Hudpleie

Hudpleien som reduserer tegnene etter stress og lite søvn

Brukt de samme kremene i årevis? Dagens hudpleieprodukter inneholder alt huden din trenger.

Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at gener har mye å si for hvordan vi eldes, men det er solen som må ta det meste av skylden for vår aldring, og røyking er absolutt ikke heldig for verken hud eller helse. Forskning viser at det finnes mange fallgruver når det kommer til å holde huden sunn, energirik og spenstig.

Miljø og livsstil har nemlig mye og si, og huden påvirkes av stress, forurensing, stråling, mangel på trim og næringsrik mat. Men det er spesielt én ting som kjennetegner tiden vi lever i, og som sammen med de andre faktorene har stor innvirkning på huden vår, og det er søvn. Faktum er at vi sover mindre enn noen gang, noe som gjør at huden kan se sliten og dratt ut.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg kvisefri på 1-2-3

Dette gjør for lite søvn med huden din

Véronique Delvigne, forskningsleder hos Lancôme, forteller at de har gjort en undersøkelse som viser at 40 prosent av oss får trøtt og grå hud tidligere enn vi egentlig «trenger».

- Når vi blir slitne av for lite søvn, samt påvirkes av forurensing og spiser dårlig mat, utsettes huden for oksidering. Det fører til at hudens barriere blir svakere, slik at den blir utsatt for inflammasjoner og andre hudproblemer, forklarer hun.

Derfor lager hudpleieprodusentene nå produkter som skal booste huden med fukt, antioksidanter og energigivende ingredienser. Sliter du med trist og tørr hud og blå ringer under øynene etter sene arbeidskvelder og våkenetter, kan du altså få hjelp fra energibomber på krukke!

LES OGsÅ: 9 renseprodukter huden din vil elske

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer