Høye Hæler

Høye hæler gjør deg mer attraktiv

Derfor kan flate sko aldri erstatte høye hæler.

VIL DU HA OPPMERKSOMHET? Skaff deg et par høye hæler, slik som Cameron Diaz. Gangen din gjør at du tiltrekker deg flere menn, pluss at kvinner føler seg ekstra truet av deg. Foto: All Over Press
VIL DU HA OPPMERKSOMHET? Skaff deg et par høye hæler, slik som Cameron Diaz. Gangen din gjør at du tiltrekker deg flere menn, pluss at kvinner føler seg ekstra truet av deg. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du tenkte å gi føttene dine en pause fra høye hæler i januar, bør du kanskje lese dette.

For selv om høye hæler kan føre til både gnagsår og smertefulle knuter på baksiden av hælen, så gjør de faktisk kvinner mer attraktive.

Det viser et nytt studie utført av forskere fra Universitetet i Porsmouth, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: Fine sko for deg som HATER høye hæler

Filmet deltakere

Forskerne kom fram til dette etter å ha filmet en gruppe kvinner mens de gikk med ballerinasko og høye hæler på en tredemølle. Kvinnene som deltok var i 20-årene og eide mellom fire og 25 par sko hver.

Forskerne brukte punktbelysning på deltakerne, hvor lysmarkører ble plassert rundt på koppen. Det innebærer at ansiktet og overkroppen på de 12 deltakerne ikke var synlig for de som skulle betrakte dem.

Dommerpanelet/tilskuerne bestod av en gruppe kvinner og menn som fikk se den 30 minutter lange filmen av kvinnene. Deretter måtte de vurdere hvem som tok seg best ut. Dommerpanelet var enstemmig og mente at kvinnene med høye hæler fremstod som mest attraktive.

LES OGSÅ: Slik går du pent i høye hæler

Trodde de så en mann

I det andre eksperimentet fikk tilskuerne i oppgave om å dømme om det var en kvinne eller en mann de så i videoen.

Resultatene viste at kvinner som hadde på seg lave sko hadde dobbelt så stor sannsynlighet på å bli sett på som en mann.

Grunnen til at kvinner i høye hæler ble oppfattet som mer feminine, var fordi de tok kortere steg og svingte hoftene mer, ifølge forskerne.

– Høye hæler kan forsterke sexspesifikke aspekter av den kvinnelige gange, som kan føre til seksuellopphisselse hos menn og gjøre kvinner oppmerksom på potensielle konkurrenter blant mennene, skrev forskerne i journalen «Evolution and Human Behavior».

LES OGSÅ: Dette gjør skyhøye hæler med deg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer