en løsere kjole med et belte i livet være et supert alternativ. Se gjerne etter en kjole med mønstre i samme X-fasong, da det vil gi lignende timeglasseffekt.

Husk høye hæler, og la skoene være i samme farge som strømpebuksene, for en forlengende effekt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer