Mønster

Høstens hotteste mønster

Det klassiske prikkemønsteret pryder alt fra klær til sko og vesker i høst.

Kjole fra H&M, kr 299. Foto: All Over Press
Kjole fra H&M, kr 299. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare en «little polka dot bikini» som har gjort mønsteret til en klassiker. Pinupkjolene har også bidratt til at dette udødelige mønsteret aldri går av moten.

Enten plagget er lite eller stort, kan prikker være en mer forsiktig måte å sprite opp et antrekk på enn for eksempel dyremønstre, som zebra- eller leopardprint, eller blomstermønstre.

Småprikkete plagg kan faktisk se nesten ensfargede ut på avstand, men når du kommer tettere på, skaper mønsteret en mer interessant effekt.

Det har kjendisene skjønt, og kler seg allerede i ymse prikkete plagg.

Se bare på disse bildene:Marc Jacobs tar det lengst

Flere av designerene har omfavnet prikker i det siste. Marc Jacobs er kanskje den som tar det lengst – han kombinerer store og små prikker på alt fra strømpebukser og hodepynt til skjørt og bluser, i et og samme antrekk.

Dermed bryter han «regelen» om ikke å kle seg fra topp til tå i samme mønster, den samme regelen som forhindrer deg fra å se ut som et jungeldyr når du bruker dyreprint.

LES OGSÅ: Svart og hvitt blir supertrendy

Marc Jacobs balanserer de travle mønstrene ved å bruke enkle, strukturerte silhuetter og futuristiske materialer, skriver Fault Magazine (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Derfor bør du ha en kimono i skapet

Stella McCartney er mer subtil i sin tilnærming, men viser også prikker på catwalken. Det samme gjør Lanvin og Y-3/Yohji Yamamamoto.

Se noen av designerlookene her:Slik gjør du det

Selv om Marc Jacobs velger å bryte regelen, er det fortsatt aller enklest å mestre trenden ved å holde seg til ett plagg med prikker.

Velg for eksempel et prikkete blyantskjørt og kombiner det med en florlett, lekker bluse. Looken blir komplett med røde lepper og svart eyeliner. Og selvsagt et par pumps.

En prikkete kjole, gjerne i en ladylike stil inspirert av 1950-tallet, er en annen variant som er verdt å investere i.

Få noen prikkete kjøpetips her:
Er du ikke et skjørt- og kjolemenneske, men foretrekker bukser, kan du kombinere alt fra skinnyjeans til slengbukser med en delvis gjennomsiktig bluse med prikker. Eller hvorfor ikke prøve en bukse med høyt liv sammen med den florlette blusen?
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer