Bærekraftige jeans

H&M lanserer denimkolleksjon sammen med Lee

Først hos KK: Kolleksjonen består av 54 forskjellige denimplagg som skal ha mindre påvirkning på miljøet.

NYTT SAMARBEID: Den svenske kjedebutikken H&M jobber sammen med Lee om en bærekraftig denimkolleksjon. Foto: H&M
NYTT SAMARBEID: Den svenske kjedebutikken H&M jobber sammen med Lee om en bærekraftig denimkolleksjon. Foto: H&M Vis mer
Publisert

Det å produsere et par jeans krever ikke bare mye arbeid, men mye vann. Da NRK tidlig i januar slapp en episode av sin serie Sløsesjokket, fikk vi - og Alexandra Joner - realiteten rett i fleisen: Det krever faktisk 4000 liter vann for å produsere ett par med jeans.

I episoden får vi også et lite innblikk i det som er verdens nest mest forurensede industri: nemlig klesindustrien.

Vi kan ikke lenger unngå dette, og både forbrukere og produsenter må begynne å ta grep. Allerede har flere store kjeder begynt å ta grep og snur om på måten de produserer, og det er også flere merker som har oppstått de siste årene som fra starten av har fokus på en bærekraftig produksjon.

Flere merker lanserer også nye kolleksjoner som har hatt dette som hovedfokus, og nå er nok en slik kolleksjon på vei.

28. januar lanserer nemlig den svenske kjedebutikken H&M et samarbeid med jeans-legenden Lee. Dette bare en liten uke etter at de lanserte sitt nye designsamarbeid. Les mer her.

Foto: H&M
Foto: H&M Vis mer

I en pressemelding sendt ut av H&M kommer det frem at dette er kjedebutikkens første jeans i 100 prosent resirkulert bomull, og at 80 prosent av dette er industriavfall og 20 prosent er forbrukeravfall.

Merket har også planer om å dele informasjon om hvordan plaggene er produsert på nettsiden sin. Dette inkluderer blant annet vann-, CO2- og energipåvirkningen av alle plaggene i kolleksjonen.

Foto: H&M
Foto: H&M Vis mer

- Vi er veldig glade for å jobbe med Lee for sammen å dytte endringen i riktig retning. En endring mot mer bærekraftige og sirkulære denimplagg, sier Jon Loman, designer i H&M, via pressemeldingen.

H&M lanserer denimkolleksjon sammen med Lee
Foto: H&M
Foto: H&M Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer