Skjønnhet:

Hudpleiens topp 10 trender

Dette er begrepene, konseptene og ingrediensene skjønnhetsbransjen snakker mest om i 2019.

HUDPLEIE: Sjekk ut disse 10 trendene! Foto: Scanpix
HUDPLEIE: Sjekk ut disse 10 trendene! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

BLÅTT LYS

For de fleste er eksponering av blått lys (High Energy Invisible Light/HEV) fra datamaskiner og smarttelefoner dagligdags. Flere og flere utsetter seg også for forurensning, både fordi stadig flere flytter inn til byene og fordi vi reiser mer. Forskning viser at både det blå lyset og forurensning påvirker huden negativt. Produsentene har utviklet urbane kremer med plantebaserte filtre som beskytter mot HEV, gjerne med ekstra doser med vitaminer som nøytraliserer frie radikaler fra forurensning.

FRA NATUREN

Roser, cica og trollhassel er ingredienser som er blitt brukt i folkemedisinen i århundrer, men som nå er hotte ingredienser i moderne hudpleie. Roser er kanskje den mest kjente, og er blant annet rik på glødgivende og hudforbedrende vitamin C. I tillegg har den en beroligende effekt på huden. Trollhassel finnes i produkter laget for å regulere produksjon av talg og kviser. Løver ruller seg i cica for å helbrede sår, og blir derfor brukt for sin helbredende effekt på sår og sensitiv hud.

BÆREKRAFTIGE VALG

Det nærmer seg en standard at all emballasje skal være resirkulerbar, at alle i produktlenken jobber under gode arbeidsvilkår, og at lønnen er som fortjent. Flere og flere merker er opptatt av at de naturlige råvarene er kjøpt til en rettferdig pris, at de er renest mulig og gjerne økologiske. Veganske produkter er blitt en hot trend, blant annet for å beskytte dyrene. Bruken av vann er blitt smartere, plasten fra verdenshavene brukes til emballasje, og man prøver å redde korallrevene med nye solfiltre som ikke gjør skade når du bader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer