Contouring:

Hørt om leppe-contouring?

- Nøkkelen ligger i å bruke skyggeleggingsteknikker, sier ekspert.

CONTOURING AV LEPPER: Ja, du kan contouring-teknikken på leppene dine. FOTO: NTB Scanpix
CONTOURING AV LEPPER: Ja, du kan contouring-teknikken på leppene dine. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal godt gjøres å snakke om contouring uten å nevne Kim Kardashian West. For selv om dama ikke fant opp sminketeknikken, har hun uten tvil både popularisert og ufarliggjort den. Siden har trenden eskalert og nå står altså leppecontouring for tur. Men hvordan gjør man det egentlig? Og er dette ærligtalt så ufarlig å begi seg utpå?

- Først og fremst, hvorfor «contouring»?

Ifølge Ida Wangen handler leppecontouring om å fremheve leppenes størrelse. Wangen er makeup artist i TV2 og driver foretaket Times by IV. Hun forklarer at nøkkelen ligger i å bruke skyggeleggingsteknikker. Dette innebærer å kombinere lyse og mørke skygger, for å oppnå en forstørrende effekt.

LES OGSÅ: CONTOURING: Sminketrenden tas til nye høyder

Bare en Instagram-gimmick?

Men, en ting er at dette kan se smashing ut på Instagram… vi vet jo alle hva lys og filter kan gjøre med bilder. Spørsmålet er om leppecontourering egentlig funker i det virkelige liv? Wangen understreker at rett lyssetting absolutt kan ha sin effekt.

- Ønsker man et naturlig resultat, hadde jeg vært mer forsiktig med contouring i hverdagslys, råder hun.

CONTOURERING: Kim Kardashian West har uten tvil både popularisert og ufarliggjort trenden. FOTO: NTB Scanpix
CONTOURERING: Kim Kardashian West har uten tvil både popularisert og ufarliggjort trenden. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Instagram-profilene som har gitt oss massevis av inspirasjon

Slik går du frem

Nå har det seg jo en gang sånn at man ikke alltid er så opptatt av det virkelige liv. Så hvordan går man frem hvis man vil prøve seg på contouring?

Ifølge Wangen finnes det flere ulike metoder. Den enkleste metoden egner seg også best til hverdags. Makeup artisten forklarer metoden på følgende vis:

- Bruk en lipliner rundt hele leppen. Begynn på midten av leppene, fra amorbuene og fortsett ut i munnviken. Påfør deretter en halvmatt farge, sier hun.

LES OGSÅ: Slik fikser du knust sminke

Fortsett så med en lip gloss med skimmer som du kun legger på midten av leppen for en lysreflekterende effekt.

- Velg gjerne en farge som er ton i ton med fargen du allerede har valgt på leppen. Dette holder til en hverdags look, mener Wangen og legger til at man generelt kan huske at mørke farger gir en forminskende effekt, mens lyse virker forstørrende.

Skal man på fest (eventuelt på Instagram) kan man velge å legge lipliner i en nyanse mørkere rundt leppene forklarer Wangen. Dette gir en ekstra effekt. Makeup artisten anbefaler også å bruke en god leppe pensel, for jevne og myke fargeoverganger.

EKSPERT: Makeup artist Ida Wangen advarer mot at leppecontourering kan se unaturlig ut i dagslys. Foto: privat
EKSPERT: Makeup artist Ida Wangen advarer mot at leppecontourering kan se unaturlig ut i dagslys. Foto: privat Vis mer

- Og ikke overdriv med for mye produkt. Da risikerer du at det sklir ut. Husk også å holde partiet rundt leppene rent og pent, råder hun.

Vil du prøve deg på denne metoden?

Som nevnt finnes også en metode for de mer fremadrettede av oss. Wangen understreker at denne egner seg best i fotosammenheng, da den fort kan se unaturlig ut på Joker'n. Men dersom du leser fortsatt kan du starte med å finne frem: en foundation som matcher huden din, en nyspisset mørk lipliner, en mørkere og en lysere concealer. Sistnevnte kan være opptil tre nyanser lysere enn den første. Du trenger også en medium stor børste, en leppepensel og en flat liten børste.

- Begynn med en foundation. Legg et tynt lag med den medium store børsten på leppene, slik at fargen blandes med din naturlige farge, sier makeup artisten.

Deretter tegner du rundt ytterkanten av leppene dine med liplineren. Helt ut til munnvikene. Wangen påpeker at en også her må være nøye med å blende, eller duse ut fargen. Hun anbefaler å bruke en leppebørste.

LES OGSÅ: 10 sminketips alle kvinner bør få med seg

Så kommer vi til selve contouringen.

- Begynn med å lage kyssemunn, så de naturlige linjene i leppene dine blir tydelige. Marker linjene ved å påføre den mørke concealeren oppå dem. Bruk den flate børsten til dette, anbefaler makeup artisten.

Så tar du fatt på den lyseste concealeren. Den skal du legge mellom strekene du allerede har laget med den mørke concealeren. Tilslutt må det selvfølgelig blendes.

- Bruk fingertuppene med lette bevegelser og avslutt med en nude gloss som dekker de kraftige linjene, sier hun.

EKSPERT: Makeup artist Lina Johansen mener at leppecontour er fult mulig, men påpeker at øvelse gjør mester. Foto: privat
EKSPERT: Makeup artist Lina Johansen mener at leppecontour er fult mulig, men påpeker at øvelse gjør mester. Foto: privat Vis mer

Nei, du slipper ikke unna dette

Makeup artist Lina Johansen mener også at leppecontour er fult mulig, så lenge man har de rette produktene.

- Ønsker man større lepper uten medisinsk behandling kan man lett skape en illusjon av det ved bruk av sminke, sier hun.

Siden alle har forskjellige ansikts- og leppeformer anbefaler Johansen å sette av tid til å finne den formen og de produktene som passer deg.

Hun mener at også den enkleste metoden er å bruke matte leppeprodukter. Da for eksempel en mellommørk lipliner, en litt lysere matt leppestift og en enda lysere leppestift for å ha i midten av leppene, med litt gloss over.

- Øvelse gjør mester, prøv forskjellige former og farger for å finne ut av hva du liker best, råder hun.

Se teknikken i videoen nedenfor:

LES OGSÅ: Her er sminketriksene som gir større lepper

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer