Eksperten svarer

Hudpleie: Kan det bli for mye av det gode?

– «Jo mer, jo bedre» er ikke sant, sier eksperten.

HUDPLEIE: Vi har litt mer tid til å ta vare på huden vår om dagen, men kan det hende at vi faktisk bare gjør ting verre? Foto: NTB Scanpix
HUDPLEIE: Vi har litt mer tid til å ta vare på huden vår om dagen, men kan det hende at vi faktisk bare gjør ting verre? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I disse tider er det mange som har litt tid til overs. Tid til å skrubbe huden ekstra godt, legge en god øyekrem under øynene og toppe det hele med en ansiktsmaske.

Man skulle tro at alle disse tiltakene kun var bra for huden, men her i redaksjonen begynte vi å tenke: «kan det bli litt smør på flesk?»

Jeg tok derfor kontakt med noen eksperter som kunne svare på dette. Kan det faktisk bli for mye hudpleie?

– «Jo mer, jo bedre» er ikke sant, sier Eli Holme Lie, hudterapeut ved Haugesund Hudpleieklinikk.

– Grunnen til det er at mange kan overbehandle huden sin og dermed svekke hudbarrieren.

Hun anbefaler derfor å kontakte sin lokale hudpleieklinikk for å de beste rådene før man handler produkter på nett som nødvendigvis ikke er rett for akkurat deg og din hud.

En god hudpleierutine

Hudterapeut Eli Holme Lie har satt opp en hudpleierutine som ivaretar en sunn, sterk og balansert hud:

1. Rense huden (morgen og kveld)– Et godt renseprodukt skal skånsomt, men effektivt, fjerne sminke, smuss og overflødig talg fra hudoverflaten. Produktet kan gjerne være olje- eller krembasert for å unngå å strippe hudbarrieren for fettstoffer. Fullfør rensen og oppretthold god pH-balanse med pleiende hudvann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer