Matilda Djerf og Sofia Richie:

Hinter om stjernesamarbeid

Etter kritikken haglet mot den svenske megainfluenseren Matilda Djerf, kan det se ut som hun slipper ny kolleksjon med Sofia Richie.

MATILDA DJERF: 26-åringen har sitt eget klesmerke, Djerf Avenue. Nå hinter hun om ny kolleksjon med modell og influenser, Sofia Richie. FOTO: Skjermdump Instagram
MATILDA DJERF: 26-åringen har sitt eget klesmerke, Djerf Avenue. Nå hinter hun om ny kolleksjon med modell og influenser, Sofia Richie. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Matilda Djerf er en av Sveriges største influensere, og det virker som om alt hun tar i blir til gull. Og nå kan det se ut som hun gjør det igjen.

26-åringen har skodd seg greit på den såkalte Scandi-girl-estetikken. Hun kan minne litt om et slags Skandinavias svar Hailey Bieber, kanskje, med løvemanken som alle vil kopiere (og som visstnok har sendt salget av Dyson Airwrap til himmels) og sitt eget klesmerke, Djerf Avenue.

På Instagram deler hun nemlig noe som kan tyde på at hun og Sofia Richie (24) nå slipper en samarbeidskolleksjon.

«Djerf Avenue x @sofiarichiegrainge».

Ut ifra sosiale medier kan det se ut som kolleksjonen er en jul/vinter-kolleksjon bestående av blant annet klassiske Djerf Avenue-pysjamaser. Ingen av dem har bekreftet noe offentlig foreløpig.

At et samarbeid mellom de to skjer, kommer kanskje ikke som en overraskelse for enkelte. Richie, i likhet med mange andre kjendiser, har nemlig fått øynene opp for svensk mote, og hun har tidligere blitt sett i flere av plaggene fra Djerf Avenue.

KK har forsøkt å komme i kontakt med Matilda Djerf og Djerf Avenue for å få bekreftet samarbeidet, uten hell.

Den 24 år gamle modellen og designeren, som forøvrig er det yngste barnet til sangeren Lionel Richie, har over 10 millioner følgere på Instagram, og har blitt en av de store influenserne. Hun har også delt innlegget i sine sosiale medier.

I mai giftet hun seg med platesjef Elliot Grainge - og bryllupet var allerede da årets kanskje mest omtalte.

De to giftet seg på luksushotellet Hotel du Cap-Eden-Roc i Antibes, Frankrike. Bryllupet har tatt sosiale medier som Instagram og Tiktok med storm.

Sofia Richie. FOTO: NTB
Sofia Richie. FOTO: NTB Vis mer

Fikk massiv kritikk

Nyheten om samarbeidet mellom stjerneinfluenserne kommer knapt én måned etter Djerf fikk massiv kritikk på TikTok, det samme sosiale mediet som har gitt henne stjernestatus nærmest uten sidenstykke.

Årsaken var at flere mindre kreatører på TikTok hevdet at videoene deres ble fjernet etter at Djerf sitt klesmerke visstnok skal ha flagget de for brudd på opphavsretten.

Blant annet skal det ha vært videoer med rimeligere alternativer og «dupes» til plagg og tilbehør fra Djerfs klesmerke.

GENIALT TRIKS: Mange sliter med at det kommer mye sminke på kragen på boblejakka, dette kan heldigvis fikses ganske kjapt! Video: Embla Hjort-Larsen / Ørjan Ryland. Vis mer

Djerf grunnla klesmerket i 2019 sammen med kjæresten Rasmus Johansson som et sesongløst ready-to-wear-merke skapt med utgangspunkt i en forkjærlighet for vintage og den perfekte basisgarderoben.

I 2021 skrev Vogue at klesmerket omsatte for 8 millioner dollar, og omsetningen i fjor var ventet å bli på rundt 22 millioner dollar, ifølge avisa The New York Times.

Suksessen med klesmerket sikret henne også en plass på Forbes 30 under 30-liste.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer