Lue

Hold hodet varmt med stil

Skjul en dårlig hårdag og behold helsa i høstens kuleste luer.

I HØSTENS IT-LUER: Kjendisene elsker å gå i lue - den er perfekt å gjemme seg litt bort i, den skjuler en dårlig sveis og gjør straks antrekket litt kulere. Her ser vi skuespiller Reese Witherspoon, programleder Fearne Cotton og stilikon og supermodell Cara Delevingne - alle i passe avslappede luer. Foto: All Over Press
I HØSTENS IT-LUER: Kjendisene elsker å gå i lue - den er perfekt å gjemme seg litt bort i, den skjuler en dårlig sveis og gjør straks antrekket litt kulere. Her ser vi skuespiller Reese Witherspoon, programleder Fearne Cotton og stilikon og supermodell Cara Delevingne - alle i passe avslappede luer. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå er det på tide å ta fram lua. Vi mister 50 prosent av kroppsvarmen gjennom hodet, så det gjelder å holde seg god og varm. Ikke minst er en lue perfekt for å skjule en dårlig hårdag.Men mange synes det er vanskelig å finne en lue som passer, og ikke minst ser bra ut. Selv om kjendisene alltid ser superkule ut i sine beanies og hiphopluer, er det ikke alltid like lett å få det til selv.

Velg riktig lue

Heldigvis finnes det noen små triks som gjør det lettere å finne drømmelua. Aller først finner du ut hvilken stil du vil gå for - er du kul, edgy, streetstyleelsker, feminin eller romantisk? Hvis du vil følge høstens trender, er det duse farger, gråtoner og grov strikk som gjelder. Den skal enten sitte stramt eller henge løst bak på hodet - og må gjerne brettes opp.- Luer med oppbrett er vinterens hotteste, og en delikat pastellfarge gjør stilen feminin, tipser KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen.

Ikke bom på størrelsen

Er du så heldig å ha masse hår, er en grovstrikket lue eller en oversized modell perfekt, men velg en stor nok størrelse.Vil du smalne ansiktet skal du unngå luer som er for korte og for trange. Sats på luer som er litt avlange, og som strekker seg litt over hodet. Mønster i form av farger eller strikk skal gå horisontalt. Store bomsete luer kan se litt rart ut på små hoder, med mindre du har mye hår. Avlange ansikt kler luer som er brede, gjerne med oppbrettet kant. Mønsteret bør ligge horisontalt.

Rosa à la Mette-Marit

Og hvis vi skal la oss inspirere av kronprinsesse Mette-Marit, er lyserosa den store fargen nå. Da hun og kronprins Haakon besøkte Vest-Agder i midten av september, gikk hun for en ribbestrikket lue med matchende skjerf i den sukkersøte fargen.Ellers er de norske luene fra merket FWSS (Fall Winter Spring Summer) også svært populære. Popstjernen Tone Damil er en av flere kjendiser som brukte denne luen mye ifjor - hun gikk for en burgunderfarget variant. Nå kommer den i farger som mint, lysegrått og babyblått.KULE LUER FRA 80 TIL 900 KRONER:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer