Hudpleie:

Hudlege advarer mot denne TikTok-trenden

– Kan gi frostskader.

GÅR VIRALT: Å ise ned ansiktet med frossen agurk er den nyeste skjønnhetstrenden til å gå viralt på TikTok. FOTO: SHUTTERSTOCK/NTB
GÅR VIRALT: Å ise ned ansiktet med frossen agurk er den nyeste skjønnhetstrenden til å gå viralt på TikTok. FOTO: SHUTTERSTOCK/NTB Vis mer
Publisert

TikTok er et fruktfat av trender, tendenser og såkalte hacks. Bokstavelig talt. Det nyeste på det sosiale mediet, med over én milliard månedlige brukere på verdensbasis, er fryst agurk.

Nei, den skal ikke spises, men påføres i ansiktet. Flere TikTok-brukere hevder nemlig at å ise ned ansiktet med fryst agurk gir glød og fuktighet til huden.

Går viralt

Ikke overraskende har trenden, på lik linje med andre mer eller mindre kontroversielle TikTok-fenomener, gått viralt. Det henger nok også sammen med både tilgjengelighet og at hudpleie-hacksene som gjerne får fotfeste på det sosiale mediet er svært rimelige.

Hacket går ut på å putte en halv agurk i fryseren for så å bruke den for å ise ned ansiktet i 10 til 15 minutter enten på morgenen før din daglige hudpleierutine eller om kvelden før du legger deg.

#FrozenCucumberHack har i skrivende stund over over 5,7 millioner visninger.

Alexa Loebel, som visstnok skal ha startet trenden, hevder at det gir henne «en duggfrisk glød, reduserer rødhet og porer, hjelper mot kviser og mørke ringer og tilfører fuktighet til huden». En annen TikTok-bruker mener hacket minsket hennes fine linjer etter litt over to uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer