Sommerhud

- Høsten er tiden for å reparere skadene solen har påført huden

Ekspertene gir deg sine beste tips til en frisk høsthud.

HØSTHUDEN: Etter en lang og deilig sommer har høsten begynt å komme, noe du kanskje allerede merker på huden? Anne Nordby, rektor ved Principal Beauty Hudpleieskole og Kellie Persson, ansvarlig hudpleier og trainer for Clarins, gir deg sine tips til en fresh høsthud.  Foto: Shutterstock / gpointstudio
HØSTHUDEN: Etter en lang og deilig sommer har høsten begynt å komme, noe du kanskje allerede merker på huden? Anne Nordby, rektor ved Principal Beauty Hudpleieskole og Kellie Persson, ansvarlig hudpleier og trainer for Clarins, gir deg sine tips til en fresh høsthud. Foto: Shutterstock / gpointstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sol og sommer gir huden fin glød og farge, men etter sommeren trenger huden ekstra pleie og fukt. En dyprens eller fuktighetsgivende og reparerende produkter anbefales, forteller Anne Nordby, rektor ved Principal Beauty Hudpleieskole til KK.no. 

Jeg vil tro at flere i likhet med meg har brukt soldagene godt i sommer og derfor er det viktig med litt ekstra pleie på denne tiden av året. Nå som sommeren er over og høsten er på god vei må huden også omstille seg. Etter den freshe sommerhuden, kommer som regel den noe mer tørre høsthuden, som du kanskje allerede har merket? Du føler deg mer gusten og blek i huden, eller du har fått en rødmusset farge? Det er nemlig sånn at huden vår påvirkes av mye, både hva vi spiser og drikker, men også av klima. 

- UV-stråling fra solen svekker de naturlige prosessene i huden og har innvirkning på aldringsprosessen i huden. Etter sommer og sol bør huden få en god dyprens, samt ekstra fuktighet i form av behandling og gode hjemmeprodukter som rens, serum, krem, peeling og maske, sier Nordby. 

LES OGSÅ: Skjønnhetseksperten spår høstens store leppetrend

Ha gode hudpleierutiner

Vi vet at mye tid i solen kan føre til solbrenthet og pigmentflekker, men UV-strålene danner også frie radikaler som angriper cellene i huden. Ifølge Nordby er det produkter som inneholder antioksidanter og vitaminer (Idebenon, vitamin-C og vitamin-A) som forebygger og reparer dette.

- Noen kan også oppleve å få urenheter og kviser av solen. Derfor er høst og vinter tiden for kjemiske peelinger for å reparere skader og fornye huden. Gode hudpleierutiner hver morgen og kveld anbefales, gjerne ved rens og en god dag- og nattkrem. 

LES OGSÅ: Slik finner du riktig ansiktsrens

- Fjellturen kan være mer skadelig for huden enn sommersola 

Nordby får også støtte av Kellie Persson, ansvarlig hudpleier og trainer for Clarins. Hun forklarer til KK.no at sand reflekterer opp til 25 prosent av UV-stråler, mens snø og vann reflekterer opptil 80 prosent. Derfor må vi være nøye med å ta vare på huden vår hele året. 

SLIK TAR DU VARE PÅ HUDEN: Kellie Persson, ansvarlig hudpleier og trainer for Clarins, anbefaler å skrubbe huden 1-2 ganger i uken. I tillegg er hun en stor tilhenger av serum.  Foto: Privat
SLIK TAR DU VARE PÅ HUDEN: Kellie Persson, ansvarlig hudpleier og trainer for Clarins, anbefaler å skrubbe huden 1-2 ganger i uken. I tillegg er hun en stor tilhenger av serum. Foto: Privat Vis mer

- Hva som er mest skadelig, sommer eller vinter, avhenger av hvordan du tar vare på huden din og hvor lenge den utsettes for sol, forteller hun til KK.no og legger til: 

- Klimaet påvirker huden med tanke på vind, kulde, varme og hvordan huden produserer talg (fett). Nordmenn er veldig opptatte av å bruke solkrem om sommeren, men realiteten er at fjellturen du planlegger kan være mer skadelig fordi solen speiler seg i snøen.

Se Nordbys og Perssons beste hudtips nederst i saken! 

LES OGSÅ: Kremene som beskytter huden best

Huden trenger beskyttelse 

Nordby forklarer at hunden vår påvirkes av både sol, varme og kulde. Ofte blir de kaldere månedene en utfordring for huden vår. Lavere temperaturer ute, hvor luften blir ekstra tørr, kombinert med varmere luft inne, gjør at huden fort irriterer seg.

- Huden vår kan bli både tørr og sensitiv, derfor trenger den beskyttelse med solfaktor om sommeren og med kuldekrem om vinteren. 

LES OGSÅ: Derfor får du kviser på ryggen 

Nordbys tre gode tips til å holde huden fin: 

  • Gode daglige hudpleierutiner (morgen og kveld) med et hudpleieprogram skreddersydd din hud.
  • Bruk peeling og fuktighetsmaske 2-3 ganger i uken.
  • Drikk nok vann! Vil du passe ekstra godt på huden din er det også lurt og gå jevnlig til hudpleiebehandling.​

Perssons tre gode tips til vakker hud: 

  • Skrubb og bruk en ansiktsmaske 1-2 ganger i uken.
  • Rens huden morgen og kveld med ansiktsmelk og avslutt med ansiktsvann.
  • Ansiktskrem er viktig og nødvendig, men et serum er virkelig en investering.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer