Contouring:

Hørt om leppe-contouring?

- Nøkkelen ligger i å bruke skyggeleggingsteknikker, sier ekspert.

CONTOURING AV LEPPER: Ja, du kan contouring-teknikken på leppene dine. FOTO: NTB Scanpix
CONTOURING AV LEPPER: Ja, du kan contouring-teknikken på leppene dine. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal godt gjøres å snakke om contouring uten å nevne Kim Kardashian West. For selv om dama ikke fant opp sminketeknikken, har hun uten tvil både popularisert og ufarliggjort den. Siden har trenden eskalert og nå står altså leppecontouring for tur. Men hvordan gjør man det egentlig? Og er dette ærligtalt så ufarlig å begi seg utpå?

- Først og fremst, hvorfor «contouring»?

Ifølge Ida Wangen handler leppecontouring om å fremheve leppenes størrelse. Wangen er makeup artist i TV2 og driver foretaket Times by IV. Hun forklarer at nøkkelen ligger i å bruke skyggeleggingsteknikker. Dette innebærer å kombinere lyse og mørke skygger, for å oppnå en forstørrende effekt.

LES OGSÅ: CONTOURING: Sminketrenden tas til nye høyder

Bare en Instagram-gimmick?

Men, en ting er at dette kan se smashing ut på Instagram… vi vet jo alle hva lys og filter kan gjøre med bilder. Spørsmålet er om leppecontourering egentlig funker i det virkelige liv? Wangen understreker at rett lyssetting absolutt kan ha sin effekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer