H&m

H&M lanserer ny innsamlingsaksjon

Lever inn gamle plagg og få verdikupong på nye klær.

LEVER INN GAMLE KLÆR: Nå arrangerer H&M innsamlingsaksjon igjen. Fra og med denne uken kan du levere inn poser med gamle klær i H&M-butikkene, og få igjen en kupong som gir deg 10 prosent avslag på nye plagg.  Foto: Tone Ra Pedersen/KK.no
LEVER INN GAMLE KLÆR: Nå arrangerer H&M innsamlingsaksjon igjen. Fra og med denne uken kan du levere inn poser med gamle klær i H&M-butikkene, og få igjen en kupong som gir deg 10 prosent avslag på nye plagg. Foto: Tone Ra Pedersen/KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For ett år siden lanserte kleskjeden H&M konseptet «Spring clean your wardrobe», hvor alle kunder kunne levere inn sine gamle klær H&M og få igjen penger.

Ved å få kundene til å levere inn gamle klær de ikke brukte lenger, bidro kjeden til bærekraftig gjenbruk. I tillegg fikk kundene 25 kroner for hver klespose de leverte inn under innsamlingsaksjonen.

LES OGSÅ: Her kan du gjøre vintagekupp fra senga

LEVER INN: Fra og med 18. mars kan du levere inn gamle klær i alle H&Ms butikker i Norge  Foto: H&M
LEVER INN: Fra og med 18. mars kan du levere inn gamle klær i alle H&Ms butikker i Norge Foto: H&M Vis mer

Innsamlingsaksjonen starter denne uken


Denne uken starter kjeden opp med et lignende innsamlingskonsept, hvor du kan levere inn gamle klær i 21 butikker.

Fra og med 18. mars kan kundene også levere inn klær i alle de 100 H&M-butikkene i Norge.

Poenget med innsamlingsaksjonen er miljø og bærekraftig mote, og som takk for hjelpen, mottar kundene en kupong på ti prosent på valgfritt plagg som hver pose som leveres inn.

Klærne blir tatt hånd om av I:Collect, som har en omfattende infrastruktur for gjenbruk og resirkulering av klær (klærne blir omsydd og brukt på nytt).

- Initiativet er først og fremst et miljøprosjekt. Vi har en klar visjon om å minimere mengden av klær og tekstiler som kastes. Vi jobber med å finne en varig løsning for gjenbruk og resirkulering av alle tekstilfibre, og klesinnsamlingen er del av dette, sier Karl-Johan Persson, administrerende direktør i H&M.

LES OGSÅ: Vintageklærne du må skaffe deg

BYTTET BORT: KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen var blant dem som deltok på H&Ms byttearrangement nylig.
BYTTET BORT: KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen var blant dem som deltok på H&Ms byttearrangement nylig. Vis mer

Silje Pedersen på bytteparty


For å feire lanseringen av klesinnsamlingen, arrangerte H&M Norge et bærekraftig bytteparty i showrommet i Oslo i forrige uke.

I tillegg til fire kjente bloggere, var også KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen tilstede.

Alle de kjente profilene fikk ta med seg tre av sine lesere på en morsom byttekveld - hvor alle inviterte hadde med seg 10 plagg, sko eller tilbehør.

- Bytteparty er en veldig morsom måte å gi plaggene man ikke bruker en lengre levetid, samtidig som man fornyer egen garderobe. Selve byttingen foregikk ved at alle fikk velge seg ut et favorittplagg, og hvis flere ønsket det samme plagget ble det trukket lodd. Slik fortsatte prosedyren, og etter 5-6 plagg, når alle hadde fått tak i det de aller mest ønsket seg, var det fritt frem, sier Kristin Fjeld, PR-sjef i H&M Norge.

Følg Siljes moteblogg på KK.no!

LES OGSÅ: Slik er våren hos H&M for 2013

Her kan du levere

De 21 butikkene du kan levere plagg i fra denne uken er:

Karl Johans gate, Oslo
Stortorvet, Oslo
Storo Storsenter
Strømmen Storsenter
Oslo City
Sandvika Storsenter
Ski Storsenter
Trondheims Torg
City Syd, Trondheim
Kvadrat, Sandnes
Farmandstredet, Tønsberg
Galleriet, Bergen
Torvbyen, Fredrikstad
Storgata, Tromsø
Amfi, Ålesund
Stavanger Storsenter
Lagunen, Rådal
Jessheim
CC Vest
Sandnes, Kristiansand
H&M Gården, Bogstadveien

- Vi tar i mot alt av klær; også undertøy, badetøy og sokker, sier Fjeld til KK.no.

Dersom du ikke ønsker å gi de gamle klærne dine til H&Ms innsamlingsaksjon kan de også doneres til UFF eller Fretex. Disse har containere stående rundt om i ulike byer. Mer info finner du på nettsidene: Uffnorge.org (ekstern lenke) og Fretex.no (ekstern lenke)

LES OGSÅ: Lukter bruktkjolen gammel svette?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer