Speil

Hold deg unna forstørrende speil

Gjør det ekstra vanskelig å unngå pilling og plukking - som fører til arr!

FORSTØRRER PROBLEMET: Jo mer speilet forstørrer, jo større blir fristelsen for å klemme og skvise på kvisene. Derfor bør du også unngå slike speil fullstendig, sier eksperten. Foto: Valerie Potapova - Fotolia
FORSTØRRER PROBLEMET: Jo mer speilet forstørrer, jo større blir fristelsen for å klemme og skvise på kvisene. Derfor bør du også unngå slike speil fullstendig, sier eksperten. Foto: Valerie Potapova - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du opplevd et kviseutbrudd eller to (og hvem har vel ikke det?), vet du sikkert godt at en av de første reglene er å unngå å plukke og pille på kvisene. Det kan gi deg ekstra stygge arr, men det er ikke det eneste problemet.

Faktisk kan du få flere kviser om du tar deg i ansiktet støtt og stadig, så det er verdt å unngå så mye du kan.

LES OGSÅ: Slik tar du knekken på kvisene

Speilet gjør det verre

Selv om forstørrende speil kan være svært fristende for å få sett skikkelig godt på huden din, bør du faktisk unngå dem.

– Overdreven klemming kan skade huuen, så jeg sier stort sett til pasientene mine at de bør droppe speilene som forstørrer ti ganger og prøve å droppe fokuset på hva som befinner seg inni porene, sier doktor O'Brien til Byrdie.com.

Og det er ikke bare kviser som ikke bør skvises. Du bør også holde deg unna hudormene, altså de svarte prikkene. 

LES OGSÅ: Derfor får du hudormer

Hold deg unna hudormene

O'Brien sier du aldri bør klemme på hudormene på nesa. 

– Jeg får mange klager på vedvarende «hudormer» på nesa. Porene våre er vanligvis større på nesea, noe som gjør det mulig å se hva som befinner seg inni porene, no som kalles talfilament. Dette er ikke hudormer! 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer