Jakker

Hopp inn i «den lille blå»

Triksene som gir deg med former enda finere figur!

ENKEL MØRKEBLÅ KJOLE + BELTE = FLOTT FASONG: Stilikon og designer Olivia Palermo i en lekker men enkel kjole i høstens hotteste farge. En slik vil kle de fleste, uansett størrelse, så lenge kjolen har innsving og er i en mørk og nøytral farge. Men husk å bruke et tynt belte!  Foto: All Over Press
ENKEL MØRKEBLÅ KJOLE + BELTE = FLOTT FASONG: Stilikon og designer Olivia Palermo i en lekker men enkel kjole i høstens hotteste farge. En slik vil kle de fleste, uansett størrelse, så lenge kjolen har innsving og er i en mørk og nøytral farge. Men husk å bruke et tynt belte! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du velsignet med fine former, bredere hofter og brystvolum? Da kan du glede deg til å hoppe inn i høstens trendplagg. Nå er det pastellfarger, grungestil, oversized yttertøy, strikkejakker og ladylike-inspirerte kjoler som gjelder. Men det er mye vi lurer på når vi står foran speilet i prøverommet. Hvor stor er jakken før den er for oversized, for eksempel, og hvilke ullplagg skal vi gå for?Her er noen enkle men effektive triks som gjør det lettere å hamstre inn klær som gjør deg velkledd, stilig og elegant - uansett størrelse. LES OGSÅ: Mørkt belte = fin midje

La strikkejakken være åpen

Ingen høst uten lune og lodne strikkeplagg, men det er lurt å kjenne litt på tykkelsen på strikken. For grovstrikkede plagg kan fort bli litt klumpete, så gå heller for jakker og gensere i tynnere strikk og materialer som kasjmir, merinoull og mohair.Et supert plagg du trenger er dessuten den løse lange strikkejakken, men bruk den gjerne åpen og la et belte framheve midjen. En åpen jakke vil dessuten skape linjer som faktisk får deg til å virke høyere.En ullgenser må du også ha, men velger du feil modell kan overkroppen fort se formløs ut. Her vil en med V-hals løse problemet i en fei.

Superkjolen - nå i blått

En perfekt kjole framhever det du liker best, skjuler det du er mindre fornøyd med og er behagelig å ha på.Den rette kjolen kan redde enhver kleskrise. Gå for en nøytral farge som passer til alt. Bytt gjerne ut «den lille sorte» med en i blått - faktisk vil du se enda mer elegant ut, siden fargen ikke er like hard.Kjøp en enkel kjole. Ved å bytte på tilbehøret kan du bruke den både på jobb, til lunsj og fest.

Todelt skinnjakketriks

Hva er vel en høst uten en kul skinnjakke i god kvalitet, som vi kan ta fram igjen hvert eneste år? Jakken kan brukes på mange måter. Aller penest blir det hvis den er kort og stopper på hoftene. Og har du bredere hofter enn skuldre, vil skulderputer gi en fin balanse.Ikke lukk jakken helt, gå heller med den åpen eller halvåpen. Dersom du har stor byste, vil nemlig en lukket jakke fort se litt stram og snurpete ut.KJENDISHYPE: Gjør som supermodell Kate Moss og mange andre kjendiser, og la jakken henge på skuldrene i stedet for å ta den på.

Skjorte + smal bukse

Dersom du vil kjøre høstens trendy grungestil, gjør en rutete skjorte susen. Men husk at til lange overdeler er det best med et par smale jeans for å unngå å se bumsete ut. Er toppen eller jakken kort, er derimot jeans med bootcut lekkert. Her bør du ta en titt på lommene, for de har mye å si for hvor fin rumpa di blir.

Ikke kjøp for stor kåpe

Er du på utkikk etter en trendy kåpe du kan smyge inn i nå som det blir litt kaldere i været, bør du gå for en oversized modell.Jo større den er, jo bedre. Og den må gjerne være voluminøs, herreinspirert eller kokongformet, som vi ser hos designere som Stella McCartney og Proenza Schouler.Men selv om kåpen skal være stor, betyr det ikke at du skal gå opp en størrelse. Snarere tvert imot. Når du kjøper plagg med volum, kan det være flatterende å prøve en mindre størrelse enn vanlig. Plagget vil sitte tettere på kroppen men fortsatt være oversized.

Jo, du kler pasteller

Rosa er høstens store trendfarge, og en pastellfarget kåpe lyser opp i høstmørket. Du kan fint bruke lyse farger uansett størrelse - alt anhenger av plaggets fasong.En ytterjakke som er innsvingt i livet framhever midjen. Har ikke drømmekåpen innsvingt liv, kan du bruke et belte.Artikkelen er basert på KK-reportasjen «5 trender du vil elske!» av Hanna Margrethe Enger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer