– Hockey i fjor, punk i år

Vi spurte tre frisører om hva som venter på hårfronten i 2020!

NATURLIG ER HOT: Miriam Andresen – frisør, stylist og eier av salongen Amnt – forteller at kaldt, helbleket hår er på vei ut og blir erstattet av mer naturlige, varme toner. Her vist ved modell og skuespiller Rosie Huntington–Whiteley. FOTO: Instagram
NATURLIG ER HOT: Miriam Andresen – frisør, stylist og eier av salongen Amnt – forteller at kaldt, helbleket hår er på vei ut og blir erstattet av mer naturlige, varme toner. Her vist ved modell og skuespiller Rosie Huntington–Whiteley. FOTO: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mote- og skjønnhetstrendene er i konstant bevegelse. Ofte er det noe helt nytt som plutselig kan sees overalt på gata og som tar over Instagram-feeden vår, mens det andre ganger er gamle trender som gjør comeback.

På hårfronten gjelder sistnevnte blant annet for mikropanneluggen, retro-flippen, zebra-striper, såkalt «pixie cut»... Listen er lang!

Se dette innlegget på Instagram

hair ✂️

Et innlegg delt av Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

Mon tro hva vi kan vente oss i 2020?

Det er naturligvis frisørene som først får erfare hva det nye «hotte» er når det gjelder hår – og vi har spurt tre av dem om hvilke trender som kommer til å dominere neste år.

LES OGSÅ: Det er tre typiske feil folk gjør når håret er vått

Det naturlige består

Lisbeth Hildre er frisør og daglig leder ved Nikita Sirkus i Trondheim. Hun tror først og fremst at vi kommer til å se mye av de samme tendensene vi ser nå; nemlig fremheving av det naturlige.

– Det blir nok mindre av de typiske «harde» hårfargene der fargen er veldig mettet, og i stedet mer av det myke, naturlige, sier Hildre.

Også populære fargeteknikker som balayage, airbrush og foilayage kommer til å bestå ifølge frisøren.

Videre trekker hun frem såkalt «moneypiece» som en trend inn i 2020.

– Det er rett og slett et felt i front vi ønsker å gi oppmerksomhet. Denne skal fremheve noe i ansiktet ditt, enten ved å klippe et kortere parti eller ved å lysne et bestemt område.

Ellers skal teksturen i håret fortsette å være naturlig og se tilfeldig ut (selv om det gjerne er alt annet enn dét...), med store, «beachy» bølger.

Hildre holder i tillegg en knapp på at vi får se mye skulderlangt hår og «cropped bob»; en veldig «rett av» frisyre over skuldrene.


Flette-bonanza

– Fletter og perler er fortsatt veldig trendy! Nå ser vi at man gjerne har flere forskjellig fletter i samme frisyre; for eksempel både fiskebensflette, fransk flette, tvinning, knyte-flette og 3D-fletten på én gang, forteller Ann Marit Aamodt.

Hun er frisør ved Studio Alf på avdeling Grensen i Oslo, og tipser om å be fagfolk som seg selv om hjelp og råd i forkant av store anledninger – for eksempel hvis du skal i bryllup.

– Frisører kan hjelpe deg med å plassere perler på forskjellige måter for å fremheve frisyren best. Spør også om de kan lære deg flette, så du kan bruke det til hverdags også!, sier Aamodt.

– Buzzcut på jenter og kvinner ser vi også i motebildet. Man går bort fra det hel-lange håret generelt; håret klippes mer opp i etasjer som en fjærklipp, og til skulderpartiet eller litt lengre. Gjerne med kort lugg med dype hakk og mye tekstur i håret.

Dét sier Miriam Andresen – stylist, frisør og eier av salongen Amnt – seg enig i.

– Det jeg ser en del av nå, er litt kortere hår. Skulderlengde og halvlangt. Det er også mye mer oppklipt, med en eller annen type lugg og mer uregjerlig. Sånn «ser ut som man har gjort det selv»-style, sier Andresen.

Gardinlugg, farger og punk

Amnt-eieren har også stadig flere kunder som ber om «gardinlugg». Navnet kommer fra at panneluggen er dratt til hver sin side av pannen – akkurat som du drar gardinene til hver sin side.

Kjendiser som Alexa Chung, Georgia May Jagger, Suki Waterhouse, Zara Larsson og Dakota Johnson har alle testet ut trendluggen.

GARDINLUGG: «Fifty Shades of Grey»-skuespiller Dakota Johnson. FOTO: Scanpix
GARDINLUGG: «Fifty Shades of Grey»-skuespiller Dakota Johnson. FOTO: Scanpix Vis merAmnt-eieren er også enig med Hildre i at teknikker som balayage kommer til å fortsette å være ettertraktet, og at man fremover vil foretrekke varmere, mer naturlige toner ovenfor de kalde og mettede.

– Det er ikke så mye platinablondt lenger. Det er «beachy» over «icy». Før skulle håret gjerne være iskaldt og nesten grått, mens nå går det mer i beige, karamell, honning... Mer nøytralt og mer naturlig, forklarer Andresen.

Hun forteller også at fargesprakende hår kommer til å følge oss inn i 2020, men at det er mer snakk om fargeeffekter enn full farge. I stedet for å farge hele håret rosa, går man for en detalj med rosaskjær; for eksempel i tuppene eller i luggen.

Andresen legger også til at en mer punk-inspirert stil er på vei inn igjen.

I fjor var den gode, gamle hockeysveisen hot. Nå er det mer punk. Det er pistrete lengder, kortere ved ørene, kanskje en oppklipt lugg... Igjen: Litt DYI-preg (forkortelse for «do it yourself», jour. anm.), forklarer hun avslutningsvis.

LES OGSÅ: Slik temmer du elektrisk hår

PUNK: Miley Cyrus er aldri redd for å eksperimentere på hårfronten. FOTO: Instagram
PUNK: Miley Cyrus er aldri redd for å eksperimentere på hårfronten. FOTO: Instagram Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer