SUPERTRENDY SKINNDETALJER: Fra vesntre svart kåpe med skinn på ermene (kr 1000, H&M), med skinn på spennene og nederst på jakken (fra By Malene Birger) og frakk med røffe skinnermer (kr 3000, Diesel). Foto: Produsenter
SUPERTRENDY SKINNDETALJER: Fra vesntre svart kåpe med skinn på ermene (kr 1000, H&M), med skinn på spennene og nederst på jakken (fra By Malene Birger) og frakk med røffe skinnermer (kr 3000, Diesel). Foto: Produsenter Vis mer

Jakke

Høstens aller stiligste jakker

Og ser du hva de har til felles? Detaljen går igjen på ermer, skuldre og lommer.

Hva kjennetegner en ypperlig høstjakke? Jo, den er varm, fin og allsidig. Har egenskapene til en allværsjakke, helt uten å miste stilen, og gir deg wow-faktor hver eneste gang du tar den på.

Vi i KK.no har tidligere skrevet en rekke artikler om hvilke trender som gjelder på yttertøysfronten denne sesongen. Alt fra flotte skinnjakker, til caper og A-formede 60-tallsfrakker vi bare MÅ HA.

Ikke minst er kamelhårsfargen og fuskepelsen fortsatt helt riktig.

LES OGSÅ: Her er den nye trenchcoaten.

Jakker med trendgaranti

I denne saken er det jakker med skinndetaljer det dreier seg om.

For mens glidelåser og kraver har vært moderne en stund, er det smørmyke dekorasjoner på lommer, ermer og skuldre som gjelder akkurat nå.

- Vi ser mye skinndetaljer på plaggene denne høsten, som på pyntelommer og ermer, sier Kathrine Kind fra pr-byrået Mildh Press AS til KK.no.

Designere som Burberry og Chanel har kastet seg på trenden, og hos kjedebutikkene er utvalget stort.

LES OGSÅ: Syv skinnplagg du har råd til

KJØPETIPS: 10 jakker og kåper med skinndetaljerMed skinndetaljer på skuldrene (kr 1200, Selected Femme). Foto: Tone Ra Pedersen
Kr 2995, Getuz.
Kr 3000, Diesel.
Kr 2900, Balck Noir/Nelly.com.
Kr 1000, H&M.
Fra By Malene Birger.
Med kaninpels (kr 16000, By Malene Birger).
Til luksuspris (cirka kr 7000, Helmut Lang/Netaporter.com).
Kr 1300, H&M.
Fra By Malene Birger.

Slik bruker du dem

Disse jakkene og kåpene er enkle og renskårne, og gir en lett rocka Matrix-følelse. De kan brukes til alt, både når du vil være elegant eller tøff.

Perfekt til bukser, skjørt og kjoler. Lave eller høye hæler, alt ettersom.

Alternativt triks: Har du ikke en jakke med skinndetaljer, kan du bruke en cape eller en poncho - høsten mest trendy plagg, over en skinnjakke i stedet.

En annen måte å få stilen på er ved å bruke lange skinnhansker til kåper med 3/4-lange ermer.

Mer skinn?

Elsker du skinn på generelt grunnlag, er dette simpelthen din høst. For utenom jakker og kåper med skinndetaljer, er det fem andre plagg du må ha i høst.

Og KK.no har skrevet en sak om hver og en av dem.

Det er skinnbuksa, skinnkjolen, skinnskjørtet, skinnjakka og skinnshortsen.

Svart går aldri av moten

Når det gjelder kjøp av skinnplagg, kan det dessuten lønne seg å velge en farge og en modell som varer lenger enn ut sesongen, som vi tipser deg om i denne artikkelen.

Husk at dette er ting du bruker ofte og mye, og gjerne legger litt penger i.

Det kan derfor være lurt å:

  • Velge en svart modell - det er det aller sikreste valget. Mørkt skinn holder seg fint lenger, i tillegg er kan det kombineres med alle andre farger.

  • Mer høstmote

    Nysgjerrig på mer høstmote? KK.no har fått en titt på sesongens kolleksjoner hos Cubus, Zara, Bik Bok, Vila, Lindex, H&M, Gina Tricot, Vero Moda, Only, Selected Femme, KappAhl, tilbehørskjeden Pieces, Monki og Weekday.

    Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

    Saker spesielt utvalgt for deg: