Lue

Her mister du 50 prosent av kroppsvarmen

Det aller viktigste for å holde deg varm i vinterkulden.

KLE DEG GODT: I vinter er det ekstra viktig å beskytte hodet og halsen mot sprengkulden.  Foto: Getty Images/iStockphoto
KLE DEG GODT: I vinter er det ekstra viktig å beskytte hodet og halsen mot sprengkulden. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er en grunn til at de aller fleste av oss ble tvunget av overbeskyttende foreldre til å gå med tykke luer og skjerf da vi var yngre.

Når det er bitende kaldt ute er det nemlig ekstra viktig å beskytte hodet og halsen mot kulden.

LES OGSÅ: 36 skjerf som gjør forskjellen

Mister 50 prosent av kroppsvarmen

Hvis du går ut uten lue når kvikksølvet kryper nedover, stammer minst halve varmetapet fra hodet .

Det er derfor ekstra viktig at du dekker godt til hodet og halsen, enten du bare skal gå en tur eller du skal på skitur på fjellet.

Hos en fullt påkledd person med kort hår går uten lue, står hodet for halvparten av varmetapet når det er minus ti grader. Når det er minus 20 grader, forsvinner 75 prosent av kroppens varmetap gjennom hodet, skriver den svenske Läkartidningen.

I tillegg til å holde deg varm, vil en lue eller et pannebånd også beskytte ørene dine i kulda, og forhindre at du får infeksjoner eller ørebetennelse.

LES OGSÅ: Luer du faktisk kler

Det perfekte hodeplagg

Bruk av varmende hodeplagg på vinterstid er med andre ord viktig, allikevel velger mange å droppe nettopp dette fordi de synes det er vanskelig å finne noe til akkurat deres hodeform.

Heldigvis fins det utallige varianter av luer, pannebånd, ørevarmere og hatter. Trikset er å ikke gi opp, for det finnes noe der ute til enhver hodeform og smak. Bare se her!

Se noen fine kjøpetips nedenfor


LES OGSÅ: Ville du vist deg offentlig i denne?

Ikke la luesveisen skremme deg

I vinterkulda er det ikke alltid like lett å se fresh ut samtidig som du skal holde varmen. Er du redd for å få luesveis, kan kanskje noen deilige ørevarmere eller et pannebånd være løsningen.

Hvis du er en av dem som ikke kan fordra luesveis, men ikke vil få frostskader på hodet og ørene, har Adam & Eva-frisør Vegar Undrum tidligere gitt dette tipset til KK.no.

- Har du ikke anledning til å vaske håret for å få det tilbake til normalen igjen, kan det være smart å bruke krepptang som skal gi mer volum eller å tupére håret.

Har du ikke tid til å være så nøye, finnes det imidlertid mer tidsbesparende hjelpemidler.

- Ja, ellers kan du ganske enkelt bruke litt hårspray og rufse til håret, har Undrum uttalt.

LES OGSÅ: Nå er «poppy»kolleksjonen i butikk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer