Jeans

Her sier Karl Lagerfeld (77) det utrolige

- Coco Chanel var ikke så viktig.

PÅ KONFERANSE: Karl Lagerfeld i samtale med Suzy Menkes, moteekspert i the International Herald Tribune. Foto: All Over Press
PÅ KONFERANSE: Karl Lagerfeld i samtale med Suzy Menkes, moteekspert i the International Herald Tribune. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke første gang den tyskfødte designeren får oppmerksomhet for sine uttalelser.

Men denne gangen kan han erte på seg Chanel-fans over hele verden.

Nå er det nemlig selveste mademoiselle Coco Chanel, kvinnen som etablerte motehuset Lagerfeld nå leder, 77-åringen slenger med leppa om.

LES OGSÅ: Dette er den nye klassiske stilen

Ifølge designeren var nemlig Coco Chanels bidrag til moteindustrien mindre enn man skulle tro.

Ifølge Lagerfeld gjorde hun mange feil i løpet av karrieren. Han mener at det var personligheten hennes som hadde størst påvirkning på moteverdenen.

- Coco gjorde mye, men ikke så mye som folk skulle tro, eller som hun selv ga inntrykk av mot slutten av karrieren, sa han på The International Herald Tribune's Luxury Heritage konferanse ifølge Daily Mail.

Anerkjente ikke jeans og miniskjørt

De største feilene Chanel gjorde, var ifølge Lagerfeld da hun nærmet seg slutten av sin karriere.

- Den første var da hun sa "ikke en mann jeg har snakket med liker en kvinne i et miniskjørt". Jeg tror ikke noen turte å fortelle denne 86 år gamle damen at miniskjørt er flott og veldig sexy, sa Lagerfeld.

Den andre feilen var da hun bestemte seg for at blå jeans er grusomt.

- Ingen ville bli fortalt av en gammel dame at miniskjørt og jeans ikke var chic. Resultatet var at hun mistet makten sin, og mot slutten var det ingen som brydde seg om hva hun gjorde, sier Lagerfeld.

LES OGSÅ: Den lille sorte: Én kjole - fem anledninger

Chanels nåværende overhode stopper ikke kraftsalvene der.

- Jeg har møtt eldre menn som kjente henne og som sier hun var sjarmerende. Hun var ikke feminist, og hun var aldri lesbisk. Hun hatet kvinner. Hun likte bare menn, sa han.

Sin egen innsats for moteverdenen har han mye positivt å si om.

- Jeg spiller med Chanels elementer som en musiker spiller med noter. Du må ikke lage den samme musikken hvis du er en anstendig musiker, mente Lagerfeld.

Modellene ikke anorektiske

Også tidligere har Lagerfeld fått oppmerksomhet for sine sterke meninger. I fjor gikk han ut og sa at folk vil ha magre modeller.

Ifølge Marie Claire sa han etter et av sine moteshow i Paris nylig at Frankrike har et problem med overvektige folk framfor undervektige.

Dette til tross for at den «franske catwalken er fylt med barnelignenede modeller med fyrstikkfigurer».

- Ikke det at modellene er anorektiske. De er tynne og har smal beinbygning, sa Lagerfeld den gang.


MADEMOISELLE: Coco Chanel (1882 - 1971) er kjent for å stå bak blant annet den lille sorte kjolen. Men ifølge Karl Lagerdeld var hun ikke like viktig som mange tror. Foto: All Over Press
MADEMOISELLE: Coco Chanel (1882 - 1971) er kjent for å stå bak blant annet den lille sorte kjolen. Men ifølge Karl Lagerdeld var hun ikke like viktig som mange tror. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer