Lue

Hodeplagg som rocker opp vinterantrekket

Holder deg både varm, komfortabel og trendy.

HOLD DEG VARM: Det er viktig at du bruker en god lue, eller et pannebånd når gradestokken synker mot det blå. Både for å holde kroppsvarmen, og for å unngå øreinfeksjoner. Styling- og kjøpetips får du lenger nede i saken! Foto: Produsentene
HOLD DEG VARM: Det er viktig at du bruker en god lue, eller et pannebånd når gradestokken synker mot det blå. Både for å holde kroppsvarmen, og for å unngå øreinfeksjoner. Styling- og kjøpetips får du lenger nede i saken! Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
At det er viktig å holde hodet og ørene varme når kvikksølvet kryper nedover på gradestokken, er noe alle har fått innprentet i topplokket fra barnsben av.

Og det er ikke uten grunn at moren din tvang deg til å gå med bestemors gamle strikkelue alle årene du gikk på barne- og ungdomsskolen.

LES OGSÅ: Slik holder du stilen i minusgrader

SVART BOMULL: Nicole Richie, Julianne Moore og Jessica Alba er alle fans av svarte luer i bomull, og bruker dem også som tilbehør når det ikke er spesielt kaldt.  Foto: All Over Press
SVART BOMULL: Nicole Richie, Julianne Moore og Jessica Alba er alle fans av svarte luer i bomull, og bruker dem også som tilbehør når det ikke er spesielt kaldt. Foto: All Over Press Vis mer

Slipper ut 50 prosent av kroppsvarmen

Hodet er nemlig blant stedene der vi slipper ut mest kroppsvarme.

Faktisk forsvinner opp mot 50 prosent av varmen kroppen produserer ut fra hodet, noe som betyr at dersom du fryser på beina, så vil det faktisk kunne hjelpe å ta på seg en lue.

I tillegg til å holde deg varm, vil en lue (eller pannebånd/ørevarmere) også beskytte ørene dine i kulda, og forhindre at du får infeksjoner eller ørebetennelse.

Bruk av varmende hodeplagg på vinterstid er med andre ord viktig. Det å bli fin i lue, er imidlertid en helt annen sak.


LES OGSÅ: 36 skjerf som gjør forskjellen

FUSKEPELS OG ØREVARMERE: Lindsay Lohan (til venstre) og Mollie King er glad i sine ørevarmere, mens Eva Mendes ofte blir sett i sin brune pelslue.  Foto: All Over Press
FUSKEPELS OG ØREVARMERE: Lindsay Lohan (til venstre) og Mollie King er glad i sine ørevarmere, mens Eva Mendes ofte blir sett i sin brune pelslue. Foto: All Over Press Vis mer

Finn ditt perfekte hodeplagg

Som KK.no tidligere har skrevet er det mange av oss som prøver og feiler på dette hvert eneste år, og de fleste blir aldri helt fornøyd. Enten fordi luen er i feil størrelse, har en ukledelig fasong, eller er klam, stram og hetetoktfremkallende.

Heldigvis finnes det flust av ulike luer, ørevarmere, pannebånd og hatter, og stikkordet når du er på søken etter et passende hodeplagg denne vinteren er rett og slett å ikke gi opp.

I år er det nemlig svært mye ulikt å velge mellom, og særlig pannebånd og luer i urnorsk strikkemotiv, eller med dusk og pynt er populært.

Om ikke de klassiske strikkeluene er noe for deg, så kan faktisk en enkel bomullslue også hjelpe deg holde varmen. Her kan du gjerne gjøre som stjernene (se bilde lenger opp) og velge nøytrale farger, som svart, da det er enkelt å kombinere med resten av antrekket.

Eventuelt kan du følge fjorårets trend med store lodne luer med øreflapper som kan festes på toppen av hodet, eller en fuskepelslue i ekte russisk ushanka-stil.


Også når det gjelder pannebånd og ørevarmere er det mye å velge mellom, og du trenger ikke gå for de mest klassiske variantene.

Hodeplagg kan nemlig gi deg en ypperlig anledning til å piffe opp et ellers ordinært antrekk, særlig dersom du tørr å satse på litt farge og mønster. Her gjelder det å være litt kreativ!

Se 30 kjøpetips nedenfor:


LES OGSÅ: Derfor bør du velge ull

Bli kvitt luesveisen

Ok, så du har fått kjøpt deg en lue eller et pannebånd, men hva med den hersens luesveisen?

Luen er kjent for å drepe alt som heter volum, men selv om flatt hår er litt kjipt, særlig hvis du har tilbrakt mange timer med å føne og stelle det, er det bedre med pannekakesveis enn frostskader.

Det er altså også mulig å pumpe opp igjen håret etter at du har brukt lue.

- Har du ikke ha anledning til å vaske håret for å få det tilbake til normalen igjen, kan det være smart å bruke krepptang som skal gi mer volum eller å tupére håret, har Adam & Eva-frisør Vegar Undrum tidligere uttalt til KK.no.

Da bør du imidlertid huske på å la det øverste hårlaget være i fred, slik at kreppingen/tuperingen ikke synes.

Har du imidlertid ikke tid til være så nøye, finnes det mer tidsbesparende hjelpemidler.

- Ja, ellers kan du ganske enkelt bruke litt hårspray og rufse til håret, har Undrum uttalt.

Jeanette Hveding, frisør og presseansvarlig for Sexyhair, har også et annet hurtigvirkende tips:

- Et raskt og effektivt alternativ er tørrsjampo. Flipp håret framover, spray tørrsjampoen i hodebunnen og klem opp håret,, har hun sagt til KK.no.

LES OGSÅ: Syv av ti synes vinterklær er vanskelig

LUESVEIS: Frisørene Vegar Undrum og Jeanette Hveding anbefaler krepptang, tupering eller tørrsjampo mot flatt luehår.  Foto: Adele Blystad
LUESVEIS: Frisørene Vegar Undrum og Jeanette Hveding anbefaler krepptang, tupering eller tørrsjampo mot flatt luehår. Foto: Adele Blystad Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer