<strong>SHOPPER FRA SOFAEN:</strong> Å handle på nettet er både raskt og enkelt. Og ofte billig! Le som redaksjonens favoritter i denne saken, og fortell gjerne om dine favorittbutikker på nettet i kommentarfeltet under. Foto: Panther Media samt faksimiler fra Newheeltips.com, Feelunique.com, rustyzipper.com, Sarrazac.no, epl
SHOPPER FRA SOFAEN: Å handle på nettet er både raskt og enkelt. Og ofte billig! Le som redaksjonens favoritter i denne saken, og fortell gjerne om dine favorittbutikker på nettet i kommentarfeltet under. Foto: Panther Media samt faksimiler fra Newheeltips.com, Feelunique.com, rustyzipper.com, Sarrazac.no, epl Vis mer

Netthandel

Her gjør vi våre nettkupp

KK.no-redaksjonen gir deg sine favorittbutikker på nettet.

Publisert
Sist oppdatert
Som nettjournalister tilbringer vi mye tid foran pc-skjermen på jakt etter interessant stoff å tilby KK.nos lesere. I tillegg har mange av oss vanskelig for å legge bort laptopen når arbeidsdagen er omme. Vi er rett og slett litt nettnerder, og går heller ikke av veien for en god handel fra sofakroken.

Netthandel har en rekke fordeler.

Ikke nok med at du kan shoppe fra sofaen og gjennomføre handelen raskt og enkelt, nettbutikkene kan ofte tilby gode priser på grunn av sine lave kostnader, og gjennom Angrerettloven gis du 14 dager angrefrist på kjøpet.

Her er redaksjonens shopping-favoritter på nettet:

Merk: Handler man fra utlandet, er det viktig å huske på at toll og moms blir lagt til prisen, med mindre denne er under 200 kroner.

Ine Thereze Gransæter

Redaktør
Vintage-sunglasses.de: Solbriller trenger man hele året for å bevare sommerfølelsen, eller på utenlandsferien. Disse har garantert ingen du kjenner en kopi av fra før.
Lillevinkel.no – De startet i en liten kjeller på Majorstua i Oslo, og har etter hvert tatt omtrent alle norske kvinner med storm via nettbutikken som rett og slett har en sko som passer til alt.
Shopstyle.com : Søker plagget du ønsker i internasjonale nettbutikker. Det unike her er at du kan se hvem som sender varer til Norge (dessverre er det mange nettbutikker som ikke sender varer til oss, spesielt fra USA - i så fall må du få deg en amerikansk postboksadresse via Jetcarrier.
Rivingtonclub.com: Er du sneakersfan, vil du tro du at du har dødd og kommet til joggeskohimmelen. Har også egne utsalg i New York.
Ethicalsuperstore.com: Sjekk ut avdelingen top selling fashion, og få deg en grønn og glamorøs overraskelse.

Linda Joachime Helgesen Aslaksen

Utgavesjef
Sarrazac kaller seg en liten bit av Sørvest-Frankrike midt i Oslo. De importerer franske landbruksmatvarer fra små, lokale gårdsprodusenter og selger varene i noen utvalgte butikker i Oslo som Birkelundens Lille Franske Ostebutikk på Grünerløkka og Gutta på Haugen på St. Hanshaugen. Men til alle som har lyst på deilige valnøtter i honning, fiken.- og rosinmarmelade eller andeterrinne med eplesmak – og ikke bor i Oslo, er nettbutikken et lite mekka. Siden nettbutikken er norsk er alle avgifter regnet inn i utsalgsprisene. Gratis frakt hvis du bestiller for over 900 kroner.

Minimeg.no er en sørlandsk nettbutikk drevet av designer Berit Adeler, som har spesialisert seg på å lage klær til prematurfødte babyer i økologisk bomull. Klærne er myke og behagelige, og ikke minst tegnet med unike løsninger for påkledning, som er viktig for små mennesker som kanskje ligger i kuvøse og ikke er så glad i kav og styr rundt skifting. Bokstavelig talt et lite marked, men utrolig viktig for dem det gjelder. Jeg hadde selv en for tidlig født lillebror, og hadde dette eksistert da hadde det vært til stor glede og nytte.

Kjersti Skar Staarvik

Mote-, skjønnhets- og interiørjournalist
Komplett.no: - Her finner jeg alt av dingser som trengs i dagliglivet, det være seg minnepinner, elektriske tannbørster eller oppvaskmaskiner. Det er både oversiktlig og billig, og best av alt; det går superkjapt. Som oftest har jeg varene dagen etter.

Bna.no- Auksjonshuset Blomqvists Nettauksjon byr på alt en nostalgiker kan drømme om. Her finner man alt fra lekre, gamle kafébord til vintage designervesker, antikke smykker og kunst i alle prisklasser. Det er nerverpirrende å by og ikke vite om man når opp, men når jeg gjør det får jeg på magisk vis følelsen av å ha gjort et kupp uansett om det var en heftig budrunde.

Newheeltips.com- Jeg har temmelig mange par sko. Og fordi jeg synes at lekre hæler må brukes og ikke støve ned av mangel på ball og gallaer, sliter jeg dem fort ned. Jeg tør ikke tenke på hvor høye skomakerutgiftene mine ville vært om jeg skulle skiftet alle hælene på profesjonelt vis. Så på skoene jeg bruker oftest er hæltupper fra Newheeltips en forbruksvare! De er riktignok i plast og ikke gummi, så livslengden er ikke superlang. Men de er billige (langt under 200-kronersgrensen), kommer i de fleste vanlige former og størrelser, og komfortabelt nok rett hjem i postkassen.

Linda Stølen

Helsejournalist
Hotelscombined.com
- Fantastisk nettsted for reiseglade. Jeg bestiller alltid hotell her når jeg skal til utlandet, du er garantert et priskupp. Sist høst bodde jeg i to uker på et råflott hotell i Puerto Rico - for bare en tredjedel av hva det egentlig kostet.

Rustyzipper.com - Amerikansk nettbutikk med enorme mengder vintageklær fra helt tilbake til 1920-åra. Har gjort flere kupp her. Klærne er av god kvalitet og servicen upåklagelig.

Tone Ra Pedersen

Mote- og helsejournalist
Truffleshuffle.co.uk - Her har de kule t-skjorter med retromotiver

Unikesmykker.no - Nettbutikk med brukte smykker fra hele 90-tallet

eBay.com - Da jeg trengte nytt trekk til Ikea-puffen - som viste seg å være gått ut av produksjon - fant jeg det selvfølgelig på eBay (helt nytt og ubrukt). Fantastisk!

Ida Bergstrøm

Mote- skjønnhets- og helsejournalist
Shop.sivletto.com -Dette er et mekka for supersøte kjoler, varme strikkejakker og søte blomstersmykker. Veldig svensk, ny design møter amerikansk rockabilly. Sjekk også ut musikk-seksjonen - her er det mye bra. Dessuten har de enkelte plagg fra Jenny Hellstrøm igjen; verdens beste designer som dessverre har lagt synåla på hylla.

Fashionmixology.no
- Superlekre designklær som virker håndplukkede av en person med veldig god smak. Og de har alltid salg.

Aina Kristiansen

Mote-, skjønnhets,- og helsejournalist
Transdesign.com – Her shopper jeg neglelakk til mitt hjertets lyst, og jeg kan knapt huske livet før jeg fikk vite om denne nettbutikken. Man kimser ikke av merker som Essie, OPI, China Glaze og Orly til en billig penge, i tillegg har de Seche Vite Fast Dry Top Coat, verdens aller beste overlakk, og CND Stickey Base, min absolutte favorittunderlakk. Du kan få plass til opptil ni lakker i en Small Flat Rate Box, som er en liten eske som får plass i postkassa di. Frakten koster heller ikke skjorta: 18 dollar. Sørger du for at summen for lakkene kommer under tollgrensa på 200 kroner (China Glaze er det billigste merket), er dette mitt aller beste netthandeltips.

FeelUnique.com – Her kjøper jeg blant annet hudpleie, sminke og hårprodukter, og i tillegg til at de har lave priser fra før, refunderer de også toll-/momsutlegget ditt hvis du handler for over 200 kroner og må fortolle varene. Alt du trenger å gjøre er å scanne eller fotografere kvitteringen din og sende den på mail til care@feelunique.com.
Skriv også hva utlegget er i britiske pund og send med kortnummeret ditt. I løpet av få dager har du pengene på kontoen. De har merker som Bare Escentuals i.d., Clarins, Decleor, md Formulations, Redken og TIGI Bed Head.

Etsy.com og epla.no – Dette er jo ikke egentlig én nettbutikk, men tusenvis. Jeg elsker å finne spesielle smykker og vesker både på den internasjonale og norske varianten av dette handlesamfunnet. Jeg har også funnet flere flotte vintagekjoler her, men smykkene er nok favoritten. Litt sære typografirelaterte smykker er én favoritt og eplabutikken til ei venninne, Pretiosa Smykkedesign, er en annen. Jeg får nesten alltid komplimenter når jeg bruker disse smykkene og jeg kan være ganske sikker på at jeg ikke møter på noen med akkurat det samme.

Tone Ruud Engen

Journalist
Topshop.com: - Topshop har egentlig alt en kvinne kunne trenge; sko, vesker, klær, sminke og accessories. Utvalget er enormt og du kan finne omtrent hva som helst fra en standard singlet til et komplett festantrekk. I tillegg er ikke prisene veldig høye, så du kan ta deg råd til å fylle opp handlekurven litt, som jeg ofte gjør.

-Laredoute.no: - Denne nettsiden tilbyr også mye av hva en kvinne trenger, men det jeg er mest opptatt av på denne siden er skoene. Spesielt nå som jeg er ute etter noen nye støvletter til vinteren. Her er det også et stort utvalg, og på denne siden er det ikke vanskelig å finne sko jeg simpelthen elsker.

Finn.no/torget: - Denne siden kan faktisk ikke få nok skryt. Her finner jeg alt mulig. Det kan hende jeg skal gjøre et nytt forsøk med ski på bena og trenger nye ski til vinteren. Jeg kan finne en skinnjakke jeg ikke visste jeg trengte(!), eller jeg finner en stilig vintagestol jeg har lett etter i en evighet, som viste seg å være hos en eldre dame utenfor byen.

Huskeregler når du skal handle på nett

 • 1. Unngå forskuddsbetaling som går fra konto til konto. Få ting sendt i oppkrav, eller betal med kredittkort. Hvis du betaler med kredittkort, kan du få pengene tilbake fra banken dersom noe går galt og du ikke mottar varen du har kjøpt.
 • 2. Sjekk andres mening om nettbutikken hvis du ikke er kjent med den fra før. Sjekk på Google eller i sosiale medier og les hvilke erfaringer andre kjøpere har.
 • 3. Sjekk kontaktinformasjonen. En nettbutikk kan se ut til å være norsk, men egentlig operere fra utlandet. Da må du betale toll og moms.
 • 4. Toll og moms gjelder for alle varer fra utlandet som koster over 200 kroner - unntatt bøker.
 • 5. Bestiller du varer fra utlandet for mellom 200 og 1000 kroner, fikser Posten automatisk en såkalt forenklet fortolling for deg. Skal du handle dyrere bør du sjekke på Posten.no for oppdaterte satser på toll og moms.
 • 6. Netthandel har en fordel som vanlig butikkhandel ikke kan skilte med: Du har alltid 14 dagers angrefrist på kjøpet. Det betyr at du kan sende varen tilbake uten at det trenger å være noe galt med den. Liker du den ikke, kan du angre. I Europa kan angrefristen være nede i 7 dager. Fra andre verdensdeler er det ulike regler.
 • 7. Skal du handle i amerikanske nettbutikker? Gå inn på www.jetcarrier.com, så oppretter de en amerikansk postboksadresse for deg, slik at du kan bestille selv fra butikker som normalt ikke sender til Norge.

 • Har du noen favorittbutikker på nettet? Fortell oss gjerne i kommentarfeltet under!

  <strong>Ine Thereze Gransæter Foto:</strong> Johs. Bøe
  Ine Thereze Gransæter Foto: Johs. Bøe Vis mer
  Linda Joachime Helgesen Aslaksen
  Linda Joachime Helgesen Aslaksen Vis mer
  <strong>Kjersti Skar Staarvik Foto:</strong> Johs. Bøe
  Kjersti Skar Staarvik Foto: Johs. Bøe Vis mer
  <strong>Linda Stølen Foto:</strong> Johs. Bøe
  Linda Stølen Foto: Johs. Bøe Vis mer
  <strong>Tone Ra Pedersen Foto:</strong> Johs. Bøe
  Tone Ra Pedersen Foto: Johs. Bøe Vis mer
  <strong>Ida Bergstrøm Foto:</strong> Johs. Bøe
  Ida Bergstrøm Foto: Johs. Bøe Vis mer
  Aina Kristiansen Foto: Per Ervland
  Aina Kristiansen Foto: Per Ervland Vis mer
  Tone Ruud Engen Foto: Per Ervland
  Tone Ruud Engen Foto: Per Ervland Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer