Høstmote 2013

Høstens fem største trender

Grunge, pasteller, grove materialer, ladylike og oversized er det hotteste den kommende sesongen.

HØSTENS VIKTIGSTE TRENDER: Grunge, pasteller, oversized, ladylike og grove materialer er de fem største tendensene til høsten. Se hva du bør se etter i guiden nedenfor! Foto: All Over Press
HØSTENS VIKTIGSTE TRENDER: Grunge, pasteller, oversized, ladylike og grove materialer er de fem største tendensene til høsten. Se hva du bør se etter i guiden nedenfor! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selv om vi krysser fingrene for at godværet ikke er over helt ennå, og vi gjerne vil forlenge den gode sommerfølelsen, er det alltid spennende å sniktitte på moten for neste sesong.

Høstens har mange herlige trender å by på - her en er guide over de fem viktigste!

LES OGSÅ: Ruter er høstens heteste mønster

GRUNGE: 3.1 Phillip Lim, BCBG og Saint Laurent var blant dem som viste grungestilen på catwalken. Foto: All Over Press
GRUNGE: 3.1 Phillip Lim, BCBG og Saint Laurent var blant dem som viste grungestilen på catwalken. Foto: All Over Press Vis mer

90-tallsgrungGrunge er egentlig en musikksjanger med en mørk og grumsete stil. Dette gjenspeiler seg i moten som dukket opp i forbindelse med musikken på 90-tallet. Flanellskjorter, denim, skinn og boots er viktige nøkkelelementer. Flere designere har latt seg inspirere av denne tidsepoken i høst, blant andre Saint Laurent, 3.1 Phillip Lim og BCBG. Men de har tolket trenden ganske så forskjellig! Vi ser både glamour, militærinspirerte detaljer og mer sporty tendenser. Men fellesnevneren er en moderne, kul og urban vri på den mørke stilen.

Fra catwalken:


Slik bruker du trenden:
• Du oppnår stilen ved å bruke elementer som ruter, slitte detaljer, strikk og skinn. Knehøye støvletter topper det hele.
• Viktige plagg for denne trenden er smale bukser, T-skjorter og rutete skjorter.
• Bruk boots til søte kjoler eller skjørt, både lange og korte, for å få den rette looken. En lue er prikken over i-en på antrekket!
• Kombiner grungestilen med mer klassiske plagg som blazeren for et mer sofistikert uttrykk. Paljetter, fuskepels og farger er lov, så lenge resultatet ser avslappet og litt tilfeldig ut.

Viktig detalj:
Knehøye støvletter er absolutt et ”må ha” denne sesongen. Bruk dem gjerne til korte skjørt eller over buksen.

It-mønster:
Ruter er mønsteret som virkelig regjerer denne sesongen! Les mer om høstens ruter her.

LES OGSÅ: Strikkeplaggene du vil elske

PastellerSelv om de mørke tonene dominerer i høst, finnes det heldigvis farger som lyser opp catwalken! Vi ser masse pasteller denne sesongen, og Blumarine er et godt eksempel på hvordan vi kan bruke disse duse fargene i høstmørket. Du kan gå for én farge fra topp til tå eller mikse flere ulike toner i antrekket. De fantastiske pastellfargede kåpene hos Carven, Proenza Schouler og Céline er høstens blikkfang. Er ikke pasteller noe for deg, er også blått og grønt farger vi kommer til å se mye, samt burgunder. Dine hvite plagg får du også bruk for denne sesongen.

Fra catwalken:


PASTELLER: Jonathan Sandler, Acne og Blumarine var blant dem som viste deilige pasteller på catwalken. Foto: All Over Press
PASTELLER: Jonathan Sandler, Acne og Blumarine var blant dem som viste deilige pasteller på catwalken. Foto: All Over Press Vis mer

Slik bruker du trenden:
• Du kan bruke flere pasteller i samme antrekk, men om du velg én farge får du en renere silhuett.
• En pastellfarget kåpe over et mørkt antrekk gir fin kontrast. Pastellfargene myker opp et stramt antrekk.
• Kombiner gjerne pastellene med svarte plagg om du syns uttrykket blir for søtt.

Mønster:
Miks ulike mønstre eller gå for samme mønster fra topp til tå.

It-farge:
Blått er en av de sterkeste fargene. Fargen kommer i alle nyanser, men marine er en av de aller heteste. Kombinasjonen blått og svart bør prøves!

OversizedDenne høsten skal det være stort! Trenden har et hint av maskulinitet, noe vi blant annet kan se på høstens it-plagg, kåpen. Kåpen har ikke en typisk feminin silhuett, men den har et kult og komfortabelt snitt. Det finnes både lange og korte modeller, så velg en modell du selv føler deg fin i. Bukser skal henge fra hoftene og overdelene er vide og har gjerne en firkantet form.

Fra catwalken:


Slik bruker du trenden:
• Ved bruk av en kåpe med mye volum, er det fint med smale bukser til for å få fin silhuett.
• Farger er fresht og løfter antrekket, men husk at lyse toner kan forstørre. Ønsker du et smalere uttrykk i de allerede voluminøse klærne, så velg mørke farger og la tilbehøret sette farge på antrekket.
• Kjoler og skjørt gjør denne stilen mer feminin og leken.

Materiale:
Skinn er fortsatt en sterk trend og denne sesongen er dyreriket sterkt representert. Dyr som krokodille og slanger er de store inspirasjonskildene.

It-plagg:
Kåpen — jo større, jo bedre! Kokongformet eller herreinspirert, pass bare på at kåpen er i delikate farger og gode materialer. Ull er alltid en vinner!

LES OGSÅ: Slik stryker du silkeplaggene dine

LadylikeDet blir mye rom for elegante plagg og glamour i høst. Trenden preges av klassiske og feminine snitt, og drakter, kjoler og skjørt er selvskrevene plagg. Designerne har mye fokus på midje, myke skuldre og runde hofter. Beltet er en viktig detalj for å framheve de feminine formene. Flere har latt seg inspirere av 40-tallet og etterkrigstiden, da damene bevist kledde seg etter sin figur. Vi kan lett se at Lauren Bacall, Ingrid Bergmann og Katharine Hepburn er store inspirasjonskilder til denne trenden. Materialene varierer fra tykk ull til nydelig silke, og kontrasten mellom disse stoffene gjør antrekket spennende. Høstens populære skjørt er et «må ha», og kommer i flere ulike lengder og med og uten volum.

Fra catwalken:


OVERSIZED: Max Mara, Stella McCartney og Alexander Wang var blant dem som viste plagg med mye volum på catwalken. Foto: ALl Over Press
OVERSIZED: Max Mara, Stella McCartney og Alexander Wang var blant dem som viste plagg med mye volum på catwalken. Foto: ALl Over Press Vis mer

Slik bruker du trenden:
• Gå for et blyantskjørt og enkel overdel. Utsmykninger rundt halsen eller et stort smykke gir det hele et løft.
• Pass på kjolen eller skjørtets lengde. Med feil lengde kan du virke kortere enn du er.
• Beltet fungerer fint til blyantskjørt og skjørt med vidde. Mørkere farge på beltet gir en illusjon om en smalere midje.
• Bukser kan erstatte skjørtet. Gå for glatte stoffer og kombiner med en snerten liten jakke.

Viktig detalj:
Et belte i midjen understreker dine feminine former. Prøv det over en jakke eller kåpe, eller bruk det til favorittkjolen for å skape en fin silhuett.

It-plagg:
Skjørtet er et viktig plagg i høst. Både skjørt med volum, blyantskjørt og A-formede er i vinden!

LES OGSÅ: Til høsten er det de lårhøye støvlettene som regjerer

Grove materialerTweed, ull og rutete stoffer har sine store øyeblikk på catwalken denne sesongen. Og disse materialene egner seg utmerket til norsk høst! Stoffene i seg selv er grove og maskuline, men i kombinasjonen med mykere elementer som strikk og silke blir uttrykket mer feminint. Hos Haider Ackermann og Lanvin er tweedstoffet drapert rundt for å myke opp stilen. Vi har også lagt vår elsk på yttertøyet hos Tommy Hilfiger og de kule antrekkene hos Rag & Bone!

Fra catwalken:


Slik bruker du trenden:
• Du kan gjerne gå for ruter fra topp til tå. Synes du det blir for mye, kan du roe ned antrekket med ensfargede elementer. Farger gjør stilen sprekere!
• Strikk og silke gir et mykere preg. Få en klassisk stil med silkebluse og rutete skjørt, eller en avslappet look med strikkegenser til en rutete bukse.
• Trenden blir sterkere når du setter sammen flere ulike grove stoffer i ett og samme antrekk. Prøv deg fram og finn et uttrykk du liker!
• Husk å tilføre et feminint element. Det kan være et par høye hæler, et skjørt eller utslått hår med glamorøse bølger.

Viktige detaljer:
Utsmykninger som fjær, strass, stener og metalliske trykk dekorerer mange av høstens plagg.

It-plagg:
Lodne gensere ble vist på catwalken med den største selvfølge. Antrekkene var avslappede, men likevel elegante.

LADYLIKE: Lanvin, Christian Dior og By Malene Birger var blant dem som viste elegante og feminine antrekk på catwalken. Foto: All Over Press
LADYLIKE: Lanvin, Christian Dior og By Malene Birger var blant dem som viste elegante og feminine antrekk på catwalken. Foto: All Over Press Vis mer
GROVE MATERIALER: Tommy Hilfiger, Mulberry og Rag & Bone var blant de som viste grove materialer på catwalken. Foto: All Over Press
GROVE MATERIALER: Tommy Hilfiger, Mulberry og Rag & Bone var blant de som viste grove materialer på catwalken. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer