Hodebunn:

Hodebunn til besvær

Irritert hodebunn og alltid «bad hair day»? Her er tipsene til gode hodebunnsvaner og effektive produkter!

HODEBUNN: Sliter du med irritert hodebunn og uregjerlig hår? Da kan en hårskrubb kanskje være løsningen. FOTO: NTB Scanpix
HODEBUNN: Sliter du med irritert hodebunn og uregjerlig hår? Da kan en hårskrubb kanskje være løsningen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at det er vanene dine som gir deg irritert hodebunn og uregjerlig hår? Problemet er faktisk større nå i de kalde vintermånedene, og det handler mest om at vi ikke vet bedre. Belinda Østerli er frisør hos Wickedhouse i Oslo. Hun opplever at mange har problemer med hodebunnen, og det er flere årsaker til det!

- Det er faktisk utrolig mange som får kløende nupper i hodebunnen om vinteren, og hovedårsaken til det er at man går ut i kaldt vær med vått hår om morgenen. Huden i hodebunnen får en skikkelig reaksjon som den ikke klarer å takle helt, og derfor får man disse plagsomme, kviseliknende nuppene, sier hun.

Hun påpeker også flere hodebunnsproblemer. Det ene er at hodebunnen blir tørr fordi man vasker håret for ofte. Vasker du håret for sjeldent får du et irriterende lag i hodebunnen av fett og døde hudceller, mens vasker du for dårlig får man ikke bort alle restene fra stylingprodukter og smusset fra hodebunnsfett. En siste ting hun påpeker er at mange vasker med feil sjampo til sitt hår.

Skrubb for hår og hodebunn er et av de hotteste produktene om dagen, og det er nettopp for å hjelpe de som ikke har helt dreisen på hårvasken. Spesielt setter stylingprodukter sine spor i håret, og de kan legge et irriterende lag i hodebunnen. Dessuten faller håret helt sammen fordi det er ikke rent nok slik at pleie og nye produkter får gjort jobben sin.

LES OGSÅ: Juletreøyebryn er blitt en greie på Instagram

HÅRSKRUBB: Skrubb for hår og hodebunn er et av de hotteste produktene om dagen, og det er nettopp for å hjelpe de som ikke har helt dreisen på hårvasken. FOTO: NTB Scanpix
HÅRSKRUBB: Skrubb for hår og hodebunn er et av de hotteste produktene om dagen, og det er nettopp for å hjelpe de som ikke har helt dreisen på hårvasken. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Belindas 6 vinterpleietips

  1. Vask alltid håret to ganger slik at det blir rent.
  2. Kjøp sjampo laget av frisører! Det er jo tross alt de som kan hår.
  3. Bruk balsam, selv med kort hår. Det er spesielt viktig nå på vinteren. Hodebunnen er akkurat som huden i ansiktet ditt, og akkurat nå trenger den masse pleie.
  4. Blir håret for tungt kan du bruke litt tørrsjampo i etterkant for å lette på volumet.
  5. Ikke skrubb håret for ofte, maks en gang i uken. Igjen, så er huden i hodebunnen lik huden i ansiktet.
  6. Bruk alltid balsam etter skrubben, slik du ville brukt en krem etter en ansiktsskrubb.

LES OGSÅ: Brynsolje og serum: Shoppe eller droppe?

6 hårskrubber du bør teste:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer