Sminketrend:

Hørt om «The Reverse Eyeliner»? Slik får du til sommertrenden

- Slår an nå fordi vi er på vei inn i «The Roaring Twenties 2.0»!

I REVERS: I sommer skal lineren legges under øyet! Foto: Ragnhild Margrethe Andersen @rmabeauty
I REVERS: I sommer skal lineren legges under øyet! Foto: Ragnhild Margrethe Andersen @rmabeauty Vis mer
Publisert

Det å legge eyeliner er ikke alltid en smal sak ... Bokstavelig talt! De aller fleste av oss kjenner til frustrasjonen som følger med når lineren du legger blir for lang, for kort, for tykk, for buet - eller bare for ulik den på det andre øyet.

En av sommerens store sminketrender er derimot the Reverse Eyeliner. Og gode nyheter: den er faktisk hakket lettere å påføre!

Makeupartist Ragnhild Margrethe Andersen digger trenden. Å legge eyeliner under øyet i stedet for over, åpner opp blikket.

- Jeg syns Reverse Eyeliner er en kreativ måte å få samme illusjon som Cateye-liner lager. Illusjonen er større og lengre øyne, og når du legger lineren under øyet får du i tillegg mer plass på øyelokket - som får de til å se enda større ut, forteller hun til KK.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

- «Normal makeup» blir dratt til nye høyder

Som så mye annet, ser det ut til at koronapandemien har hatt en finger med i spillet når det gjelder også denne trenden. Du kjenner kanskje på det selv, at det er lettere, mer naturlig og mer fristende å gjøre en innsats når det kommer til utseende nå som samfunnet har åpnet opp igjen?

Andersen er ikke i tvil om at denne sterke sminkelooken kommer som konsekvens av at vi ønsker å pynte oss igjen.

- Jeg tror denne looken slår an nå siden vi er på vei inn i The Roaring Twenties 2.0! Vi er så klare for å pynte oss etter halvannet år med joggedress og fett hår at skalaen på hva vi ser på som «normal makeup» blir dratt til nye høyder.

ÅPNER OG FORLENGER: Trenden gir en illusjon om større og lengre øyne - ja, takk! Foto: Ragnhild Margrethe Andersen @rmabeauty
ÅPNER OG FORLENGER: Trenden gir en illusjon om større og lengre øyne - ja, takk! Foto: Ragnhild Margrethe Andersen @rmabeauty Vis mer

- Uendelig med muligheter

Det er selvsagt ikke bare én måte å legge denne looken, og uttrykket trenger slettes ikke bli så hardt eller så pyntet heller. Andersen tipser om å bruke øyenskygge eller en duset kajal for å få til looken - ikke en våtliner.

- Dette er fordi vi fort har mer bevegelse under øyet som kan gjøre eyelineren ujevn, men med dus farge synes dette mindre.

- Jeg ville også hatt en mørkere farge innerst som duses ut til en lysere, så det ikke er én hard strek, anbefaler hun.

Ellers synes hun man skal kjøre på og utforske og variere looken. Bland gjerne inn farger, eller noe som glitrer.

- Hva med en fargerik grønntone, glitter i gull eller en smokey brun-sort? Her er mulighetene uendelige!

DUSET UT: Makeupartisten anbefaler at du duser ut lineren, så det ikke blir én, hard strek. Foto: Ragnhild Margrete Andersen @rmabeauty
DUSET UT: Makeupartisten anbefaler at du duser ut lineren, så det ikke blir én, hard strek. Foto: Ragnhild Margrete Andersen @rmabeauty Vis mer

Og hvorfor omtales trenden som en «lettere» eyeliner? Andersen forklarer det ganske enkelt slik:

- Alle type eyelinere er enklere for noen enn for andre. Det kommer helt an på øyeformen og hvor huden din legger seg. Men på mange måter kan Reverse Eyeliner være enklere for mange da det oftere er en hudfold som kommer i veien på øyelokket enn under øyet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer