Hudpleie:

Hudlege advarer mot denne TikTok-trenden

– Kan gi frostskader.

GÅR VIRALT: Å ise ned ansiktet med frossen agurk er den nyeste skjønnhetstrenden til å gå viralt på TikTok. FOTO: SHUTTERSTOCK/NTB
GÅR VIRALT: Å ise ned ansiktet med frossen agurk er den nyeste skjønnhetstrenden til å gå viralt på TikTok. FOTO: SHUTTERSTOCK/NTB Vis mer
Publisert

TikTok er et fruktfat av trender, tendenser og såkalte hacks. Bokstavelig talt. Det nyeste på det sosiale mediet, med over én milliard månedlige brukere på verdensbasis, er fryst agurk.

Nei, den skal ikke spises, men påføres i ansiktet. Flere TikTok-brukere hevder nemlig at å ise ned ansiktet med fryst agurk gir glød og fuktighet til huden.

Går viralt

Ikke overraskende har trenden, på lik linje med andre mer eller mindre kontroversielle TikTok-fenomener, gått viralt. Det henger nok også sammen med både tilgjengelighet og at hudpleie-hacksene som gjerne får fotfeste på det sosiale mediet er svært rimelige.

Hacket går ut på å putte en halv agurk i fryseren for så å bruke den for å ise ned ansiktet i 10 til 15 minutter enten på morgenen før din daglige hudpleierutine eller om kvelden før du legger deg.

#FrozenCucumberHack har i skrivende stund over over 5,7 millioner visninger.

Alexa Loebel, som visstnok skal ha startet trenden, hevder at det gir henne «en duggfrisk glød, reduserer rødhet og porer, hjelper mot kviser og mørke ringer og tilfører fuktighet til huden». En annen TikTok-bruker mener hacket minsket hennes fine linjer etter litt over to uker.

Hudlege: – Kan gi frostskade

Hudlege Jon Langeland ved Hudklinikken sier at han ikke vil anbefale verken frossen agurk eller isbiter direkte på huden.

– I prinsippet kan man lettere få en frostskade som kanskje kan gi mer rødhet og blodkar, forteller han til KK.

Heller ikke hudlege Anne Birgitte Thomas Nordel ved Hudklinikken vil anbefale bruk av frosne agurk for å ise ned ansiktshuden.

– Der og da vil alt som kjøler ned få blodårene til å trekke seg sammen, altså at det blir mindre synlig rødt i huden. Men det vil ikke kunne gi langvarig effekt.

Hun mener man bør være skeptisk til enkelte trender på sosiale medier.

– De er sjeldent faglig forankret, og kan medføre risiko for liv, helse og skjønnhet.

– Ikke langvarige resultater

Agurkskiver på øynene for egenpleie er ikke noe nytt i skjønnhetsverdenen.

Nordel har selv har tipset om «hjemmespa»-hacket på Instagram.

På stories skriver hun: «Ps: agurker på øynene føles behagelig med kjølende fukt, og kan nok gi litt 'depuff' der og da, men kanskje ikke langvarige resultater... Men velværefølelse – DET gir det».

SKJØNNHETSHACK: Agurker på øynene er ikke noe nytt, men har det egentlig noe effekt? FOTO: INSTAGRAM @SKINDOCTORNORDAL
SKJØNNHETSHACK: Agurker på øynene er ikke noe nytt, men har det egentlig noe effekt? FOTO: INSTAGRAM @SKINDOCTORNORDAL Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer