Vintage

Her kan du gjøre vintagekupp fra senga!

Sjekk de lekre plaggene fra Fretex' nettbutikk. Tips til flere norske bruktbutikker på nett finner du her!

VINTAGE/BRUKT PÅ NETTET: I januar lanserte Fretex en norsk nettbutikk for brukt/vintageklær i samarbeid med nettbutikken miinto.no. Se bilder av noen av plaggene som ligger ute for salg, samt priser, lenger nede i artikkelen. Foto: miinto.no/fretex/
VINTAGE/BRUKT PÅ NETTET: I januar lanserte Fretex en norsk nettbutikk for brukt/vintageklær i samarbeid med nettbutikken miinto.no. Se bilder av noen av plaggene som ligger ute for salg, samt priser, lenger nede i artikkelen. Foto: miinto.no/fretex/ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det å finne det perfekte second hand- eller vintageplagget kan være en omstendelig prosess, og som regel involverer det timelang tråling på Grünerløkka i Oslo, svimlende mengder prøving på Uff, eller fullstappede, til tider klaustrofobiske loppemarkedbesøk omringet av hylende, iskremdekkede unger.

Ja, selv den mest trendbevisste second hand-elskeren kan få nok av å shoppe bruktklær i Norge iblant, ikke minst som følge av de til tider relativt høye prisene.

Heldigvis finnes det nå en løsning på alt dette, og ja, du kan faktisk tilbringe lørdagsmorgen i senga med kjæresten og shoppe billig brukt/vintage på én og samme gang.

LES OGSÅ: Lukter vintagekjolen gammel svette?

STØRSTE: Fretex nettbutikk er landets største bruktbutikk på nett. Du kan finne mye skatter, både for dame og herre. (Skjermdump fra nettsiden). Foto: miinto.no/fretex/
STØRSTE: Fretex nettbutikk er landets største bruktbutikk på nett. Du kan finne mye skatter, både for dame og herre. (Skjermdump fra nettsiden). Foto: miinto.no/fretex/ Vis mer

Lanserte nettbutikk i januar

Frelsesarmeens bruktbutikk-kjede Fretex (ekstern lenke) er et konsept de aller fleste kjenner til, og hver uke samles det inn cirka 220 tonn med brukt tøy fra hele landet som selges i de ulike butikkene.

Som følge av dette er det mulig å finne bruktskatter fra enhver tidsalder og generasjon i butikkene, og det beste av alt er at prisene er langt lavere enn i mange andre vintage/bruktbutikker.


Det er imidlertid ikke slik at Fretex har butikker over hele landet, og derfor bestemte kjeden seg for å lansere en helt egen nettbutikk (ekstern lenke) i slutten av januar.

Nettbutikken, som er landets største bruktbutikk på nett, er laget i samarbeid med miinto.no (ekstern lenke).

– Fretex har butikker spredt over hele landet, men likevel er det mange som ikke bor så nært at de kan besøke dem. Vi ønsker å gi alle sjansen til å handle brukt og er stadig på jakt etter nye salgskanaler. Derfor var muligheten til å ha sin egen nettbutikk i samarbeid med miinto.no, som er Norges største online kjøpesenter perfekt for oss, sa Eivind Madsen, daglig leder Fretex Øst-Norge, i en pressemelding (ekstern lenke) i forbindelse med lanseringen i januar.

LES OGSÅ: Finn drømmekjolen på loppis i helgen

Gjør et kupp

I tillegg til jakker, bukser, skjørt, sko, brudeklær, kjoler og andre lekre dameplagg (selger også klær til herre), finner du «Fretex Redesign» på nettsiden, som da er plagg og tekstiler Fretex’ designere har sydd om til noe annet.

KK.no har selvsagt trålet litt rundt på nettsiden, og fant følgende godbiter liggende ute til salgs (vær obs på at plaggene kan være solgt når du går inn på nettsiden):

LES OGSÅ: Vintagesjappa vi vil ha til Norge

På toppen i netthandel

At nettshopping, og da særlig av klær, er populært blant oss nordmenn er ikke noe nytt, og vi er faktisk på europatoppen i netthandel.

Nesten dobbelt så mange handler på nett i Norge, sammenlignet med gjennomsnittet i resten av Europa.

– Netthandel har blitt mye tryggere de siste årene, og for kunder er det enkelt å finne både det beste utvalget og de beste prisene. Netthandel gjør også varene veldig lett tilgjengelige, og spesielt for en butikk som Fretex, der det kun finnes et av hvert plagg, er nettbutikk veldig hensiktsmessig for kundene, har Jake Petersen, administrerende direktør i miinto.no, uttalt.

LES OGSÅ: Her får du noe ingen har

Flere bruktbutikker på nett

Ikke fått nok av brukt/vintage på nett?

Følgende norske nettbutikker anbefales også:

 • Epla
 • Flashdance Vintage
 • Elegantly wasted
 • Flamingo
 • Vintage...
 • Finn
 • Frøken Dianas salonger

  Har du tips til flere gode brukt/vintagebutikker på nett? Legg til kommentar i debattfeltet under!

  LES OGSÅ: Vintageklærne du må skaffe deg

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer