Jeans

Høstens største jeanstrender

Her er ekspertenes beste tips til hvilke jeans du bør gå for nå!

JEANS, JEANS, JEANS: Lyse, mørke, smale eller baggy - stikkordet er at det skal se tilfeldig og avslappet ut! Foto: Stine Therese Strand
JEANS, JEANS, JEANS: Lyse, mørke, smale eller baggy - stikkordet er at det skal se tilfeldig og avslappet ut! Foto: Stine Therese Strand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jeans, denim, olabukse eller dongeri – kjært barn har mange navn. Og det er ingen tvil om at jeansen er et plagg som de aller fleste av oss har et forhold til, og som vi gjerne har flere par av i skapet.

Et par jeans er det perfekte hverdagsplagget, og en av grunnene til at vi elsker denim er at det passer til alt.

LES OGSÅ: Ikke bom på skinnbuksa

HULLETE OG SLITT: Er fortsatt poppis, det samme gjelder for den litt vide boyfriendjeansen.
HULLETE OG SLITT: Er fortsatt poppis, det samme gjelder for den litt vide boyfriendjeansen. Vis mer

Den skal se avslappet ut


- Denne sesongen skal jeansen se veldig avslappet og tilfeldig ut, sier Linn Camilla Svendsrud, som jobber som selger i Vero Moda.

- Vi ser mange modeller med slitte detaljer, noe som er med på å gi jeansene den rette «rock & roll»-følelsen, fortsetter hun.

Passformen på jeansen har også mye å si for stilen. De smale variantene, kalt «skinny jeans», har lenge vært de mest populære, men denne høsten vil trolig de løsere modellene ta over.

- En av passformene som dominerer nå, er boyfriendjeansen. Det skal nesten se ut som om du har lånt kjærestens bukser. De smale variantene er alltid i motebildet, men akkurat nå kan du med fordel velge et par med løsere passform, tipser Svendsrud.

Se flere bilder nedenfor:


LES OGSÅ: Er du klar for en rosa høst?

Detaljene som gjør forskjellen


- En av de største trendene denne sesongen, er grunge- og punkstilen, noe som også gjenspeiler seg på denimfronten, sier Martin Munch som jobber som art director og jeansansvarlig i Noisy may, men foretrekker å gå under tittelen «denim junkie».

Denne sesongen satser Noisy may på ulike print og detaljer som røffer opp jeansene og kan være med på å løfte antrekket. Jeansene er ikke lenger bare et basisplagg, de er med på å gi antrekket personlighet.

- Dyreprint eller metalliske trykk kan gi jeansen et helt nytt uttrykk. Vi har for eksempel et metallisk leopardtrykk som vi har laget selv, som gjør mye for antrekket, sier Munch og fortsetter:

- Det som er ekstra kult med disse trendene, er at mange av jeansene er helt unike. Buksene som er sprayet med klorin er laget for hånd, og derfor har vært par sitt eget uttrykk.

LES OGSÅ: Legg merke til dette skjørtet

Trendene du fikser selv – nesten gratis!

Mange av detaljene vi ser på denimfronten kan du faktisk fikse selv – nesten gratis!

Du kan bruke sandpapir for å gå buksen et slitt og rocka preg, eller du kan spraye maling eller klorin på for å piffe opp.

For noen, er små prosjekter som disse en hyggelig hobby, mens andre liker å kjøpe buksene ferdig.

Om du foretrekker å la proffene ta seg av designen, kan du ta en titt på disse kjøpetipsene:


SLITTE DETALJER: Martin Munch, jeansansvarlig i Noisy may, viser frem høstens pregede jeans. Foto: Stine Therese Strand
SLITTE DETALJER: Martin Munch, jeansansvarlig i Noisy may, viser frem høstens pregede jeans. Foto: Stine Therese Strand Vis mer
SE ETTER DETTE: Metalliske dyreprint, slitte detaljer og voksede overflater gir deg den rette look. Jeans fra Noisy may. Foto: Stine Therese Strand
SE ETTER DETTE: Metalliske dyreprint, slitte detaljer og voksede overflater gir deg den rette look. Jeans fra Noisy may. Foto: Stine Therese Strand Vis mer

LES OGSÅ: Derfor er disse jeansene en hit


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer