Susanne Wergeland

Historien bak den fantastiske brudekjolen til TV 2-Susanne

- Den ble ikke helt som jeg hadde tenkt, sier hun til KK.no. Men se så vakker!

FANTASTISK BRUDEKJOLE: Den nydelige kreasjonen Susanne Wergeland hadde på seg på den store dagen er designet i samarbeid med Tuva Listau. Foto: Nina Hurum
FANTASTISK BRUDEKJOLE: Den nydelige kreasjonen Susanne Wergeland hadde på seg på den store dagen er designet i samarbeid med Tuva Listau. Foto: Nina Hurum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Da TV 2-profil og sportsanker Susanne Wergeland (30) giftet seg med VG-journalist Atle Jørstad (30) i høst, tok hun pusten fra både gjester og vi som fikk se bilder fra den store dagen i ettertid.

Hun hadde nemlig på seg en kjole vi i KK.no mener var en av årets vakreste. Den fantastiske kreasjonen lagde hun sammen med designer Tuva Listau, og damer over hele Norge sendte nok mobilen rundt i rommet da Wergeland la ut bilde av den vakre kjolen. 

Selv om kjolen ikke ble 100 prosent som hun hadde sett for seg fra starten, var det noen ting som var viktig for Wergeland å få med i brudekjolen.

- Lange ermer var viktigst. Det synes jeg er så fint, og gjør kjolen veldig staselig og ikke minst behagelig å ha på fjellet i oktober. Selv om kjolen hadde et moderne preg over seg, så skulle det være en brudekjole. Så lengde og farge var viktig. Jeg var også fast bestemt på stort tyllskjørt, men Tuva gjorde skjørtet tyngre enn jeg hadde sett for meg, sier Wergeland til KK.no.

Hun var nemlig inspirert av en av verdens største motepersonligheter, nemlig Olivia Palermo (29). Derfor er hun i ettertid veldig glad for Tuvas innspill. 

LES OGSÅ: Olivia Palermo «hyller» Mats Zuccarello Aasen på Instagram

GIFT: Susanne Wergeland og Atle Jørstad. Kjolen har hun designet sammen med Tuva Listau. Foto: Nina Hurum
GIFT: Susanne Wergeland og Atle Jørstad. Kjolen har hun designet sammen med Tuva Listau. Foto: Nina Hurum Vis mer

Endret mening underveis

- Kjolen jeg endte opp med ble ikke helt som jeg hadde forestilt at den skulle bli. Jeg endret litt mening underveis, og så var det jo avhengig av hvilke blonder jeg fant. 

Hun hadde sett for seg en langermet blondetopp der blondene dekket det som måtte dekkes, slik at hun slapp å sy inn heldekkende stoff under blondene. Det store tyllskjørtet var også alltid med i planene. Resten av detaljen ble til underveis i prosessen. 

- Hvor lang tid tar egentlig en sånn prosess?

- Vi begynte med å se på bilder og diskutere. Jeg kom med ønskene mine, Tuva fortalte meg hvilke av ønskene som kom til å fungere godt sammen, og slik kom vi frem til en skisse. 

Deretter tegnet Listau mønsteret. Wergeland handlet inn blonder og tyll i London, og designeren fikk overlevert dette i slutten av august. 

- Iløpet av september og oktober hadde vi fire til fem innprøvinger, og Tuva hadde det som kvelds- og helgeprosjekt ved siden av en 100 prosent jobb.

LES OGSÅ: Se brudekjolen til Olivia Palermo (29) her!

- Jeg vurderte aldri de klassiske brudeskoene

Vi i redaksjonen forelsket oss bare ikke i kjolen til Wergeland, men også i skoene hun hadde valgt til den store anledningen.

Til den blondebesatte overdelen og det store tyllskjørtet hadde nemlig TV-personligheten valgt et par beige hæler med detaljer opp til ankelen. 

- Jeg syns de klassiske brudeskoene kræsjer veldig med uttrykket på antrekket ellers, så det vurderte jeg aldri. Jeg hadde seg for meg sandaler med høye hæler, og hadde egentlig kjøpt et annet bar i brunt skinn. Men da jeg fant disse var jeg solgt umiddelbart!

LES OGSÅ: Høye hæler gjør deg mer attraktiv

8 fantastiske brudekjoler fra 2015

Det var ikke bare Susanne Wergeland som tok pusten fra oss dette året. 

Det er en rekke kjendiser som har giftet seg, og vi har listet opp noen av de vakre kjolene! Nederst i saken kan du stemme på hun som du mener hadde den flotteste kjolen.

Prinsesse Sofia av Sverige (31)

Sofia Hellqvist giftet seg med prins Carl Philip (36) i sommer og nå venter det lykkelige paret barn. Kjolen fikk mye skryt i både inn- og utland. Hva syns du?

NY PRINSESSE: I sommer fikk Sverige en ny prinsesse da tidligere Paradise Hotel-deltaker Sofia Hellqvist giftet seg med prins Carl Philip.  Foto: Danapress
NY PRINSESSE: I sommer fikk Sverige en ny prinsesse da tidligere Paradise Hotel-deltaker Sofia Hellqvist giftet seg med prins Carl Philip. Foto: Danapress Vis mer

Sofia Vergara (43)

Modern Family-stjernen giftet seg med superkjekke Joe Manganiello (38), kjent fra Magic Mike-filmene. Den latinamerikanske skuespilleren overrasket ikke med kjolevalget som var minst like sexy som henne selv!

 

Nicky Hilton (32)

En av årets overraskelser står hotell-arving Nicky Hilton for. Hun valgte nemlig en dekkende, men absolutt nydelige kjole da hun giftet seg med James Rothschild. 

BLONDER: Det var tydelig hva Nicky Hilton hadde bedt om da denne kjolen ble designet. Hele kreasjonen var dekket av blonder fra topp til tå. Foto: Xposure
BLONDER: Det var tydelig hva Nicky Hilton hadde bedt om da denne kjolen ble designet. Hele kreasjonen var dekket av blonder fra topp til tå. Foto: Xposure Vis mer

Allison Williams (27)

Just cause. Still can't believe this happened. Also cause #PastelsOnMyWeddingDress

Et bilde publisert av Allison Williams (@aw)

Girls-skuespilleren gjorde som mange andre bruder i år, og giftet seg i en brudekjole med blonder og vidt skjørt. Hun og mannen Ricky Van Veen (35) så så flotte ut sammen!

 

Beatrice Borromeo (30)

Den italienske skjønnheten giftet seg med sønnen til prinsesse Caroline (58), Pierre Casiraghi (28), hele to ganger! Et borgelig og et kristelig bryllup ble stelt i stand da de to giftet seg i sommer. 

TO BRYLLUP: Da Beatrice Borromeo og Pierre Casiraghi giftet seg stelte de like så godt i stand to bryllup! Foto: Pa Photos
TO BRYLLUP: Da Beatrice Borromeo og Pierre Casiraghi giftet seg stelte de like så godt i stand to bryllup! Foto: Pa Photos Vis mer

Nikki Reed (27)

Twilight-stjernen Nikki Reed giftet seg med Vampire Diares-skuespiller Ian Somerhalder (37) i år. Selv om begge spiller vampyrer på film- og tv-skjermen, var det ikke noe skummelt ved dette bryllupet! Se den nydelige videoen Reed la ut fra den store dagen under.

 

Bar Rafaeli (30)

Den vakre 30-åringen giftet seg for andre gang i år, denne gangen med Adi Ezra, og hun så nydelig ut!

 

Susanne Wergeland (30)

TV-profilen går inn på listen som vår norske kandidat, og vi har bare forelsket oss helt i denne kjolen. Hva mener dere? Stem under!

Hvem hadde årets fineste brudekjole? (Avsluttet)

FANTASTISK BRUDEKJOLE: Den nydelige kreasjonen Susanne Wergeland hadde på seg på den store dagen er designet i samarbeid med Tuva Listau. Foto: Nina Hurum
FANTASTISK BRUDEKJOLE: Den nydelige kreasjonen Susanne Wergeland hadde på seg på den store dagen er designet i samarbeid med Tuva Listau. Foto: Nina Hurum Vis mer

 
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer