Plus Size

– Herregud, tenk at det er meg!

Hanna Enger (28) vant KappAhls XLNT-konkurranse. Men det har fortsatt ikke gått opp for henne.

- ER DETTE VIRKELIG MEG? Selv om hun har visst det en stund, har det knapt gått opp for Hanna Enger at hun faktisk har vunnet. Torsdag skal hun på fotoshoot for KappAhl i Göteborg. Foto: Silje Ulveseth/ Sara Johannesen
- ER DETTE VIRKELIG MEG? Selv om hun har visst det en stund, har det knapt gått opp for Hanna Enger at hun faktisk har vunnet. Torsdag skal hun på fotoshoot for KappAhl i Göteborg. Foto: Silje Ulveseth/ Sara Johannesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Det har fortsatt ikke gått opp for meg. Jeg føler at det skjer en annen, sier Hanna Enger mens hun kikker på et bilde av seg selv i KK 43.

– Herregud, tenk at det er meg! sier hun sprudlende til KK.no.

Hun er nå KappAhls nye XLNT-modell og har vunnet et gavekort på klær til en verdi av 15 000 kroner, et års makeup fra L'oreal Paris, i tillegg til at hun vil reise på modelloppdrag i inn- og utland, gå visninger, være på motefotograferinger og andre relevante oppdrag for kleskjeden. Det er ikke småtterier!

«Hanna er veldig flott og har en utstråling som viser at hun er stolt av seg selv og kroppen sin! Hun er absolutt ikke redd for å vise frem sine fantastiske former. Dessuten har hun en positiv personlighet og en herlig selvtillit,» er juryens begrunnelse.

LES OGSÅ: Her er 44 pluss-modellenes beste klestips

Om XLNT-konkurransen:

 • Konkurransen arrangeres i Norge, Sverige, Finland, Polen og Tsjekkia, og det er kåret en vinner i hvert land.
 • KappAhl har fokusert på mote til kvinner i større størrelser siden 1987 da kolleksjonen XLNT for kvinner med størrelse 44-56 ble lansert.
 • I dag står XLNT for 20 prosent av KappAhls totale omsetning på dame.


 • STYLET: Her blir Hanna stylet til fotoshoot av KKs moteredaktør Silje Pedersen og KKs bli ny-stylist Cornelia Brunasso. Foto: Sara Johannesen/KK
  STYLET: Her blir Hanna stylet til fotoshoot av KKs moteredaktør Silje Pedersen og KKs bli ny-stylist Cornelia Brunasso. Foto: Sara Johannesen/KK Vis mer

  Unngikk stranda

  – Hva er din beste opplevelse under konkurransen?

  – Å se andre damer med andre kroppsfasonger, som går med hodet hevet og er stolt over seg selv. Det var nydelige jenter, god stemning og det føltes ikke som en konkurranse. Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å vinne, forteller Hanna.

  Men det har ikke alltid vært like lett å være størrelse 44. Det er ikke mange år siden hun unngikk stranda i Norge, i frykt for hva andre skulle mene.

  – Jeg likte ikke å gå i bikini sammen med mine slanke venninner, innrømmer Hanna.

  Men slik er det heldigvis ikke lenger:

  – Det er ikke mitt problem hva andre synes om kroppen min. Kroppen min skal ikke stoppe meg fra å kose meg å ha det fint! Jeg håper jeg kan være et forbilde for noen. Om jeg får én jente til å føle seg bedre, er det fantastisk.

  Artikkelen fortsetter under bildet.


  LES OGSÅ: Disse fargene er like slankende som svart

  Derfor er klær så viktig

  Hanna har stor tro på at klær kan gjøre mye med selvtilliten.

  – Når du har på deg fine klær og ser bra ut, føler du deg finere med en gang. Da blir det også lettere å gjøre sosiale ting, som å gå turer og komme seg ut og vekk fra sofaen, forteller hun.

  – Har du et antrekk som redder dager du har kleskrise?

  – Jeg går ofte i jeans, selv om jeg elsker å gå i kjole og skjørt. Når jeg har på meg en genser med litt detaljer eller en fin bluse, føler jeg meg med en gang litt finere, påpeker Hanna.

  Se flere bilder fra XLNT-konkurransen:


  LES OGSÅ: Slik kler du bort magen

  – Snittet er det viktigste


  Selv sverger hun til topper og kjoler med 3/4-dels lange ermer, og skjørtelengden stopper alltid rett under knærne, leggenes smaleste punkt.

  – Mange tror at de ikke har noen midje, men empireliv eller en overdel som går litt inn i midjen, er stort sett fint på alle. Det skaper timeglassfasong. Blazere er alltid flatterende uansett om du er stor oventil og rund. Blazeren gir deg fasong, sier Hanna.

  Hun mener klær med riktig snitt er det viktigste når du skal kle deg.

  Du trenger ikke gå i svart, da blir man jo nesten borte. Jeg ser ingen grunn til at man skal unngå lyse farger som hvitt og kremfarget, det viktigste er jo å vite hva som passer deg!

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer