Hudpleie

Hudpleien som reduserer tegnene etter stress og lite søvn

Brukt de samme kremene i årevis? Dagens hudpleieprodukter inneholder alt huden din trenger.

Publisert
Sist oppdatert

Vi vet at gener har mye å si for hvordan vi eldes, men det er solen som må ta det meste av skylden for vår aldring, og røyking er absolutt ikke heldig for verken hud eller helse. Forskning viser at det finnes mange fallgruver når det kommer til å holde huden sunn, energirik og spenstig.

Miljø og livsstil har nemlig mye og si, og huden påvirkes av stress, forurensing, stråling, mangel på trim og næringsrik mat. Men det er spesielt én ting som kjennetegner tiden vi lever i, og som sammen med de andre faktorene har stor innvirkning på huden vår, og det er søvn. Faktum er at vi sover mindre enn noen gang, noe som gjør at huden kan se sliten og dratt ut.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg kvisefri på 1-2-3

Dette gjør for lite søvn med huden din

Véronique Delvigne, forskningsleder hos Lancôme, forteller at de har gjort en undersøkelse som viser at 40 prosent av oss får trøtt og grå hud tidligere enn vi egentlig «trenger».

- Når vi blir slitne av for lite søvn, samt påvirkes av forurensing og spiser dårlig mat, utsettes huden for oksidering. Det fører til at hudens barriere blir svakere, slik at den blir utsatt for inflammasjoner og andre hudproblemer, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer