Får kritikk:

Hevdet kjedebutikk sendte med «slankemat» til plus size-bestillinger

Viste seg å ikke være hele sannheten ...

FÅR KRITIKK: Forever 21, en av USAs største kjedebutikker, har sendt ut diett-barer til kundene sine. Foto: Scanpix
FÅR KRITIKK: Forever 21, en av USAs største kjedebutikker, har sendt ut diett-barer til kundene sine. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Å få en liten vareprøve slengt i posen etter å ha brukt flere hundre kroner i en butikk, er ikke noe vi egentlig sier nei takk til. Men det er ikke alltid disse gestene blir så hyggelige som tiltenkt.

Den amerikanske kjedebutikken Forever 21 har butikker i USA, Europa og Asia i tillegg til sine tusenvis av nett-shoppere.

Nå kan medier som Jezebel, Business Insider og Hypebeast fortelle at flere av disse nett-shopperne har tatt til Twitter for å fortelle hva som skjedde da de nylig åpnet pakken de hadde bestilt av kjedebutikken.

FOREVER 21: Kjedebutikken er i hardt vær etter at de sendte ut diett-barer til kundene sine. Foto: Scanpix
FOREVER 21: Kjedebutikken er i hardt vær etter at de sendte ut diett-barer til kundene sine. Foto: Scanpix Vis mer

Flere av Twitter-brukerne påpeker det at de bestilte klær fra Forever 21 sin plus size-kolleksjon. Men med bestillingen sin mottok de ikke bare klær, men også en «diett-bar» fra Atkins.

Atkins-dietten ble utviklet av doktor Robert Atkins, en anerkjent kardiolog, som oppfordret pasientene sine til en diett bestående av minimalt med sukker og karbohydrater. Dietten har blitt svært kjent, og Atkins har blant annet utviklet disse diett-barene, som av mange blir sett på som «slankemat».

Det er derfor ikke så rart at kundene til Forever 21 skrukket på nesen da de fant «slankemat» i pakken sin.

Først trodde flere at det kun være plus size-kundene som fikk tilsendt disse barene, men det skal i ettertid ha vist seg å ha blitt sendt ut til alle deres nettkunder.

En talsperson fra Forever 21 sendte deretter ut et svar til Jezebel, som er blant mediene som har omtalt saken.

«Nå og da overrasker Forever 21 kundene med gratis tester fra tredjeparter. Produktet som omtales her ble inkludert i alle ordre, uansett størrelse og kategori, i en begrenset periode og har siden blitt fjernet. Dette var en tabbe fra vår side og vi beklager virkelig hvis kundene våre ble fornærmet, siden dette ikke var meningen.»

Etter at saken ble kjent har flere kunder delt at de også har mottatt diett-baren - selv om de ikke handlet fra plus size-kolleksjonen.

«Kona mi bestilte herreklær fra Forever 21 nylig og mottok en Atkins-bar selv. Dette er shaming. Klær som kommer med et implisitt forslag om at du bør gå på diett, er en beskjed om at du ikke er god nok som du er», skriver Twitter-brukeren @itsalexberg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer