Kanye West

Her sjokkerer han en hel verden

Og nå tar til og med vennene avstand fra den kontroversielle motedesigneren og rapperen.

VEKKER OPPSIKT: Kanye West vekker oppsikt med sin motevisning i Paris. FOTO: NTB.
VEKKER OPPSIKT: Kanye West vekker oppsikt med sin motevisning i Paris. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Sesongens moteuker – eller rettere sagt motemåneder – er over. Det er ikke helt uten kontrovers. For etter ukesvis med visninger, presentasjoner og events er det én ting alle snakker om; Kanye West.

Mandag holdt Ye, som han nå heter, et hemmelig og relativt intimt moteshow under moteuken i Paris. Og som vanlig var det knyttet store forventninger til den mildt sagt eksentriske designeren og rapperen.

Noen varm mottagelse ble det imidlertid ikke. For kritikken hagler nå mot 43-åringen etter at han ble avbildet under visningen i en genser med påskriften «WHITE LIVES MATTER» på ryggen.

Det kontroversielle slagordet dukket opp som et motsvar på Black Lives Matter-bevegelsen, og er blitt et uttrykk for politiske sympatier for ytre høyre i USA.

Også svarte modeller på catwalken bar genseren med det kontroversielle budskapet. Det gjorde også den høyrevridde kommentatoren Candace Owens som var gjest under visningen.

Bildene fra visningen går nå viralt, og på sosiale medier er tilbakeslaget massivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer