Utringning

Høstens fineste XL-mote

Det er ikke størrelsen det kommer an på, men valg av riktige klær! Her er tipsene til hvordan du blir smashing.

AKKURAT PASSE STORT: Fra venstre trendy jeans i flatterende stretchstoff (kr 350, Lindex), plommefarget silketunika (kr 900, Saint Tropez), grått bredt belte (kr 150, H&M) og høye støvletter med vidt skaft (kr 400, Nilson). Foto: Jøran J. Marstrander
AKKURAT PASSE STORT: Fra venstre trendy jeans i flatterende stretchstoff (kr 350, Lindex), plommefarget silketunika (kr 900, Saint Tropez), grått bredt belte (kr 150, H&M) og høye støvletter med vidt skaft (kr 400, Nilson). Foto: Jøran J. Marstrander Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ifølge en undersøkelse gjennomført av den britiske apotekkjeden Lloydspharmacy viser det seg at mer enn en tredjedel av alle kvinner kjøper klærne sine for små med vilje.

Selv om det er mange ulike årsaker til at vi vil se mindre ut - hvorfor ikke kjøpe klær i riktig størrelse i stedet, som viser kroppen din respekt? Butikkene flommer over av mote som passer for alle med frodig fasong denne høsten.

Hemmeligheten er bare å vite hva du skal velge, og hvordan du skal komponere antrekket.

Se våre klestips lenger ned i saken.

 • Les også: Juks deg til drømmekroppen

 • Slik får du maks ut av figuren

  Vide kjoler og tunikaer er kjempefint for deg med litt former. Klærne er både behagelige og flatterende, og ikke minst er utvalget i butikkene enormt denne sesongen. Bare å velge og vrake. Bruker du et belte i livet, får du dessuten en flott midje.

  Kombinèr de lange toppene med trange bukser eller tights. Husk at stretchstoff er supert å bruke.

  Trange cocktailkjoler er heller ikke forbeholdt de aller minste - bruk dem med et tynt belte i livet, sprett champagnen og lev livet i sus og dus. Vær heller ikke redd for å bruke høye støvletter. Det finnes mange modeller med vidt skaft som passer til kraftige legger.

  Husk også at tilbehør kan gjøre mye for et antrekk. Lange smykker er hot, og trekker oppmerksomheten vekk fra problemområdene. Ellers bør du styre unna overdeler med A-form eller høy hals - disse har en tendens til å få deg til å virke større.

  Hotte plagg som funker her (flere klestips under):
  10 smarte klesvalg

  Alt dreier seg om å vite hva du skal se etter i butikkene når du handler klær. Her er en enkel huskelapp å ta med seg:

  SMART VALG 1: Undertøy som funker

  En underkjole gjør susen for antrekket. Ikke bare er den raffinert, men den hjelper også til med å glatte ut bulker og skjuler trusen hvis kjolen er gjennomsiktig. Sørg også for å velge riktig undertøy. Ta deg god tid i prøverommet, og spør om hjelp fra betjeningen. Hemmeligheten er at bh-en ikke skal skli opp på ryggen, men være så stram at den gir nok støtte til puppene. Ellers er det ingenting som er så slankende som en strømpebukse med hold in-effekt. En hel body som strammer opp over det hele kan også være en god idè.

  SMART VALG 2: Forminskende skjørt

  Selv om du har litt rumpe er det ingen grunn til å være redd for å gå i skjørt. Snarere tvert imot. Sigarettsmale varianter er perfekte for velproporsjonerte kropper. Sørg bare for at du velger undertøy som ikke lager bulker, som truser med høyt liv eller hipstere. Sømløse string-truser i tynt materiale er et godt valg. Velg også lengden på skjørtet etter høyden din (jo lavere du er, jo mer bein kan du med fordel vise), og ikke glem høye hæler.

  SMART VALG 3: Mørke farger

  Intet nytt under solen at svart har en slankende effekt. Det betyr ikke at du ikke kan bruke lyse farger. Hvis du velger en svart enkel kjole kan du for eksempel sprite den opp med en fargerik dressjakke og iøyenfallende tilbehør og sko.

  SMART VALG 4: Flatterende utringning

  Har du litt former er en v-utringning perfekt fordi du forlenger linjene på kroppen og styrer oppmerksomheten mot kløften. Har du litt store armer bør du i tillegg unngå topper med elastisk strikk på ermene, samt halternecktopper og ermeløse trøyer.

  SMART VALG 5: Tilbehør som blikkfang

  Lange smykker er hot og trekker oppmerksomheten bort fra problemområdene. De trenger ikke å koste allverden, og spriter opp ethvert antrekk. Gå gjerne for kjeder i folkorestil - det er hot nå. Velg gjerne også store vesker som står i proposisjon til kroppen din. Små vesker kan nemlig få deg til å se litt større ut.

  SMART VALG 6: Høye hotte hæler

  Sko med høye hæler gir deg en flott holdning, lange bein og spretne leggmuskler. Men det beste med sommerens stiletter er ikke at de er glamorøse, sexy og smashing, men at de faktisk er gode å gå også, på grunn av sine stødige hæler.

  SMART VALG 7: Topper som framhever formene

  Har du store pupper er overslagstopper perfekt. Timeglassfigur får du ved å bruke en jakke eller kardigan du fester de midterste knappene på. Ellers vil en innsvinget dressjakke forlenge overkroppen din. For deg med litt stor mage er en topp med litt vidde nederst supert.

  SMART VALG 8: : Bukser som gir fin rumpe

  Trenden med flagrende bukser i 70-tallsstil passer perfekt til litt formfulle kropper, fordi de balanserer så fint. Bruk dem til støvletter eller pumps. Herredressbukser er også slankende og stilig, og rette bukser som ikke er for trange gir en fin figur.

  SMART VALG 10: Kjoler med høyt liv

  Uansett om du vil skjule magen eller vise fram lange bein finnes det en kjole som yter kroppen din rettferdighet der ute. Det er nok av anledninger til å kunne puste med magen i sesongens snitt. Aller mest flatterende er likevel kjoler med høyt liv, da de gir løft til bysten og har litt vidde nederst.

  SMART VALG 11: Velg riktig stoff

  Stofftyper som silke, lycra og stretch kan få deg til å se større ut. Gå heller for tynne ullstoffer eller bomull. Det er også lurt å styre unna horisontale striper, da dette kan få deg til å se bredere og kortere ut.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer