IKKE GÅ I TIGHTSFELLA: - Har man trange bukser må man kjøre undertøy som ikke vises, dette er regel nummer èn, sier Camilla Medby Hagen hos Only til KK. Her ser vi en svart tights fra Zara (kr 400).
IKKE GÅ I TIGHTSFELLA: - Har man trange bukser må man kjøre undertøy som ikke vises, dette er regel nummer èn, sier Camilla Medby Hagen hos Only til KK. Her ser vi en svart tights fra Zara (kr 400). Vis mer

Bukse

- Her MÅ du bruke riktig undertøy

Dersom du går i en bukse uten lommer, er det fint om ikke underbuksen synes.

Har du vært ute og kikket på utvalget av bukser i butikkene nå, har du kanskje lagt merke til en ting. Mange av dem har ikke lommer bak.

Og blir du - som oss - litt usikker på om det er noe å hente i en lommeløs bukse? Faren for å gå i tightsfella ligger jo der, og det siste vi ønsker oss er en litt kjip rumpe.

Enda verre - at vi blir seende ut som en fjortis eller at noen tror vi egentlig skal ut og trene.

LES OGSÅ: Derfor er disse jeansene en hit

BÅDE MED OG UTEN LOMMER: Fra venstre i stretch (kr 150, H&M), tights uten lommer (kr 400, Zara), shiny modell (kr 200, H&M) og i elastisk stoff (kr 300, Zara). Foto: Produsenter
BÅDE MED OG UTEN LOMMER: Fra venstre i stretch (kr 150, H&M), tights uten lommer (kr 400, Zara), shiny modell (kr 200, H&M) og i elastisk stoff (kr 300, Zara). Foto: Produsenter Vis mer

Tights eller bukse?

Mens du jakter på drømmebuksa, kan det aller først være en fordel å vite hva som er hva der ute i buksejungelen.

Forskjellen mellom en tights og en bukse er litt flytende, men som utgangspunkt kan vi si at det kommer an på detaljene.

Ifølge Camilla Medby Hagen hos Only, har en tights som regel strikk i livet og er i en bomullskvalitet. Den er alltid super slim i beina, som en strømpebukse, mens en buksefasong kan variere fra slim, straight, bootcut og sleng.

En bukse har derimot knapp, glidelås og gjerne fem lommer. To foran pluss en liten «myntlomme» og to bak. 5-lommersjeans er den klassiske fasongen til en denimbukse.


HER ER DEN SÅKALTE YOKEN - OG DEN HAR MYE Å SI FOR PASSFORMEN: Når du skal kjøpe deg en bukse, må du alltid måle avstanden mellom yoken og lommene, for slik å finne den perfekte buksa. Denne jeansen er fra Noisy May. Foto: Tone Rud Engen
HER ER DEN SÅKALTE YOKEN - OG DEN HAR MYE Å SI FOR PASSFORMEN: Når du skal kjøpe deg en bukse, må du alltid måle avstanden mellom yoken og lommene, for slik å finne den perfekte buksa. Denne jeansen er fra Noisy May. Foto: Tone Rud Engen Vis mer
I BUKSER MED LOMMER: Stjernene går som oftest for lommebukser - fra venstre Amy Smart, Heidi Klum, Rihanna og Alex Gerrard. Foto: All Over Press
I BUKSER MED LOMMER: Stjernene går som oftest for lommebukser - fra venstre Amy Smart, Heidi Klum, Rihanna og Alex Gerrard. Foto: All Over Press Vis mer

Lommer eller ikke lommer...

Om man velger bukser med eller uten lommer er og blir en smakssak, men husk at lommer kan hjelpe deg til en enda finere rumpe.

- Fordelen med bukser versus tights er nemlig at man kan bedrive en optisk illusjon i lommeplasseringen og hvordan yoken er plassert, og dermed er den ikke like «ærlig», noe som kan gi deg en litt ny rumpe, sier Line Flo, salgsansvarlig på Selected Femme, til KK.

Men dersom du for eksempel skal kjøpe deg en skinnbukse uten lommer, er det viktig ikke å bomme på størrelsen. Siden den utvider seg en til to størrelser, spesielt mye der det er bevegelse, som for eksempel i baken, er det alfa omega ikke å kjøpe for stort.

- Derfor er det verdt å bruke litt tid på å komme inn i en størrelse mindre slik at man slipper at buksen poser seg bak etter hvert, og dette er nettopp spesielt viktig på lommeløse bukser, tipser Flo oss.


Høstens nye jeans fra Noisy May.
Høstens nye jeans fra Noisy May. Vis mer

Usynlig undertøy betyr alt

Det som er viktig, uansett om man velger bukser med lommer eller ikke, er undertøyet.

En alt for stram sloggitruse som gir deg fire rumpeballer, blir ikke lekkert. Ei heller en stringtruse som stikker opp fra bukselinningen.

Helst skal det ikke se ut som om du har på deg noe under i det hele tatt.

- Har man trange bukser må man kjøre undertøy som ikke vises, dette er regel nummer èn, sier Hagen.

LES OGSÅ: Dropp undertøyet under åletrange partykjoler


Slik styler du den lommeløse

Når du skal kle opp en lommeløs bukse, er det store spørsmålet om du skal ha en lang eller en kort topp over. Egentlig er det jo bare å ta en titt i speilet bak seg og se om man liker det man ser?

- Går man for en lommeløs variant, så er det ofte greit å bruke en litt lengre topp over. Sannheten er at det er et fåtall som har en rumpe som gjør seg godt helt uten lommer. Her handler det om å kjenne seg selv og vite hva som funker for deg, sier Flo.

Og dette gjelder ikke bare for skinn, men tights generelt. Hagen har også et annet godt tips til oss:

- Hvis man ikke ønsker å vise rumpen så kjører man en litt lengre topp. I år har det vært topper som man kaller for «high low». Dette betyr at shapen er lengre bak enn foran og den passer perfekt til å skjule baken, sier hun.

Man kan også ta frem sin favoritt oversizede skjorte, gjerne i rutete flanell, og knyte denne rundt livet. Da skaper du et innslag av grungestilen, som er veldig hot denne høsten.

Å velge seg en løs topp og «stappe» den ned foran, slik at man skaper illusjonen av lengre ben, er også et annet alternativ.

HØSTENS KULESTE BUKSER: Fra venstre i semsket og skinn (kr 6000, Hunky Dory), med glidelås (kr 1300, Mq), med flere lommer (kr 5600, Hunky Dory) og med strikk i livet (kr 3000, Moods of Norway). Foto: Produsenter
HØSTENS KULESTE BUKSER: Fra venstre i semsket og skinn (kr 6000, Hunky Dory), med glidelås (kr 1300, Mq), med flere lommer (kr 5600, Hunky Dory) og med strikk i livet (kr 3000, Moods of Norway). Foto: Produsenter Vis mer

Jo, du kan finne drømmebuksa

Om det så er en av høstens trendy skinnbukser du er ute etter, eller en superkul jeans, så vil det ta litt tid før buksen tilpasser seg kroppen. Og en god skinnbukse vil bare bli finere, jo mer du bruker den.

Men enkelte triks i jakten på drømmebuksa finnes det heldigvis:

 • Gå for en størrelse mindre enn den som føles helt komfortabel
 • Beveg deg i den i prøverommet. Bøy deg ned, sett deg på huk og generelt sørg for at du kan leve i den! Man bruker gjerne litt penger på skinnbukser, så pass på at det er en du kan bruke.
 • Gå for en klassisk modell. Skinnbukser er en stayer i motebildet, så gå for en klassisk modell som du kan ha i skapet i mange år.
 • Ta med deg en veninne som er ærlig!


  Fem universale buksetips

  Før du prøver en bukse, må du alltid spørre deg hva som er viktig. Må buksen kunne passe til høye hæler? Da bør den i tilfelle være lang nok.

  Og kanskje den må være smal nederst, så du får den rette vintagestilen?

  Her er ellers noen punkter om hvordan du styler jeansen, og hva du bør huske på:

 • Ingen bukse er lik, selv om de har den samme størrelsen. Ta alltid med deg tre ulike inn i prøverommet.
 • Helt smale bukser med høyt liv er en jeansformel som vil kle de fleste.
 • Kjør enkle plagg som hvite t-skjorter og skjorter til mørke jeans - det vil gi en slank silhuett.
 • Til lyse jeans er det fint med mange detaljer.
 • Utfordringen når man prøver bukser er å føle seg vel. Gjør man ikke det, dropper man buksen.
 • Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: