Paris Fashion Week:

Høydepunktene - og nedturene - fra moteuken i Paris

Meghans brudekjoledesigner presenterte ny kolleksjon i Paris og ny Celine-designer får massiv kritikk.

MOTEUKEN I PARIS: Vi har oppsummert uka for deg! Foto: Scanpix
MOTEUKEN I PARIS: Vi har oppsummert uka for deg! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paris Fashion Week begynner å nærme seg slutten for denne gang. Mye har skjedd denne uken i den franske hovedstaden. Noen kolleksjoner har virkelig falt i smak hos KK-redaksjonen, mens andre vekker oppsikt på flere måter.

Under finner du noen høydepunktene - og nedturene - fra den siste delen av moteuken i Paris.

LES OGSÅ: 12 perfekte hverdagsvesker til høstsesongen

GIVENCHY

I 2017 tok Clare Waight Keller over jobben til Riccardo Tisci og ble den nye designeren til Givenchy. Året etter landet hun en av de viktigste jobbene så langt i karrieren hennes: å designe brudekjolen til hertuginne Meghan. Se brudekjolen her.

Brudekjolen ble snakket om måneder før og etter selve vielsen, men nå er Waight Keller klar for å presentere noe helt annet. Under moteuken i Paris viste hun og Givenchy deres vårkolleksjon for 2019.

Kolleksjonen inneholdt deilige farger som blått, brunt, grønt og gult, og flere av modellene hadde blitt stylet med ekstravagante, store øredobber. Noen av jentene hadde fått på seg de vakreste kjolene i herlige print, mens flere av gutta var kledd i kule trenchcoat-er. Deriblant norske Jeenu Mahadevan.

Jeenu Mahadevan for Givenchy. Foto: Scanpix
Jeenu Mahadevan for Givenchy. Foto: Scanpix Vis mer

Jeenu forteller til Vogue at han ble oppdaget av Haik/w-designer Ida Falck Øien på en buss i Oslo. Deretter har han jobbet med Alexander Norheim ved modellbyrået Team Models og går nå visninger for noen av verdens største merker. Etter Givenchy-visningen la Jeenu ut et bilde på Instagram av antrekket sitt og takket designeren for muligheten:

«Fantastisk visning, fantastiske folk, fantastisk lokale. Alt var fantastisk! Jeg har ikke ord. Tusen takk», skriver modellen og takker Clare Waight Keller, Alister Mackie, Piergiorgio Del Moro, Samuel Ellis Scheinman.

LES OGSÅ: Gjør et motekupp! Her er 105 kjøp til under 500 kroner

Givenchy SS19

HEDI SLIMANE + CELINE = ?

Kritikken fortsetter å rase etter at Hedi Slimane presenterte sin første kolleksjon som designer for Celine 28. september. Flere i moteindustrien ble sjokkerte da Celines tidligere designer, Phoebe Philo, valgte å forlate motehuset etter 10 år.

Det var nok mange som ble enda mer sjokkert da nyheten om at Hedi Slimane var mannen som skulle ta over. Slimane, som gikk fra Saint Laurent, hadde i sine kolleksjoner vist en totalt annen stil enn Phoebe Philos. For å markere overgangen valgte han også å fjerne apostrofen over den første E-en i «CÉLINE».

Et valg som ikke falt i smak hos mange, men som til gjengjeld ga Slimane og Celine ekstra med oppmerksomhet. Men kolleksjonen har ikke imponert mange. Slimane har fått massiv kritikk etter visningen - både for kolleksjon og mangel på mangfold.

Hedi Slimane, Celines nye designer, får kritikk for kolleksjon, mangel på mangfold og bruk av for tynne modeller. Foto: Scanpix

- Det største problemet med Hedi Slimanes kolleksjon for Celine, slik jeg ser det, er at det er helt umulig å se at det er en Celine-kolleksjon. Han har bare tatt med seg den gamle skisseboka fra Saint Laurent og overført det til sin nye jobb, sier Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør i KK.

Heldal, som alltid har vært stor fan av Slimanes design, forstår at det blir store reaksjoner når han så å si kopierer det han har gjort tidligere for Saint Laurent.

- Men det er et problem til ved denne visningen og det er den skrikende mangelen på mangfold på catwalken. Samt at flere av modellene ser sykelig tynne ut. Jeg føler at Hedi Slimane med sin første kolleksjon for Celine bommer fullstendig på tidsånden.

LES OGSÅ: Rosie Huntington-Whiteley om trenden hun aldri ville hatt på sg: - Det hadde vært ydmykende

Foto: Skjermdump fra Instagram @columbinesmille
Foto: Skjermdump fra Instagram @columbinesmille Vis mer

SMINKEFEST HOS VALENTINO

Fra mørkt og kjedelig til fargerikt og morsomt: Valentino presenterte sin splitter nye kolleksjon under Paris Fashion Week. Sammen med makeuplegende Pat McGrath hadde de satt sammen en sminkelook som rett og slett fikk oss til å smile!

Valentino SS19. Foto: Scanpix
Valentino SS19. Foto: Scanpix Vis mer

- Pat McGrath er en av bransjens mest dyktige og innovative makeupartister og har vært det i mange år. Makeupen hun gjør for Valentino til denne visningen er et eksempel på hvordan en makeupartist kan bidra til å løfte visningen og gjøre den enda mer spektakulær, sier KKs ansvarlige redaktør Ingeborg Heldal.

Sminken er nok for mange litt for mye til dagligdags bruk, men det kan jo være gøy å prøve ut noe lignende til årets julebord?

- Fargene, bruk av glitter og de pålimte steinene i øyesminken og på leppene er så glamorøst at jeg fikk pustebesvær da de første bildene kom, sier Heldal.

LES OGSÅ: Disse spennende skjønnhetsnyhetene må du sjekke ut

Valentino SS19. Foto: Scanpix
Valentino SS19. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer