Oslo

Historietime på catwalken

Stylist-historiker Rudy Wolff mikser Marie Antoinette med Disney-figurer.

Foto: Det tredje øyet
Foto: Det tredje øyet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Rudy Wolff debuterte på Oslo Fashion Week i forrige uke. Man kan trygt si at minimalismen er død i kolleksjonen «Making History»:Se hele kolleksjonen lenger ned i artikkelen

Hvordan vil du beskrive kolleksjonen og stilen din?

- Overdådig og unorsk, med inspirasjon fra historie, militaria og kongehus. «Making history» viser litt av bredden i mitt kreative univers. Jeg ønsker å debutere med et utropstegn, ikke som en parantes. Her har jeg også lekt litt med ulike kvinneroller - det jeg designer varierer fra det sukkersøte til det burleske, sier Rudy Wolff til kk.no.

Hvor har du hentet inspirasjonen fra?

- Jeg har en så unik utdanningskombinasjon som historiker og stylist , og finner inspirasjon overalt. I denne omgang høyrenessansen, Solkongens pompøse verden, krigsfilmer med handling fra sent 1700-/tidlig 1800-tallet, samt det dukkesøte 1950-tallet, mens fargeskalaen er hentet fra flagg, konditorkunst og klassiske Disney-filmer. Paris er også en uuttømmelig kilde til inspirasjon.

Hvem er det du lager klærne til – hvordan er hun eller han?

- Foreløpig er det en hun, men merket med det androgyne navnet Rudy Wolff blir tokjønnet trolig allerede i løpet av året. Denne fiktive kunden er narsissistisk på en sunn måte; hun elsker skjønnhet, originalitet og raffinemen, og er ikke redd for å stå i sentrum for oppmerksomheten. Samtidig tar hun ikke seg selv høytidelig.

Hvilken drømmeperson ville du likt å se i dine klær?

- På det estetiske og stilmessige plan har jeg ikke helt bestemt meg for om det må bli den elegante og verdige dronning Silvia eller dukkepene prinsesse Madeleine.

Hva kommer aldri til å dukke opp i dine kolleksjoner?

- Jeg kan ikke helt se for meg f.eks. PVC og gummi, strippesko med gjennomsiktige plastsåler, snekkerbukser, bryterrygg, monokini, solsikkemønster, peace-merker, Charles Manson-trykk ...

Har du et moteikon?

- Ingen slår Marie Antoinette, som jeg har 10-15 bøker om og administrerer en egen Facebook-gruppe for. Av mer anvendelige idealer, kan nevnes Grace Kelly og Dita von Teese.

Hva er ideen bak debutvisningen din?

- Showet er regissert av Fredrik Boerenstam og akkompagneres av skandinavisk synthpop/industry. Logoen i bakgrunnen har jeg designet selv. Det er både erfarne og nye talenter blant modellene, som alle er fra Pholk. I hvert fall fire av dem har deltatt i Top Model; Mira, Vana, Ida Maria og velkjente Kine (Bakke), som nådde helt til topps der. Her overlater Rudy Wolff ordet til modell Christina Matsson, som selv har mange års modellerfaring (også fra utlandet): - Rudys klær har noe ekstra. Det er ikke mange designere som velger å satse såpass «crazy» som debutant. Jeg, som er både tilnærmet heks og dronnings i showet, følte meg superdeilig og flott i hennes kreasjoner!

SE HELE KOLLEKSJONEN HER:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer